ew yapımı turbo

arkadaslar bildiğimiz gibi turbo egzoz gazını yanma odasından vakumlayarak rahat çıkmasını sağlayan bir kit bunu dusunerek atolyemizin onune çektiğim motorumun egzoz çıkısına 1 elektirikli süpürgeyi dayadım ve egzozdan gazı emmesini saglayacak şekilde monte ettim motoru çalıstırdım biraz çalıstı stop etti sonra süpürgeyi çalıstırıp marşa bastım çalıstı sonra gaz vermeye basladım motorun sesi ve gaz yeme suresi çok değişti tabii kıçımda bir supurgeyle motora binemeyecegim için giderken deneyemedim ama bence o motor 2-3 hp güçlendi lakin bunu nasıl yolda giderken deneyecegim çözemedim bir türlü yaparsam bunu dehşet olur beee :)

bu arada supurgeninde hortumu sıcaktan yamuldu zaten eski püskü bişeydi:)

Ev yapımı turbo için egzoz manifoldundan çıkış alırsın, egzoz gazına bir pervane çevirtirsin, o pervanenin milinin öbür ucundan da başka bir pervaneyle motora hava üfletirsin. Yanlız egzoz gazları 700-800 derece sıcaklıkta olduğu için elektrikli süpürge pek işine yaramaz :)

Bir yöntem de motora güçlü bir alternatör bağlayıp çıkışını süpürgeye vermek. Yanlız süpürgenin çekeceği güç (1000watt diyelim, mekanik/elektriksel kayıpla 2000watt gereksin) yaklaşık 3hp olacaktır, elektrik süpürgesi turbosu 3hp güç verirse en iyi olasılıkla sıfıra sıfır durumuna gelirsin :)

Ama eğer diyorsan ki bizim evde 700 dereceye dayanacak pervane yaparım, o zaman saygılar derim :cat:

bu zaten 1 deneme elektirik supurgesiyle yapılacak iş deyil ama dediğin gibi yuksek ısılara dayanabilecek bi türbün yapabilirsek bu gerçekleşir

aynı şekilde motorada basınçlı hava verecek bir pervane hava filtresine yerleştirile bilirse al sana turboo

12 voltla çalışan araç süpürgelerinin motorları hem küçük hemde küçük hacimli motorlara yeter.turboda asıl amaç atmosferik motorun emiş tarafındaki basıncı arttırmaktır.0.5 bar bile sağlasanız 10/1 sıkıştırma oranına sahip motorda ciddi artış sağlar.

5 voltla çalışan bilgisayar fanları 0.003 bar kadar basınç üretebiliyor (3 mmHg). 0,5 bar basınç iyi güç verir ama o basıncı sağlamak pek kolay deil :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
dj_emre' Alıntı:
arkadaslar bildiğimiz gibi turbo egzoz gazını yanma odasından vakumlayarak rahat çıkmasını sağlayan bir kit

Bu konuda biraz daha bilgi edinirsen, pek de öyle olmadığı sonucuna varırsın.

Khutuck' Alıntı:
5 voltla çalışan bilgisayar fanları 0.003 bar kadar basınç üretebiliyor (3 mmHg). 0,5 bar basınç iyi güç verir ama o basıncı sağlamak pek kolay deil

0.003 bar, 2.250185 mmHg yapar. (Bugün bütün kıllığım üzerimde:p )

İHTİYAR' Alıntı:
olur olur.ben şu hanımın şarjlısına bir elkoyayım

Boşver abi.Süpürgeyi mundar edeceksin,sonra yengeden yediğin laf sana turbo etkisi yapıp depar modunda beyaz eşyacıya gönderecek:p

hey güzel memleketimin zekii insanları deneme denemedir bence bir süpürgeye mal olmuş ama oda güzel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar