Çalınma kısmına değinmeden yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Önceden kapalı garajı olan müstakil bir evde dedemlerin yanında kalıyordum. Ankara-Batıkent'te.
Tahmin edeceğiniz gibi kapalı garaj olduğu için sorun yaşamadım motosikletle ilgili. O süreçte Hyosung GT250R ve Pulsar 200NS'im oldu.
Daha sonra evlilik sebebiyle farklı bir eve (Apartman) geçmek gerekti tabi. Ev Keçiören'de. Eve taşınmadan önce hazırlıkları yapmak için motosikletle geldim. Yatılı da kalmayacağım ha, bir kaç saat işim var sadece. Pulsar'ı apartmanın arka tarafına koydum. Hiç bir kişiye/hususa engel olmayan bir yere. Neyse, evde işimi halledip motorun yanına geldim, bir de ne göreyim. Birisi motorun üstüne toprak dökmüş bol bol, üşenmeden de bir güzel sıvazlamış motorun her yerine yedirmiş aynasına kadar. O gün apartmanda oturacaksam, koyacak yer yoksa, hele bir de Keçiören gibi bir muhitteysem 3-5 bin liranın üzerinde motor almamaya karar verdim. Tabi Pulsar da ahım şahım alımlı bir motor değil ama, o bile batmış göze, Zaten çalınma olayı başlı başına bir risk. Şuan motorum yok, alırsam da dedemlerin evindeki kapalı garaja koyup oradan alıp binmeyi düşünüyorum.
Motor koyacak yer yoksa, böyle şeylerle karşılaşılabiliniyor.
Vesselam..