Ev yapımı Limonata :)

Evet arkadaşlar her yaz vazgeçemediğim el yapımı şu limonata :cherry:

malzemeler:
-6limon
-5 su bardağı şeker
-limon tuzu
-4-5 sap taze nane

şimdiii :cherry:
alıyoruz 4 tane limonu,kabuğunu ince bir rendeden geçiriyoruz ama dikkat edin çok derine limonun beyaz katmanına inmeyin acı oluyor :)
herneyse rendeledik 4 limonu
alıyoruz bu rendelediklerimizi 2 bardak şekerle ve 4 sap naneyle birgüzel ovuyoruz elinizin tadı geçsin yani :cherry:
şekerle iyice karıştırdıktan sonra bütün limonları sıkıyoruz ve yaklaşık yarım saat üstü kapalı olarak buz dolabında bekletiyoruz..
e tabi haliyle bütün şeker erimiyor
bu tariften 5 litre limonata çıkıyor
sulandırdıkça eritiyoruz şekerini
eğer çok şekerli gelirse fazladan su ve limon tuzuyla kendi ağız tadınıza göre ayarlıyorsunuz

en son içinde bir miktar posa kalıyor posayı içinde çok bekletmeden çok güzel süzüyoruzki acısını bırakmasın..isteğe göre aynı şekilde içine bir tanede portakal koyabilirsini onunda kabuğunun yarısını rendeleyiniz..

Afiyet Olsun:rendeer:
mutlaka deneyin pişman olmiyacaksınız :cherry:

Nane olduğunu bilmiyordum içinde. İlk fırsatta deneyeceğim bakalım nasıl birşey çıkacak ortaya :)

bizim mehmet amca var ocakçı, kendimi bildim bileli basarım diafona "pıhpıh" hoop mehmet amcanın buz gibi limonatası anında yanımda :) beğenmeyen misafirim çıkmadı daha :) (o da böyle yaptığını anlatmıştı bana)

bizim mehmet amca var ocakçı, kendimi bildim bileli basarım diafona "pıhpıh" hoop mehmet amcanın buz gibi limonatası anında yanımda :) beğenmeyen misafirim çıkmadı daha :) (o da böyle yaptığını anlatmıştı bana)

Zaten buda anneanne tarifi:cherry:
eskiden o bize yapardı şimdi yorulmasın diye ben yapıyorum :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:08 ----------

wolky izmire gelelimde ikram et bize:)

ayıpsınız ya etmezmiyim :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem 6 tane limondan 5 litre limonata nasil çikiyor?:silent:
adam gibi yap su tarifi,heyecan yaptim.::sefereee

Burda bir yanlışlık var gibi. Benim bildiğim 6 limon, limonatada 1 litre su ile kullanılır. Buda yaklaşık 5 su bardağına denk geliyor. Dediğin gibi limonun beyazına karıştırmadan iyice rendelemek lazım. Ama 2 bardak şeker konulursa çok tatlı olur ve limonataya benzemez tadı. Kararı bir bardak şekerle iyidir.

arkadaşlar düzeltiyorum o iki bardak şekere bittikten sonra 2 bardak daha şeker ekliyeceksiniz :cherry:
ben 3 bardak koydum ama isteğinize göre değişir :)

İçerisine bir adetde portakal ilave edip deneyin :wiinkk:.
Pardon yav sonunda yazmışsın zaten :rendeer:

şimdi bu 2 bardak şeker çay barağıyla mı yoksa su bardağıyla mı olacak :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:06 ----------

yazmışsın görmedim salyalarımı silerken kaçırmışım pardon :)

güzel tarif teşekkür ederiz...
Ancak şeker yerine bal tavsiye ederim. Rafine şekerden mümkün olduğunca uzak durmak lazım...

Şahane olmuş tarif arkadaş:cat:

Benden de bir ekleme, limon kabuğu şeker karışımını oda sıcaklığında üzerini bir tabak ile kapatıp 3-4 gün bıraktıktan sonra geri kalan işlemleri tamamlıyorsun. Bu süreçte şeker, meyve bakterileri ile hafiften alkol üretmeye başlıyor:) Çok değil alkolü ama lezzet çok farklı oluyor:)

afiyet olsun:mrgreen:

Şahane olmuş tarif arkadaş:cat:

Benden de bir ekleme, limon kabuğu şeker karışımını oda sıcaklığında üzerini bir tabak ile kapatıp 3-4 gün bıraktıktan sonra geri kalan işlemleri tamamlıyorsun. Bu süreçte şeker, meyve bakterileri ile hafiften alkol üretmeye başlıyor:) Çok değil alkolü ama lezzet çok farklı oluyor:)

afiyet olsun:mrgreen:

Usta ne yaptın yahu :). 2 hafta bekleteyim o zaman ben. limon likörü olurmu?:cat:

Yahu arkadaşlar bu SEYYAR TAYYAR ın tarifi değilmi pattladı gitiiiiiiiii:queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:21 ----------

Yahu arkadaşlar bu SEYYAR TAYYAR ın tarifi değilmi pattladı gitiiiiiiiii:queen::queen::queen:

Ellerinize sağlık:bounce:

yanlız çok bekletirsek içinde posasını acımsı bir tat oluşuyor..pratik ve cidden güzel oluyor
ama şeker konusunda cimri davranın ben bol keseden kullandım..:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar