Evdeki hesap Çarşıya uymadı

Herkese merhaba arkadaşlar;

Bir ergenin motor günlügü adlı baslıgımda da belirttigim gibi Cbr 125 alıp motora baslıycaktım.Fakat maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı.Ehliyeti halletim GS1 egitimi aldım,ekipmanlarımı üst kalitede tamamladım fakat motor alıcak bütçe kalmadı.....Bazı sebepler yüzünden suan sadece 1500 tl bütcem kaldı :) Ekipmana verdigim paranın yarısından az.Maksimum üstüne 1000tl daha koyabilirim.Bekliyip para biriktir diyiceksiniz ama bekliycek ne imkanım var ne vaktim.

Demem o ki ayagımı yerden kesicek 2.500 tl civarı yolda bırakmayacak 125cc gecmiycek ve kışın kullanılacak tercihen manuel bir motor varmıdır ?

Aklıma CB 125 e

Bajaj Discover 125 st geliyor fakat fiyatları biraz yukarıda

Yaaa işte her zaman yazarım önce motorunu al koy kapının önüne, sonra gider ekipmanı alırsın.
Önce ekipman olayındaki mecazı kimse anlamıyor.
Gidip bayılıyor ekipmana parayı, ortada motor yokken.
Sonra kuşanın ekipmanı sokaklarda dolaşın.

Aşağıdaki sırayı takip edin.

1-Önce Motor ve kask
2-Eldiven-Dizlik
3-Mont
4-Bot

Yaaa işte her zaman yazarım önce motorunu al koy kapının önüne, sonra gider ekipmanı alırsın.

1-Önce Motor ve kask
2-Eldiven-Dizlik
3-Mont
4-Bot
Yazdım bir kenara alırken uygulayacağım teşekkürler

Valla haklısın bu gidişle metrobüste kask takıcam

En iyisini yapmışsın. Motorun var, kaskın yok diye bir kazada kafayı parçalayacağına motorsuz kal, daha iyi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bekleyip para biriktir.
Zaten başka çaren yok.
Senin bekleme imkanın ve zamanının olmaması motosiklet satıcılarını ilgilendiren bir durum değil.
Kimse bunun parası az motoru ucuza vereyim demez.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Aynı şekilde ben de ekipman alışverişinin başındayım henüz, motor bütçesini ve trafik sigortasını da düşündüğümden kırk takla atıyorum.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)

1-Önce Motor ve kask
2-Eldiven-Dizlik
3-Mont
4-Bot

Sıralama çok güzel ama bu sırayla gidilirse maalesef 2 ve 4. sıradaki ekipmanlar (hatta bazen 3) hiçbir zaman alınmıyor, hep daha öncelikli bir harcama oluyor çünkü insanın hayatında.

Motosiklet öyle görünse de maalesef ucuz bir ulaşım aracı / hobi değil. Bence acele etmemek; bütün ekipmanları, motosikleti, bakımlarını, hatta vergisini ve sigortasının yaratacağı mali gideri hesaplayıp öyle girişmek lâzım bu işe.

bendeki sıralama;

1. motor (aralık 2015)
2. ehliyet (şubat 2016)
3. kask (mart 2016)
4. balaklava (ekim 2016)

şuan bu kadar, şimdi kışlık bir şeyler bakıyorum ve eldiven, diz örtüsü/yağmurluk ve mont falan almayı düşünüyorum ilk aşamada.

nisandan bugüne kadar bir kere tem'de ciddi kazadan kurtardım son anda bunun dışında ekipmanlık olayım olmadı. kısacası mont eldiven dizlik vs yoksa tem e-5 gibi yollardan uzak durmak faydalı.

Moderatör
İkinci el Bajaj Boxer'lara bakabilirsin.
2000-2500 civarında düşüyor bazen ilanlara.
Frenleri kampana olduğu için alışma sürecinde daha enniyetli kullanmaya teşvik edecektir seni.

DKN

evdeki hesap yanlış yapılırsa çarşıda uymaz. ben markete giderken bi hesap yaparım (wep sitesinden de fiyatlarına bakar teyit ederim yoksa etiket karışıklığı olabiliyor çok denk geldi) kasaya geldiğimde kuruşu kuruşuna veririm :cherry: motorda da öyle.. satın alır evin önüne getiririm benzin o zaman biter.. kuru eldivene kaska bakacağıma 1 ay motoruma bakarım

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Önce kask ve ehliyet alınır.
Bunların durduk yerde masrafı yoktur çünkü.
Önce motosikleti alırsanız ehlyet ve kask alamadığınız her ay için cebinizden en az 50-60 lira para boşa gider.
Kask ve ehliyet masrafsızdır.
Bir kere para ödersiniz.
Yani önceden almanızın bir zararı yoktur.
Oysa motosiklet aldığınızda yıllık vergisini ve sigorta ücreti ödeyeceksiniz.
Diyelim ki yıılık vergi ve sigorta 600 lira tuttu.
600/12=50 LİRA aylık masrafınız var demektir.
Motosikleti aldınız fakat kask ve ehliyet yok.
Bu durumda o motosikleti kullanamayacaksınız.
Eğer kask ve ehliyetinizi 3 ay sonra alırsanız,
50x3=150 lira çöpe gitti.
Eğer uzarsa zararınız daha da fazla.
150 liraya kask alabildiğinizi düşününce zararın boyutu sanırım anlaşılır.

Kısaca arkadaşımız önce ekipmanlarını almakla akıllıca davranmış.

zaten kış geliyor, rahat rahat süremiceksin, ilkbaharı bekle, bu 3-4 aylık sürede paranı biriktir. en temizi

1-Önce Motor ve kask
2-Eldiven-Dizlik
3-Mont
4-Bot

Ne diyorsa tam tersi

kardeşim cb125imiz var satılık 2013 model. 3300 tl istiyoruz. düşünürsen konuşuruz.

1-Önce Motor ve kask
2-Eldiven-Dizlik
3-Mont
4-Bot

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Herkese merhaba arkadaşlar;

Bir ergenin motor günlügü adlı baslıgımda da belirttigim gibi Cbr 125 alıp motora baslıycaktım.Fakat maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı.Ehliyeti halletim GS1 egitimi aldım,ekipmanlarımı üst kalitede tamamladım fakat motor alıcak bütçe kalmadı.....Bazı sebepler yüzünden suan sadece 1500 tl bütcem kaldı :) Ekipmana verdigim paranın yarısından az.Maksimum üstüne 1000tl daha koyabilirim.Bekliyip para biriktir diyiceksiniz ama bekliycek ne imkanım var ne vaktim.

Demem o ki ayagımı yerden kesicek 2.500 tl civarı yolda bırakmayacak 125cc gecmiycek ve kışın kullanılacak tercihen manuel bir motor varmıdır ?

Aklıma CB 125 e

Bajaj Discover 125 st geliyor fakat fiyatları biraz yukarıda

Sen doğrusunu yapmışsın boşver.

Zaten kış geldi, kışlık tulum veya kışlık mont+pantolon yoksa donarsın. Zatüre olursun.

Motor hiç sorun değil, her zaman her bütçeye göre motor var. Bir de motor almakla iş bitmiyor ki... Kaliteli lastik, ıvır zıvırlar, yağ buji bakım vs bunların hepsi para.

Bak şu videoda CBR125'in hava filtresi değişimi gösteriliyor, sen bu kadar uğraşacak mısın?

https://www.youtube.com/watch?v=nnf_1cfyPxQ

Halbuki daha basit bir motor alsan en fazla 5dk sürecek.

AEA'nın tavsiyesine uy, pişman olmazsın, dua edersin:

https://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

Ben uydum, pişman değilim, bilakis pek memnunum. Sukuter forever!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/6f/1a/29/6f1a298bf0d4576d617526792710454e.jpg
6f1a298bf0d4576d617526792710454e.jpg

Sen doğrusunu yapmışsın boşver.

Zaten kış geldi, kışlık tulum veya kışlık mont+pantolon yoksa donarsın. Zatüre olursun.

Motor hiç sorun değil, her zaman her bütçeye göre motor var. Bir de motor almakla iş bitmiyor ki... Kaliteli lastik, ıvır zıvırlar, yağ buji bakım vs bunların hepsi para.

Bak şu videoda CBR125'in hava filtresi değişimi gösteriliyor, sen bu kadar uğraşacak mısın?

Halbuki daha basit bir motor alsan en fazla 5dk sürecek.

AEA'nın tavsiyesine uy, pişman olmazsın, dua edersin:

Ben uydum, pişman değilim, bilakis pek memnunum. Sukuter forever!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/6f/1a/29/6f1a298bf0d4576d617526792710454e.jpg

Aynen istanbul gibi tirafikte yamyamların bulunduğu yerde scooter baş tacıdır :) bende vitesliden son anda caydım iyikide caydım

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
iyide aldığın ekipmanlar sevip almak istediğin motorun tarzına ters düşerse ne yapcan? hele motoru alın gerisi gelir zaten.

benim sıralama.

1- motosiklet
2- kask
3- ehliyet
4- balaklava
5- eldiven
6- pantolon
7- mont
8- bot
9- trafik sigortası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar