[Eskişehir - MT]

Hürriyet Sözleri...

•Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve yıkılma vardır. Her ilerlemenin ve kurtuluşun annesi hürriyettir.

Atatürk

•Hürriyet, başkasına zararı dokunmayan her şeyi yapabilmeye dayanır.

1789 Fransız İhtilal Bildirisi

•İnsanın hürriyeti, komşusunun hürriyetinin başladığı yerde biter.

Frederic William Farrar

•İki türlü hürriyet vardır. Yalancı hürriyet: Bir insan istediği her şeyi yapar. Gerçek hürriyet: Bir insan ancak yapması gereken şeyleri yapar.

S. Kingsley

•İnsanlar hür olarak doğar, ama zincire vurulmuş olarak yaşarlar.

Jean Jacques Rousseau

•Hürriyet olan bir memlekette yaygara çok, acı az, baskı altındaki bir memlekette ise yakınma az, acı çoktur.

Carnot

----------------------------------------------------------------------------------------

Kuşkulu Ev Sahibesi ve Postacı...

Genç kadın evde tek başına otururken kapı zili çaldı. Kadın gözetleme deliğinden baktı ve “Kim o?” diye sordu.

Kapıda, postacı vardı.

“Ben postacıyım efendim” dedi. “Size bir paket getirdim. Teslim edebilmem için imzanız gerekiyor.”

Genç kadın kuşkulandı. Emin olmak için sordu:

“Paket nerede?” dedi. “Göremiyorum.”

Postacı paketi havaya kaldırarak gösterdi.

Kadın, paketi görmesine karşın yine de kuşkuluydu

“Peki kimliğinizi görebilir miyim lütfen?”

Postacı sinirli bir biçimde karşılık verdi:

“Bayan, eğer hırsız olsaydım evinize girmek için hiç bu kadar uğraşmazdım” dedi ve... Kapının üstünde unutulmuş anahtarları havaya kaldırarak, gözetleme deliğinden bakan evsahibi kadına gösterdi.•

------------------------------------------------------------------------------------------------

Yaşamın Yankısı...

Bir aile pikniğe gitmişti. Anne öğle yemeği için yanlarında getirdikleri yiyecekleri hazırlarken, baba ve oğlu da ormanda yürüyüşe çıkmaya karar verdiler. Uzun bir tırmanıştan sonra düzlüğe çıktıklarında çocuğun ayağı bir ağaç köküne takıldı ve yuvarlanarak boşluğa düştü. Düşerken canı yanan çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyordu: “Ahhh!”

Ayağa kalkmaya çalışırken ileride bir dağın tepesinden “Ahhh!” diye bir ses duydu. Şaşkınlıkla babasına baktı. Sesin babasından gelmediğini anlayınca merakla bağırdı. “Sen kimsin?” Aldığı yanıt “Sen kimsin?” oldu. Çocuk gelen yanıta sinirlenip “Sen bir korkaksın!” diye bağırdı.

Dağdan gelen ses “Sen bir korkaksın!” diye yanıt verdi. Çocuk babasına dönüp “Baba ne oluyor böyle?” diye sordu.

“Oğlum” diye söze başladı babası. “Dinle ve öğren.”

Dağa dönüp “Sana hayranım” diye bağırdı. Yanıt hemen geldi “Sana hayranım.” Baba tekrar bağırdı: “Sen muhteşemsin.” Gelen yanıt “Sen muhteşemsin” oldu.

Çocuk babasını dikkatle izlemesine karşın ne olduğunu bir türlü anlayamamıştı. Babası soran gözlerle bakan oğluna açıklamaya devam etti: “İnsanlar buna ‘Yankı’ derler, ama aslında bu ‘Yaşamdır’”•

Son düzenleme:
speaker.gif

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
::sefereee::sefereee::sefereee::sefereee::sefereee

balkon sefasındayım..ooohhh sifa nıyetıne:queen:::sefereee::sefereee

engin abi yazıniçin saol.eren abi sanada kolay gelsin

canlanmaya başlıoz hafiften

Güzargahı: Eskişehir-Alpu-Mihallıccık-Sekiören

Meyvelikte inşaallah kuzu keseceğiz, istediğiniz kadar meyve(kiraz,çilek,olmuşsa vişne,erik..) yemek serbest. :)
ilerleyen saatlerde istenildiği taktirde Beypazarına gidilip gezebiliriz.

10 Haziran 2007 Pazar
Zamanımızı dolu dolu geçireceğimiz için buluşma saati olarak eskişehirde saat 10:00 öneriyorum. 11:00 gibi de ben Sekiörende olacağım.

Gelmeyi taahhüt edenler;

1. Engin
2. Cüney Abi(Yetişebilirse)
3. Volkan
4. Umut
5. Faruk
6. İsmail

Bütürn Eskişehir MT davetlimdir.
Geziyi internetimin olmadığından dolayı gönüllü bir arkadaşımızın organizesine bırakıyorum.
İhtiyaç duyulduğunda GSM: 505 502 75 77

Son düzenleme:
güzergahım böyle demekki..gelenler el kaldırsın.

volkan abi anlıon artıkın herhal:p

abi 12 de toplansanız bende katılırdım valla.:p
hepinize iyi geziler..
4-5 gün yağmur varmış hava durumuna bakmayı ihmal etmeyin.:cat:dün akşam bursa yolunda yağmura yakalandım.hava birden kapandı saat 18.30 olmasına rağmen kapkaranlık oldu her yer yağmurdan yolu görememeye başlayınca şoförünü bulamadığım park halindeki bir tırın altına saklandım.:queen:
sonra tamamen ıslanmış olarak paşa paşa evime döndüm.:)

09.30 geç değilmi yaw?
kuzuyu ne zmn kesecez.ne zaman temizleyecez.ne zaman çevirecez.bunlar uzun sürer.hel bide bey pazarına gezmeye gideceksek bence biraz geç olur:cat:

heee iyimiş. Uygun olursa katırılım inş. Yanlız kuzu kesme olayı yerine hazır şeylerle gitsek? Pek sevmiyom ben hayvan kesmeyide.

Son düzenleme:
volkan abi geldim...

emrah abi olmaz ole kuzuyu çevirecez.:p .keism işlemlerini bende sevmiom ama yerken güzel oluo

ben benzin bulabilirsem nallıhan üzerinden gelirim saat 7:30 da yola çıkarım

Yok Nallıhan... :cyclopsan

Beraber gidip beraber gelecez... :cat:

Arkadaşlar , buluşma saati erkene alındı. Yolun uzun olması ve ilk defa gideceğimizi bir yol olması nedeniyle yola erken çıkacaz... :cat:

Son düzenleme:
ehliyeet:pr::pr::wiinkk:.................

bende varda noluyo sanki. alalı 2 sene oldum daha 1 kere bile sormadılar. 8 senedir araba kullanırım onun ehliyetinide hiç sormadılar. bak bende var ama sınavlar yüzünden gelemiyorum sizinle.istersen vereyim ehliyeti. nası olsa bana lazım olmuyo:cherry::queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende varda noluyo sanki. alalı 2 sene oldum daha 1 kere bile sormadılar. 8 senedir araba kullanırım onun ehliyetinide hiç sormadılar. bak bende var ama sınavlar yüzünden gelemiyorum sizinle.istersen vereyim ehliyeti. nası olsa bana lazım olmuyo:cherry::queen::queen:

ohoo onder sen ne bıcım söförsun biladerım yauw:p:p B ehlıyet alalı 3 sene oluyo bı radar bıde park cezam war:queen::queen::queen: sen uslu kullanıyon heralde:p

beypazarına maddı sorunları asabılırsem gelıcem..depo TINN TINNNN dıye ses cıkarıyo sımdı vurunca:queen::queen:

haa ayrıca solıım adam gıbı bı kuzu cevırmek 6-7 saatı buluyo...onun ıcın burdan gokhana seslenıyom >>> sabah ezanı okunurken baslayın ıslemlere...ogleden sonra anca yencek hale gelır...

::haapppy:::haapppy:::haapppy:::haapppy:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
eren kardeşim kuzu çevirme diyorlar arkadaşlar
neden TİLKİ çevirmenin resmini koydun oraya ::stretche

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar