Evde şarap yapımı

malum yaz inceden geldi. havalar ısındı, serinlik nakşeden, günün sıcağını soğutan sıvılara ihtiyaç oluyor.

efenim;
bekletilmiş ve demlenmiş plastik kova ürünü 1a'lardan bağzıları inanılmaz derecede başarılı.
şu anki hüznüm daha fazla yapmamış olmak.

pandemiden dolayı misafir olma ve misafir kabul etme heyecanları azaldığından dolayı mevcut stok yeterli gibi duruyor.

pilsener cinsi olanlar, beklettikten sonra ticari biralara yakın bit tat ve zevk veriyor.
ale cinsi olanları da es geçmemek lazım.

ipa ise, standart tüketiciye önerebileceğim ürünler değil.
imdi sıcaklıktan dolayı buğdaya niyetim var, önümüzdeki günlerde sipariş geçebilirim.

smugglers ve standart kit pilsener beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.
inceden 1a göbeğine doğru ilerleme gayretkeşliği içerisindeyim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
malum yaz inceden geldi. havalar ısındı, serinlik nakşeden, günün sıcağını soğutan sıvılara ihtiyaç oluyor.

efenim;
bekletilmiş ve demlenmiş plastik kova ürünü 1a'lardan bağzıları inanılmaz derecede başarılı.

pandemiden dolayı misafir olma ve misafir kabul etme heyecanları azaldığından dolayı mevcut stok yeterli gibi duruyor.

pilsener cinsi olanlar, beklettikten sonra ticari biralara yakın bit tat ve zevk veriyor.

imdi sıcaklıktan dolayı buğdaya niyetim var, önümüzdeki günlerde sipariş geçebilirim.

Yaa ne güzel anlatmışsın.
Geçen yıl benim kuzenler yapıyordu 1a, ben de onlaran nasipleniyordum. Buti 1a'cıda stok sorunu falan olunca yapmaz oldular. marketen alınanlar da keyif vermiyor, su gibi geliyor. Hatta yeni çıkan ipa'lar bie ipa gibi gelmiyor. Ev yapımı olanların en ötü, maya kokan dandik hallerini bile özledim.

Evde çalışıyorum, bir yere çıktığım yok, çalışma odamda bir köşede yaparım, hem sıcaklığını falan takip etmem de kolay olr hep yanındayken diyrm ama hanımm izin vermiyor evi dağıtırım diye. Oysa ne güzel olurdu. 3 liralık şeye markette 12 lira veriyorum ama hiç tadı yok, hadi biraz daha iyidir diye minik şişedeki ipa'ya 13 lira vermek de can sıkıyor.

Zamanında bura sayesinde cider yapmıştım. Tadı cidden güzeldi. Yapın yaptırın ama bira mayası kullanın.

Motosikleti
Yok

efenim;

IPA biralar Turkiye'de cok begenilmeyen biralar, ben 5-6 farkli IPA kit yaptim, su an bir tanesi bildigimiz aci, ama iciyor muyuz, eveeett :)
Smugglers 1-1,5 ay bekleme sonrasinda hosuma gitmisti, daha oncesinde tatsiz gelmisti. Wherry vardi o da guzeldi mesela.

Su siralar kit bulabilen var mi ? Elimde sadece 1 kit kalmis ;(

üstat
ipa, ağız tadıma uyuyor, hatta farklı şerbetçi otları deneme niyetim var ama o kadar içmiyorum.
bir iki kişiye vermiştim, beğenmediler.

standart pilsner kiti epey beklemişti, sonra şerbetçi otlu kuru malt özü ile yapıp kenara atmıştım, açıkçası beklentim düşüktü.
yanlış not almamışsam, 5-6 ay kadar beklediler. gayet güzel, hafif, alkol oranı yüksek. (6,5 civarı).

smugglers, inanılmaz hoş, tek sıkıntım, forumlara uyup şişe şekerini az atmıştım, normal atsaymışım daha iyi olurmuş, imdi bile iyi.

şurası da takip edilebilir.
butik ile henüz sıkıntı yaşamadım, malum olaylardan sonra bir kez alışveriş yaptım.

Motosikleti
Yok
Gürcan bende yamanacam sana ama göbek işi düşündürüyor. :(

Valla covid movid yuzunden yazliga gectim, yazlikta da genelde raki ve votka iciyoruz, bira icin beklemeye dayanamayan cok cunku :) Yoksa hemen siparis verip 2 kova calistirmayi dusunuyordum.

Yazlikta bahcede calisinca gobek eriyor kesinlikle :p

Motosikleti
Mondial Virago 50i

Ahh o daha fazla yapmama hüznü! 2018 yazında ortakla ortak yaşadığımız tanıdık hüzün!

50 km öteden bir gelipte içemedik be!

Güzel bira güzel göbek yapar. :)

sorma yahu, yaz için o kadar hazırlık yap sonra böyle olsun.
adaş sen geldiğinde yine haber et.
epeydir gelmedim o taraflara, eve servis açarız artık.

sanırım butik tam anlamı ile tedavülden kalkmak üzere, zira nerdeyse kit adına bir şey kalmamış.
birileri sattıkları ürünlerin türkiye bayiliğini alıp satışa geçmeli. ciddi anlamda kaliteli ürünleri vardı.

son olarak elimde bir adet apa kalmıştı.
kısa sürede olgunlaşıp içilebilir kıvama geldi, her ne kadar demlenme aşamaları biraz sorunlu olsa da ortaya içimi oldukça zevkli ve berrak bir ürün çıktı.

biramarket'ten aldığım ürünlerden pilsner halen olgunlaşmaya çalışıyor. akabinde bir takım buğday birası şişeledim, imdi elimde amber ale var, şişe yok.

son kalan smuggler special şişelerini de sakladım, sanırım 4 tane kaldı.

vinomarket içerisindede epey seçenek var henüz denemedim.

butiğin boşluğunu oldukça seri biçimde "yerli ve milli" ürünlerle dolduran yerli ve milli girişimcilerimizi tebrik ederim.

Motosikleti
Yok
sanırım butik tam anlamı ile tedavülden kalkmak üzere, zira nerdeyse kit adına bir şey kalmamış.
birileri sattıkları ürünlerin türkiye bayiliğini alıp satışa geçmeli. ciddi anlamda kaliteli ürünleri vardı.

son olarak elimde bir adet apa kalmıştı.
kısa sürede olgunlaşıp içilebilir kıvama geldi, her ne kadar demlenme aşamaları biraz sorunlu olsa da ortaya içimi oldukça zevkli ve berrak bir ürün çıktı.

biramarket'ten aldığım ürünlerden pilsner halen olgunlaşmaya çalışıyor. akabinde bir takım buğday birası şişeledim, imdi elimde amber ale var, şişe yok.

son kalan smuggler special şişelerini de sakladım, sanırım 4 tane kaldı.

vinomarket içerisindede epey seçenek var henüz denemedim.

butiğin boşluğunu oldukça seri biçimde "yerli ve milli" ürünlerle dolduran yerli ve milli girişimcilerimizi tebrik ederim.

Hocam BiraMarket'in hizmetinden/kargosundan vs memnun musun? Amber Ale ya da daha yuksek IBU degerine sahip kitler almayi dusunuyorum bu ay. Onerin var mi ?

hizmet konusunda bir problem yaşamadım, 3 sipariş teslim aldım.

şundan ve şundan almıştım. 1 aydan fazla oldu, bir iki şişe içtim. 1 tanesi epey iyi idi, diğeri hamdı, beklesin dedim.

okuduğum yorumlar kendilerini geliştirmeye çalıştıkları yönünde.
son olarak buğday için taze mayşe aldım, içerisinden kapak üstüne yapıştırmak için etiketler de çıktı.

elemanlar ile şu ana kadar bir problem yaşamadım.
kitlerin kaliteleri konusunda henüz bir şey diyemeyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar