Esnaf Kurye Olmak

Merhaba, hali hazırda bir işim var fakat bu aralar biraz serbest takılmak için esnaf kurye olmayı düşünüyorum. Şuan 40-50 k arası gelirim var, kuryeliği rahatlıktan dolayı yapmak istiyorum ve ek olarak evde farklı işler ile uğraşacağım. Eskiye göre şimdi kurye olmak biraz daha zahmetli p1 belgesi, çantayı ruhsata işletme vs gibi. Benim merak ettiğim konu bende pcx 2024 model var, motoru şahsi olarak almıştım ve şuan 8000 km’de. Motoru ticariye çevirmek, çantayı ruhsata işletmek gibi şeyleri hangi sırayla yapmam lazım? ayrıca bu proje çizdirmenin fiyatı ne kadar? internette 14.000 tl gibi bir fiyat gördüm ama izlediğim videolarda adamlar 2000 tlye yaptırıyor. Son olarak da pcx ile kuryelik yapılır mı yoksa pcx satıp 12 ay vade farksız dio mu alsam?

Madem bir işiniz var, kuryeliğe falan hiç bulaşmayın.

İnsan böyle kafasına göre takılmaya alışınca başka iş yapmak zor geliyor. Hem geleceği olmayan bir iş, bence getirisinin de öyle abartıldığı kadar fazla olduğunu düşünmüyorum. Gençler toplu halde takılıp makara yapabildikleri içinde cazip geliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Sabit gelirle bahsettiğiniz maaşı alıyorsanız kuryelik yapmanın bir mantığı yok, iyi kazanmak istiyorsanız hayatsız gibi çalışıp hafta sonlarınızıda feda etmeniz gerekir.

Ek iş olarak günde 3-4 saat çalışılır ama komple yapmak sabit bir iş varken yapmak mantıksız oldu. Kuryelik geçen sene bitti, eskisi gibi değil artık.

hocam benim iyi kazanmak gibi bir derdim yok, ayda 30 k cebime kalsa kafi bana. Borcum yok param da var. Kuryeliği, serbest çalışma, saat seçebilme ve istemediğin zaman çalışmama gibi haklardan istiyorum. Şuan ki işim 3 vardiyalı ve insanlarla çok iletişimde olduğum bir iş.Benim size sorduğum sorular hakkında bilginiz olup cevaplarsanız memnun olurum.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar, konu sahibi "sizce calısayım mı" diye sormamış.
Babacan tavsiyeler yerine adama sordugu sorunun cevabını verseniz ya =)

Dio normal şartlarda pek işinize yaramaz, pcx ile kuryelik yapan çok. Ancak aktif bir sürücü değilseniz dio daha mantıklı bir seçenek.

Şahıs sirketi kuracaksın ama halihazırda sigortalı calıstıgın için sigorta derdin olmayacak.

Bildiğim kadarıyla da aracı ticariye çevirmeye gerek yok.

Motosikleti
Ns200 15"
hocam benim iyi kazanmak gibi bir derdim yok, ayda 30 k cebime kalsa kafi bana. Borcum yok param da var. Kuryeliği, serbest çalışma, saat seçebilme ve istemediğin zaman çalışmama gibi haklardan istiyorum. Şuan ki işim 3 vardiyalı ve insanlarla çok iletişimde olduğum bir iş.Benim size sorduğum sorular hakkında bilginiz olup cevaplarsanız memnun olurum.
1.5 Senedir Yemeksepeti kuryesiyim, haftada 50 saat çalışırsanız ortalama haftada 12-15.000 TL kdv hariç para elinize geçer fakat bunun bir asla garantisi yok. Eğer bir arıza veya kaza durumunuz olursa kendinizi slot seçebileceğiniz seviyeye çıkartmanız yaklaşık 2 hafta alacaktır ve 2 hafta sıkıntılı olacaktır.

Evet çalışma saatleri serbest fakat Yemeksepetinde çalışma saatlerini rahat seçmeniz için hafta sonlarıda çalışmanız gerekir ve minimum 55-60 saat çalışmanız gerekir.

Yakın zamanda Trendyol'a geçtim fakat fazla alım olduğu için pasta payı küçüldü ve kazançlar azaldı bundan dolayıda kuryeliği bırakmaya karar verdiğim için Trendyol'u bıraktım. Şu an az çalışarak kalan bir miktar borcumu ödeyip şirketimin kapanışını vereceğim ve kurye hesaplarımı kapatacağım.

Aracım Spontini 110 fabrika çıkışlı çanta işli geliyor ve ruhsat yolcu nakli olarak yazıyor fakat hiç sıkıntı yaşamadım, bu motosiklet üzerine P1* belgesini çıkarttım ve çalıştım.

Yaşınız gençse bağkura devlet 1 sene destek veriyor yoksa ayda 8-9000 TL bağkur ödüyorsunuz, bunun hariçlerinde kdv, gelir vergisi, muhasebe ücretleri ve aylık ödenmesi gereken vergiler var.

Günlük 250 TL civarı yakıt yakarsınız ve bir o kadarda yemek yerseniz sadece günlük masrafınız 450 TL olacaktır, buna motosikletin yıpranma payı, bakım masrafları, sarf malzemeleri, yıpranan ekipmanlarınızıda eklemeniz gerekir.

1.5 Sene harcamışım bu işlere ve yapılmasının mantıklı bir iş olmadığını söylüyorum, bu işin en b*k kısmıda kışındır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
borcun yok, kuryeliğe başlayana kadar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar