- Konu Yazar
cub ımın aküsü boşalmaya başladı uzun süre kullanıp tam şarz olmadığından eski ustalar aküyü şarza düşük amperle bağlar uzun süre şarza tutardı kendini toplasın diye bende akümü şarza bırakınca 45-60 dakikada veriyorlar ben kendim eski usül şarz etmek istedim yani akü 4a olduhuna göre 400ma ile 10 saat napıcaz küçük şarz cihazımda yok internetten araştırdım akım sınırlayıcı bir kart yapsak adaptöre ekleyerek şarz işlemi yapsak (birazcık eloktronik bilgim var kart montajı yapabilirim) eee zaman yok bi sürü emek harca uyduruk birşey için ve müthüş zekam bende 18v ile calışan akülü vidalama aleti var onun şarz aleti benim akümü doldurmazmı dedim aldım elime ölçü aletini kendi orjinal aküsünde 18 volt 2.3 amperle başlayıp 0.48 ampere büşüyor 1saat içinde ben motorun aküsünü takınca12.8 voltl 0.45amperle başlayıptam 2.5 saat sonra14.3 volt 0.35 ampere düştü yani isediğimi çok iyi karşıladı mükemmel bir şarz aletim oldu yani akülü vidalama adaptörünü fişe taıp pil şarz yuvasının içinden (adaptörden direk değil) çünkü bu pilyuvasının içinde akım sınırlayıcı devre var + ve - uçlarını karıştırmadan uçlarında küçük maşalar olan iki adet kabloyla aküya bağlayıp şarza bağladım (şarz süresi 10 saat)makinada ısınmada yok çok güzel çalışıyor bu arada akülü vidalama öyle birkaç yüz liralık marka değil bim den alınan ucuz orta halli birşey birde akünün kapaklarını açtım gaz cıkışının olabilmesi için :cat: