Bugün 4 saatlik -en az iki saati goy goy- Defansif Sürüş Eğitimi verildi. Sanıyorum diğer firmalarda böyle bir uygulama yok.
Saatlik ödeme olmadığı için yevmiyeden yedik ama yine de olumlu buldum böyle bir eğitim verilmesini. (maalesef yetkileri olmadığı için sertifika veremiyorlar.)
Ek olarak edindiğim tecrübelerle biraz yorum yapayım.
-Genel olarak yorucu bir iş sürekli paket düşüyor ve teslimat süreleri düzenli olarak kontrol edilip bu konuda baskı yapılıyor. Bazen tuvalete girecek zaman olmuyor.
-Yöneticilerin değerlendirmeleri aldığınız ücreti etkiliyor.
-Vardiya konusunda değişiklik isteyebilirsiniz ama Kayseri usulü pazarlık yapılıyor istediğinizi tam almanız zor.
-Çalıştığım bölge özelinde asansörsüz bina sayısı çok fazla ve genelde bunların üst katlarından su siparişi geliyor işin en yorucu kısmı bu. ( Bazen üst üste o kadar çok su siparişi geliyor ki erikli'ye mi girseydim diye aklımdan geçmiyor değil

)
-Sınırlı bir bölgede çalışıyorsunuz bunun güzel tarafı adresleri çabuk ezberlemek. Kötü tarafı ise motor üzerinde geçirdiğiniz vaktin az olması. (Kalan vakitlerde gidip depoda oturmuyorsunuz sürekli sipariş geliyor ve sürekli bir binanın merdivenlerinde nefes nefese buluyorsunuz kendinizi.)
-Özetle P1 ve özsermaye araç konularında sağladığı avantaj sayesinde tercih edildiğini diğer kuryelerden de duyuyorum. Yine herkesin hoşnutsuzluk duyduğu konular ise paket başı ücretin düşüklüğü + saatlik ücret olmaması ve haliyle "market" olduğu için taşınan yüklerin ağırlığı.