ExTreMa'dan Çeşitli Yazılar

İhanete uğradınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    30
ual akşam akşam geberttin beni emi allahta seni güldürsün koçum benim:rendeer:

Müşteri herzaman haklı mı?

Tüketici hakları konusunda Müşteri her zaman haklı mı? sorusunu irdelerken çeşitli ülkelerdeki mahkemelik olayları araştırmışlar ve bulunan belgelerden birisi. Olay gerçek... WordPerfect (Bilmeyenler için yazıyorum, bilgisayarı -elektrikli- daktilo gibi yapan bir programın yapımcısı)... Bu şirketin müşteriye yardım hattında banda alınmış bir telefon konuşmasını okuyacaksınız: Bu konuşma sonrası WordPerfect görevlisi işinden kovuluyor. Kovulan görevli WordPerfecti kendisini "Gerekçesiz" işten çıkardığı için mahkemeye veriyor. İste bu konuşmanın deşifresi. -WordPerfect yardım hattı,
-buyurun, nasıl yardımcı olabilirim.
-WordPerfect`te bir sorun oldu.
-Nasıl bir sorun?
-Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti.
-Gitti mi?
-Yok oldu!
-Ekranda şu anda ne görüyorsunuz?
-Hiç bir şey.
-Hiç bir şey mi?
-Yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor.
-Hala WordPerfect programında mısınız yoksa programdan çıktınız mı?
-Bunu nereden bileyim.
-Ekranda bir "C" harfi görüyor musunuz?
-Bir "hece" mi..
-Boş verin. Ekranda yanıp sönen bir çizgi var mı?
-Söyledim ya hiç bir şey yazmıyor.
-Monitör üstünde yanan bir lamba var mı?
-Monitör ne?
-Ekranı olan yer, televizyon gibi.. Çalıştığını gösteren küçük bir lamba var mı?
-Bilmiyorum.
-Monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım. Görebiliyor musunuz?
-Evet.
-Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe bağlı mı bana söyleyin.
-Bağlı.
-Harika. Monitörün arkasına bakınca bağlı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi?
-Görmedim.
-Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonun da bağlı olması lazım.
-Evet buldum.
-Tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakın.
-Kabloya ulaşamıyorum.
-Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz?
-Olmuyor.
-Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız...
-Eğilmek dert değil, karanlık olduğu için bakamıyorum.
-Karanlık?
-Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor.
-Ofisin ışıklarını yakın.
-Yanmaz.
-Neden?
-Elektrikler kesik.
-Elektrikler mi kesik. Tanrım..! (kısa bir sessizlik) Bilgisayarın kutusu, kitapları her şeyi duruyor mu?
-Evet dolapta.
-Şimdi bilgisayarı sökün, aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin.
-Durum bu kadar kötü mü?
-Korkarım öyle!
-Peki tamam. Onlara ne diyeceğim?
-"Ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalım" diyeceksiniz. işte böyle, kolay gelsin....."

Herşeye Bi Atasözümüz Mutlaka Var

1. damlaya damlaya göl olur / taşıma suyla değirmen dönmez
2.. iyi insan lafın üstüne gelir / iti an çomağı hazırla
3.. bir elin nesi var iki elin sesi var / nerde çokluk orda bokluk
4.. fazla mal göz çıkarmaz / azıcık aşım ağrısız başım
5.. kervan yolda düzelir / balık baştan kokar
6.. söz gümüşse,sükut altındır / sükut ikrardan gelir
7.. harama uçkur çözülmez / güzele bakmak sevaptır
8.. iki gönül bir olunca samanlık seyran olur / iki çıplak bir hamama yakışır
9.. bülbülün çektiği dili belası / bilmemek ayıp değil sormamak ayıp
10.. eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir / ye kürküm ye
11.. eğri otur doğru söyle / doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
12.. düşenin dostu olmaz / dost kara günde belli olur
13.. ava giden avlanır / atın ölümü arpadan olsun
14.. erken kalkan yol alır / acele işe şeytan karışır
15.. birlikten kuvvet doğar / körler sağırlar, birbirlerini ağırlar
16.. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır / lafla peynir gemisi yürümez
17.. gün ola harman ola / perşembenin gelişi çarşambadan bellidir
18.. ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol / hocanın dediğini yap, yaptığını yapma
19.. iyilik yap denize at / merhametten maraz doğar
20.. zararın neresinden dönülse kardır / gelen gideni aratır
21.. yüzü güzel olanın huyu da güzel olur / yüzü güzel olanı değil huyu güzel olanı sev
22.. akıl akıldan üstündür / aklın yolu birdir
23.. el elden üstündür / alet işler el övünür
24.. acı patlıcanı kırağı çalmaz / yaşın yanında kuru da yanar
25.. zorla güzellik olmaz / zora dağlar dayanmaz
26.. öfke baldan tatlıdır / öfke ile kalkan zararla oturur
27.. işleyen demir ışıldar / insan yedisinde neyse yetmişinde de odur
28.. fazla mal göz çıkarmaz / azı karar çoğu zarar
29.. insan kıymetini insan bilir / insanoğlu çiğ süt emmiş
30.. anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al / beş parmağın beşi birbirine Benzemez
31.. olmaz olmaz deme, olmaz olmaz / iş olacağına varır
32.. eski dost düşman olmaz / güvenme dostuna saman doldurur postuna
33.. harama el uzatilmaz / üzümü ye bağını sorma

Aile Mektubu

SEVGİLİ EŞİME,

7 senelik evliliğimizde sana iyi bir eş olmaya çalıştım ve zannedersem de oldum,ama hiçbir zaman senden bunun karşılığını görmedim.Hele şu son iki hafta benim için cehennemden farksızdı.Bugün patronun beni arayıp senin bugün işten ayrıldığını söylediğinde bu artık bardağı taşıran son damla olmuştu.Geçen hafta eve geldiğinde ne saçımda ki değişikliğin ne de senin en sevdiğin yemeği pişirdiğimin farkına bile varmadın, hatta senin için kendime yeni aldığım geceliği bile giydiğimi farketmedin.Ama sen ne yaptın? Eve geldin, iki dakika içinde yemeği mideye indirdin, televizyonda maç seyrettin ve gidip yattın.Artık ne bana beni sevdiğini söylüyorsun ne de bana dokunuyosun, hiç ama hiç birşey yapmıyosun.sen ya beni aldatıyorsun ya da beni artık eskisi gibi sevmiyorsun.İşte bu yüzden artık seni TERKEDİYORUM...

NOT:Lütfen beni aramaya kalkma,erkek kardeşinle beraberim ve sana hayatında mutluluklar dilerim.

SEVGİLİ ESKİ KARIMA,

İnan yazdığın bu mektuptan başka hiç ama hiç birşey beni bu kadar sevindiremezdi. Evet doğru 7 yıllık evliydik ama iyi bir eş olmak dışında, bana herşeyi yaptın.Tamam çok fazla spor programları seyrediyordum çünkü senin dırdırını ancak bu şekilde biraz olsun duymamazlıktan geliyordum ama bu bile fayda etmiyordu

tabi geçen hafta saçlarını neredeyse tamamen kestirip tam bir erkeğe benzediğinin farkına varmıştım!Tam "aynı erkeğe benzemişsin" diyecektim ki,aklıma annemin bir sözü geldi; "Eğer ağzını güzel bir söz söylemek için açmayacaksan hiç açma."

"Senin en sevdiğin yemeği yaptım" derken galiba sen beni kardeşimle karıştırmıştın, çünkü o yaptığın yemek benim hiç sevmediğim bir yemekti!!!

Ben yatmaya giderken üzerinde yeni ve çok çekici bir gecelik vardı tamam ama üzerinde hala etiketi duruyordu ve inşallah bu bir tesadüftür ama geceliğin fiyatı 49.99 du ve o gün kardeşim benden tam 50 euro borç almıştı.

Ama biliyor musun bütün bunlara rağmen ben seni hep sevmiştim ve herşeyin birgün güzel olacağını,değişeceğini ve mutlu olacağımızı umuyordum.İşten ayrılmamın sebebine gelince o gün Loto'da tam 10 Milyon Euro kazandığımı öğrenmiştim,hemen Patrona çıkıp istifamı verdim ve ikimiz için Jamaika ya iki bilet aldım ama eve geldiğimde sen bir mektup bırakıp gitmiştin.

Belki de bu olayların böyle gelişmesinin bir sebebi vardı ve böyle olması gerekiyordu. Dilerim seçtiğin ve her zaman hayalini kurduğun bu hayatta mutlu olursun.

Avukatımın dediğine göre;
"bıraktığın bu mektuptan sonra benden hiç bir nafaka talep etmeye hakkın yokmuş!!nerdeysen orda kal

NOT:Bu seni ne kadar ilgilendirir bilmiyorum ama adı Can olan kardeşim bir zamanlar Canan idi...

Az yanıt verilenleri aldım buraya, ilgi çekenler tek başına duruyor. Pek sallanmayan başlıkların burda :cherry:

Bende konulara giremiyom diyodum.Admin sana jest yapmış.Al burası senin, oyna burda diye:queen:
Hepside ilgi çekici ama hakkatende.Sıkılmadan okurum bu 9 sayfayı:cat:

Kadınların karşı koyamayacağı teklifler

KOÇ KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; "Paraşütleme atmalama kurslarına gidiyorum sende gelirmisin?_?_?"

BOĞA KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; "Akşam ki davetten önce kuyumcuya uğramaya nedersin?_?_?"

İKİZLER KADINI ;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; "Bu hafta sonu bensiz bi tatile ne dersin?_?_?"

YENGEÇ KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; "Bu akŞam ewde kaLıp nefis bi yemek yapaLım mı ?_?_?"(yahu ben yengecim de zaten normalde ewde hep yemek hazırlığı olduğundan ben karşı koyarım iiisimi dışarda yiyelim)

ASLAN KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; " Şehrin en saygın ve güzel lokantasında bu akşam yer ayırttım . bana eşlik edermisin.?_?_?"

BAŞAK KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;;"(yazıp gönderince daha etkili oluyomuş)..Kahkaha Bi satranç partisine ne dersin?_?_?"

TERAZİ KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; " Beenimle ewLenir misin?_?_?"

AKREP KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;; "Senden başka hiçbir kadının olmadığı bir adada yaşamaya ne dersin?_?_?"

OĞLAK KADINI,

KaRşı koyamaYacağı tekLif;;"Bir yıl sonra ewlenmeye ne dersin?_?_?"

KOVA KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;;"Ne zaman istersen beni ara.Kahkaha"

BALIK KADINI;

KaRşı koyamaYacağı tekLif;;"Lütfen bana yardım eT?_?_?"

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
emrah sonunda satın aldın konu dışını helal olsun..:p

emeğine saygı..:rendeer:

GKN

ben kompe siteye i teklif verdim o zaman sana konudışını kiralarım taşeron takılırsın :p

Şimdi okudumda birleştirince bayağı bi karışmış burası ya neyin nerde olduğunu bulamıyorum :p
Yeni konu açıcam var mı yok mu belli değil..
Önümü kesme yönetim :queen:

Motosikletten Mektup Var

Mektubuma başlarken, önce büyüklerim olan, otomobil, jeep, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonet,
kamyon ve tır'ları saygıyla selamlarım.

Beni soracak olursanız pek iyiyim diyemeyeceğim. Aranızda telef olmadan yürümeye çalışıyorum,
biliyorsunuz ben içinizdeki en küçük plakalı aracım. Alınır, satılırken sizler gibi vergimi öder,
sizler gibi yıllık muayeneye giderim. Bir hata yaparsam, sizler gibi plakama ceza gelir. Yakıt
ihtiyacımı sizler gibi aynı istasyonlardan alır, nedense sıramı beklerken hep arkamdaki çok
tekerlekli araç tarafından sıradan çıkarılmaya çalışırım. Yollarda sizlerden korka korka giderim.
Nihayetinde iki tekerlekli; denge sistemiyle giden küçücük bir aracım, üstümde taşıdığım insanları
koruyan bir kabinim bile yok. Beni tehlikeye sokup düşürürseniz, açıkta seyahat eden bu insanların
canlarına yazık olur.

Aslında hala bana yaptıklarınızda kasıt aramıyorum. Beni tanımadığınızı düşünüyorum. Ben, sizlerden
çok farklı bir teknikle kullanılırım. Bu farkı bilmediğiniz için, sizlere çok da kızamıyorum. Bazen
benden çok tekerlekli bir araç, bana yol verdiğinde, aramızda pozitif bir elektriklenme olur. Beni
tanıdığınızı ve sevdiğinizi hissederim. Yoğun trafikte sizler çok teker üzerinde bekleme cezası
aldığınızda, ben aranızdan sizler için üzülerek süzülür giderim. Köprü ve otoyol gişelerinde yada
feribot kuyruklarında bekleme zorunluluğum yoktur. Çabuk ulaşıma çözüm olduğumdan geçiş iznim
vardır. Bütün bunlar olurken, size bir saygısızlığım yoksa, sizlerle hiç bir problemim de yoktur. O
halde niçin çok tekerleklilerle, motosiklet arasında zaman zaman huzursuzluklar oluyor. Ben kendi
ülkemde ilkokulda okurken herkesin içtiği andı unuttuğuna bağlıyorum. Andın bizi ilgilendiren bölümü
aynen şöyleydi; "Büyüklerimizi Saymak, Küçüklerimizi Korumak". Dünya genelinde de kaza
istatitistiklerini incelediğimizde, benim kazalarımın çoğu, sizlerle birlikte oluyor. Çok az bir
bölümü de kendi hatamdan kaynaklanıyor. Can kaybı ve hasara gelince de benim taşıdıklarım telef
oluyor. Tabii bütün bunlardan yakınırken, bizde hiç hata yok mu? Elbette benim bazı arkadaşlarımın
kusurlar var. Örneğin, power amaçlı taktıkları ekstra egzostlarını, şehir içinde gecenin ilerleyen
saatlerinde ses için kullanıyorlar. Yine şehir içi trafiğinde slalom yapmak suretiyle, sizleri
şaşırtıyorlar. Köprü yada otoyol gişelerinden ücret ödemeden geçmeyi hüner zannediyorlar. İmajımı
zedeleyen bu gibi hareketler, sizler kadar, beni de rahatsız ediyor. Lütfen bir kaç illegal
hareketi, genele maletmeyin. Benimle ilgilenirseniz, eminim ki seveceksiniz. Belli mi olur, belki de
makine parkınıza beni de ilave edeceksiniz. Benimle dünyayı başka boyutta yaşayacak, bugüne kadar
farketmediğiniz güzellikleri göreceksiniz.

Mektubuma son verirken bir gerçeği daha hatırlatmak istiyorum. Makine parkının en pratik, en
ekonomik ve en hızlı aracı benim ve ben sadece güler yüzlü, mutlu, özgür insanların tercihiyim.

Sevgilerimle. Herhangi bir Motosiklet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar