ExTreMa'dan Çeşitli Yazılar

İhanete uğradınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    30
CALIFORNIA
• Hiçbir motorlu tasit, sürücüsü yokken saatte 75 km'den fazla sürat yapamaz.
• Hayvanlarin tavernalar ve okullara yakin alanlarda çiftlesmesi yasak.
• Hareket halindeki bir motorlu araçtan hayvanlara ates açmak yasak. Bu yasanin tek istisnasi balinalar.
• Arcdia kentinde, tavuskuslarinin yolda geçis üstünlügü var. Baldwin Park'ta havuzda bisiklet kullanmak yasak.
• Los Angeles'ta, bir erkegin esini 5 cm'den daha kalin bir kemerle dövmesi yasak.
• Riverside'da, 11.00 - 13.00 saatleri arasinda sefertasiyla sokakta yürümek yasak. San Francisco'da Market Caddesi'nde dolasmak fillere yasak. Yine Los Angeles'ta oral s.ks de yasak.

FLORIDA
• Kuaföre giden kadinlarin saç kurutma makinesindeyken uyumalari yasak.
• Evli olmayan kadinlarin pazar günleri parasütle atlamalari yasak.
• Bir kirpiyle cinsel iliskide bulunmak yasak.
• Misyoner pozisyonu disindaki tüm cinsel iliski türleri yasak.
• Bir erkegin esinin gögüslerini öpmesi yasak.
• At hirsizliginin cezasi idam.

GEORGIA
• Adli tipta ya da bir cesedin yaninda küfür etmek yasak.
• Atlanta'da, bir zürafayi telefon diregine baglamak yasak.
• Gainesville'de, tavugu mutlaka elinizle yemek zorundasiniz.

NEVADA
• Size ait bir mekanda köpeginize ates açan birini aninda asma hakkiniz var.
• Karayoluna deveyle çikmak yasak..
• Eureka kentinde biyikli erkeklerin kadinlari öpmeleri yasak.

en azından bunlar sahte... onu biliyorum... kimler neye dayanarak yazıyor boyle seyleri anlamıyorum???:pr:

Motosikleti
Dl650vstorm
kızılderililerin serbestçe öldürülmesi......:silent::silent: bu ne yaaa...
bu kanunlar 1800 lü yıllarda vardır inanırım ..ama günümüzde hala değişmemişse.. YUUUHH!! diyorum başkada bişey demiyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iso olm bah biz cumaya gidiyoz sende gell..

kerem smirnouf gandalf şrek cakalaz okay bide sen gel hep beraber gidelim..

Yağmurda karıncalara neden bişey olmaz?

Bir karıncayı alın, suyun içine batırın, saatlerce tutun ölmez. Sudan çıkardığınızda ölü gibi görünür ama birkaç saat içinde kendine gelir. Biz insanlar böyle suya batırılırsak, nefes alamadığımız için oksijenlikten ölürüz ama su karıncaların çok ince olan nefes tüplerinden içeri giremez. Karbondioksitten narkoz yemiş gibi olurlar. Tabii ki bu süre çok uzarsa onlar da ölürler ama dayanma süreleri inanılmazdır.
Ne var ki, karıncalar yağmur ve seller altında bu şekilde nefeslerini tutarak mücadele vermiyorlar. Yağmuru hissedince yuvalarına giriyorlar ve giriş yollarını tıkıyorlar. Ateş karıncası denilen bir türünde ise karıncalar birbirlerine tutunarak sel sularının üstünde yüzüyorlar. Bir yerde karaya vurup çıkıyorlar. Tabii kraliçe karınca ortada, yüksekte ve mümkün olduğunca kuru tutuluyor.
Karınca yuvaları inşaat tekniği olarak örnektirler. Yuvanın girişine bağlı ve buradaki suyu alıp başka tarafa verebilen birçok tünel daha inşa ederler. Bazıları ise yuvalarının üstünü öyle sağlam kapatırlar ki, sel sularının bir evin çatısının üstünden aşması gibi geçip giderler.
Yine de bir aksilik olur, yuva su ile dolarsa, karıncalar çöp ve yaprak parçalarına ve yukarıda belirtildiği gibi birbirlerine tutunup yüzebilirler. Çok şiddetli yağmurdan sonra oluşan çamur tünellerini kapattığı zaman ise yuvalarını yeniden inşa etmek zorunda kalırlar.
Gündelik hayatta artık yaygın olarak kullanılan mikrodalga fırınları kapaklarında kaçak yapmamaları, insanlara zarar vermemeleri için özel tedbirler alınır. Ancak bir mikrodalga fırınına girmiş karıncaya, fırın çalıştığı sürece bir zarar gelmeyeceğini biliyor muydunuz?
Mikrodalga fırınlarında ışın yolculuğu bir noktaya göre ayarlıdır. Bu nokta hemen hemen fırının ortasıdır. Bu nedenle yiyecek, her tarafı eşit pişsin diye ortada dönen bir tabla üzerine konulur. Karıncalar fırında ışınların daha az olduğu bölgeleri hissederler. Zaten sıcak bölgelere girseler de, vücut yüzey alanlarının hacimlerine oranla yüksek olması nedeni ile ılık bölgeyi bulana kadar kendilerine zarar gelmez.

İnsanlar neden dondurularak saklanamıyor?

Tedavisi günümüzde mümkün olmayan hastalan ölmeden önce dondurup, teknolojinin gelişip, tedavi imkanlarının bulunabileceği ileriki yıllara kadar saklamak, bilim insanlarının üzerinde çok çalıştıkları bir konudur ve bilim insanlarını bu araştırmalara iten sebep kurbağalardır.

Doğada bazı cins kurbağalar kış uykusu süresince donarlar; kalp atışları, nefes alışları ve kan dolaşımları tamamen durur. Hatta aort damarları kesildiğinde bile kanama olmaz. Buzlar çözüldükten sonra, önce kalp atmaya başlar ve kurbağa hayata geri döner.

Yapılan araştırmalarda kurbağaların aniden donmadıkları, 24 saat süresince kan ve hücrelerinin arasındaki su dondukça geriye donma noktası düşük bir tip antifriz çözelti bıraktıkları ve glikoz üretimlerini çok yükselttikleri tespit edilmiştir. Oysa insanda bu oranda şeker yükselmesine mani olacak birçok mekanizma vardır ve iyi çalışmamalarının sonucu ise şeker hastalığıdır. Bir memelinin hücresinin dondurularak saklanabilmesi için, hücrenin içinde oluşan buzun en az seviyede olması gerekir. Hücre içindeki suyun tamamen donması ölüme yol açar. Bunun için de dondurma işlemine hücre dışı sıvılardan başlanılmalı, sadece hücre aralarındaki ve kandaki su donmak, hücredeki zar ve proteinlerin yapıları bozulmamalıdır. Donmuş kan, besin ve oksijen taşıyamayacağından, metabolizmada ne gibi aksaklıklar görülebileceği hala bilinmemektedir. Ayrı bir sorun da suyun donduğu vakit genişlemesidir. Bu yüzden kan damarları parçalanabilir, doku yapısı bozulabilir, hücre zan yırtılabilir.

Aslında artık günümüzde insanın yumurta hücreleri, sperm ve beyaz kan hücreleri, deri ve korneası dondurularak saklanabilmektedir. Ancak bunların hücre sayıları çok azdır. Nakil için böbrekler ve karaciğer buz içinde saklanır ama bunun da süresi en fazla 2-3 gündür. Üstelik bu organlar soğuk ortamda saklanmakta ama dondurulmamaktadır.

Halen bir organ bile dondurulup saklanamadığına göre, bütün bir vücudu dondurarak saklama konusunda bilim insanları, pek iyimser değiller ama çalışmalar devam ediyor. Daha doğrusu insanı dondurup saklamak şüphesiz mümkün de, tekrar ısıtılıp canlandırmanın yolu henüz bilinmiyor.

yok abı kalsın ben ömrumun yettı kadar yaşamak ısterım
dusunse sımdı ıkıteker karayollarında gıdıyoruz bır bakmışsız havada gıdıyoruz yada başka şekılde

vallah nutkum tutuldu
bişey dıyımıcem allahın yaratıgı tabıkı mukembel olur

Hmm :) ben dondurulmak istemem.ileride benzin daha pahalı olur hiç gezemem sonra :p:queen:

Bilgisayar Nasıl Bozulur ?

Bilgisayarınızı, direkt güneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın. Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur. Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır.

Bilgisayarınız kilitlendiği zaman, reset tuşuyla filan uğraşmayın. Power tuşuyla kapatın ve birkaç saniye bile geçmeden hemen açın.

Elektrikler kesildiğinde, bilgisayarınızı kapatmayın. Elektrik geldiğinde yaşanacak ani voltaj değişiminin, monitörünüzde oluşturacağı görüntü ile sabit diskinizden gelecek garip seslerin senfonik uyumu size ilginç bile gelebilir.

Bilgisayar masanızı sabitlemeyin. Böylece her tuşa bastığınızda sallanan bilgisayar, size interaktif bir his verecektir.

Bilgisayarınızın kasasını, havalandırma delikleri kapanacak şekilde bir duvara yaslayın. Böylece işlemcinizin soğuması için gereken hava dolaşımını ve ısı kaybını önleyebilir, bilgisayarınızla sıcak ilişkiler kurabilirsiniz.

Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu, monitorünüz kapalı iken bile o görüntünün siluetini görebilirsiniz.

Bilgisayarınızın fişini topraksız bir prize takın. Aynı prizden diğer elektronik cihazların da güç sağlaması, bilgisayarınıza giden akımda hoş değişiklikler yapacaktır.

Küçük kardesinizin veya çocuğunuzun bilgisayarınızın disket sürücüsüne bozuk para ve benzeri şeyleri sokmasına aldırmayın. Bilgisayarınızın içinde birikecek bozuk paralar, ona tasarruf alışkanlığı, bilgisayar tamircinize de para kazandıracaktır.

Eğer modem kartı, ses kartı ve benzeri kartları çok sık takip çıkartıyorsanız, her seferinde bilgisayarınızın kasasındaki o vidaları açmak büyük dert haline gelebilir. Hele bir de yildiz tornavidaniz yoksa, bu iş bir eziyet halini alabilir. Bu kadar uğrasacağınıza, birakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alırken bilgisayarınızın devrelerine de bir el atsın.

Tüm bunlari yaptığınız halde, bilgisayarınız hala çalışmakta ısrar ediyorsa, en etkili ve son çare olarak kaldiırıp pencereden atabilirsiniz.

Öldüren Anonslar

Bu anons Şanlıurfa'nın bir ilçesinde ilce merkezine dikilen fidanların ertesi gün kırılmasından dolayı belediye hoparlöründen yapılmıştır.
„dikkat dikkat! belediyemizin diktiği ağaç fidanlarını kiran hayvansa zaten hayvandır. çocuksa hayvan cocugidir. eğer büyükse havyan ogli hayvandır."

kabata$-Yalova iskelesi
-Sayın yolcular, lütfen tek sıra halinde ilerleyelim..... alooo....kime diyorum!!
- .....

Eminönü - Beyazıt istikametindeki tramvay anonsu :
-sayın yolcular lütfen kapılara yaslanmayınız!!!bir kaç dakika sonra:
-arkadaşım yaslanmayın diyoruz kapılara ne var o kapılarda anlamadım ki?
-??

Eminönü Zeytinburnu arası tramvayda;
-makinist kabininin arkasındakiler rahat durun..

THY den kalma süper bir anons ise hac seferinde devamlı uçak içinde gezinip duran hacılara deliren bir amirin yaptı ğ ı anonstur.
"sayın yolcular lütfen yerlerinize oturunuz uçağın dengesi bozulabilir"
gerçektende etkileyici olan bu anons bütün yolcuların yerlerine oturmasına sebep olmu ştur.

kilyos'ta bir plaj.
-lütfen dikkat.sayın müşterilerimiz,lütfen duşlarda sabun kullanmayınız.
15 saniye sonra:
-ulan adama bak hala şampuanlanıyor ya..hişş ..kese veriyim mi kese?

bir okulda öğretmenin çocuğunu okulda kaybetmesi üzerine hizmetlinin yapmış olduğu anos:
-peliin! ecele buraya gel. anan beklii.

Hapşuuuuu :p

hapşuuee
-cok ya$a
-var mı bildigin yontem?
-...nasil yani?
-cok ya$amak icin diyom, ucuz, etkili..
-$ey, ben sadece şey için dediydimm ımmm...
-neyse, boşver, sen de gor ...

-habuşieaa
-çok yaşa
-hepberaber ama farklı yerlerde ...

alerjik bi hastalıktan dolayı 30. hapşurma sonrası:
-habuşieaa
-e yeter be adam ciğeri çıkardın yeteeeer
-aa sende gör o zaman ...
- haaapsuuu!
- hep birlikte!
-olmaz almiim en iyisii ..

-hieapişuuu...
-pardon anlayamadım?

hapşuuuu!
-ohaaa!! duymadım sanma.. arkadaşım azimcan ne trip adamsın be! abi ii güzel hapşur da nie kamufle edion

-hapşuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
...
-lan nerdeyim ben ?
-neymiş arkadaşın günahları sevapları hadi sırada bekleyenler var ..
-aaa nası ya çok yaşa demişti ama herkes ...
-sen duymamışsın arada azrail diye bi arkadaş vardı o geber dedi emiri ben verdim biliyorum yani ..
-ya ühühühüüüüü nası yani yaaa
-sana demedilermi hapşururken tutma nefesini falan burnunu falan kapatma diye
-aa demişlerdi yaa tabiiiii
-yaa tabi hadi anacım bekleme yapmıyalım hadi ...

- hapşu... elhamdülillah (Allah'a hamd olsun)
- yerhamukellah (Allah'ın rahmeti üzerine olsun)
- yehdina ve yehdikumullah (Allah bizi ve sizi hidayetinden ayırmasın)
- amin. (anlıyorum)
-Abssshkk ..
-Cok yasaa ! .. Gerci hayvanların omru kisa olur dirler ama ..

hapşuuuu
- çok yaşa
. hapşşuuu
- ee çok yaşa dedik ya
hapşuuu
- ulean kazık mı çakacan geber de git yaaaaaa

hapşuuuu
- çok yaşa diycem emme Allahın işine karışmış olurum Tobe Haşa

Bomba Sorular

-Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?

-Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak Dünya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir? Neden insanlar birbirlerine sarilinca sag-sola sallanirlar?

-Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

-Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

-Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

-Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz?

-Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar ? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...

-Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?

-Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

-Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde"inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

-Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

-Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

-Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

-Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?

-Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

-Neden futbol takimi olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

-Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde "arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

Neydik Ne Olduk...

Eskiden bi memur maaşıyla dört kişi geçinebiliodu. Şimdi dört memur maaşıyla bi vatandaş zor geçiniyo....

Eskiden dansözler senede bi kere tv ye çıkardı. Şimdi bazı tv programlarını dansözler sunuyo....

Eskiden hükümetler ülke sorunu çözerdi. Şimdi ülke hükümetin sorununu çözmek için çırpınıo....

Eskiden ekranlar siyah beyazdı. Şimdi kan kırmızısı.....

Eskiden atı alan Üsküdarı geçerdi. Şimdi yatı alan okyanusu geçiyoo....

Eskiden Türkçe konuşurduk. Şimdi ise....

Eskiden ABD karşıtıydık. Şimdi ise en büyük müttefiğiyiz(!)....

Eskiden anne babaya saygı vardı. Şimdi ise anne babamı oda ne?...

Eskiden gerçek arkadaşlık vardı. Şimdi ise 'arkadaş arıyorum' ilanları var....

Eskiden mahalle namusuna sahip çıkan külhan beyleri vardı. Şimdi ise mahallenin namusuna göz diken sokak serserileri var....

Eskiden eşeğe altın semer taksan eşek yine eşekti. Şimdi beyefendi oluyoooo....

Eskiden barış için barışılırdı. Şimdi ise barış için savaşılıo....

Eskiden dünya die gerçekten yaşanacak bi yer vardı. Şimdi ise o dünya yok olmak üzere....

Pc Testine alalım sizi.. Buyrun..

1. Internet alemine verilen bir diğer ad nedir?
Devri alem
El alem.
Sanal alem.
Banal alem.
Harcıalem.

2. Taşınabilir bilgisayarın adi nedir?
Kalk gidelim.
Kıçüstü.
Başüstü.
Dizüstü.
Pilavüstü.

3. Bilgisayarın elemanlarını oluşturma işlemine ne ad veriliyor?
Konvansiyonel.
Motivasyon.
Konfigurasyon.
Modernizasyon.
Losyon.

4. CD sürücülere alternatif yeni sistemin adini, aşağıda belirtilen seçenekler arasından seciniz?
DeVe.
DeVeDe kulak.
DVD.
OzCD.
HakikiCD.

5. Bilgisayar bilgilerinin saklandığı yerin hacmini belirleyen ölçüyü biliyor musunuz?
Battal boy.
Kilo.
Hektar.
Hektor.
Byte.

6. Monitörlerin büyüklüğünü hangi ölçekle ölçer bu bilgisayar camiası?
Karış.
Arşın.
Göz kararı.
Dirhem.
İnç.

7. Rewriter ne ola?
Yazgac.
Yazar.
Yazarkasa.
CD yazıcı.
Reyazar.

8. Bilgisayarlara virüs göndererek suikastlar düzenleyen sanal alem teröristlerine verilen ad nedir?
Killer.
Hacker.
e-sapık.
e-cani.
e-Allah tependen baksın e mi?

9. Internet ortamında sohbet etmeye ne deniyor?
Cen cen.
Cet cet.
Dir dir
Vir cir.
Lak lak.

10. Pekiiiii, sohbet etmek için bir isim almak gerekiyor. Ne onun adi?
Göbek adı
nick name
nick nolte
dedektif nick
eşgal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar