Eskişehir antalya - mcx -

Merhabalar dostlar eskişehirden antalyaya gitmeyi düşünüyorum nisan gibi motorum mondial mcx sizce bu yolu gidebilirmi motorum ilk uzun yolum olucak yani 100km falan olmuştu daha önce bu ilk uzun olucak neler almalıyım nasıl yola çıkmalıyım 1 ayda anca hazırlanırım ben :) Motorun üzerinde böyle bir egzoz var

Bu egzozla yola çıkmamın bi zararı olurmu orjinalini takmalımıyım ? ne gibi +sı -si olur egzoz farklılığının ? selenin daha rahat olabilmesi için ne yapabilirim ince bi yastık tarzı bişey koysam altıma ? yada koltuğu pofudukmu yaptırsam nekadara patlar ki acaba koruma demiride taktırcam yola çıkmadan önce arkamada yığcam eşyalarımı bagajıda takcam arkaya yaslanıp ayaklarımıda koruma demirine uzatıp güzel bi yol yapmak istiyorum :) Tavsiye yorum önerilerinizi bekliyorum :cat:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok büyütmüşsün ya, gürcistana girmiyorsun yanına buji takımları falan al bas git hiç bişey olmaz

(periyodik bakımlarının yapıldığını varsayıyorum)

Hayır ilk kez böyle bi konu açıyorum profilimden baksaydın keşke konularıma :bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------

çok büyütmüşsün ya, gürcistana girmiyorsun yanına buji takımları falan al bas git hiç bişey olmaz

(periyodik bakımlarının yapıldığını varsayıyorum)

Motorum zaten daha 1500 kmde falan giderken bi yağını değiştiririm 2000 km bakımı niyetine işte, lastikler tubeless ama sorun çıkartırmı ki sprey falan alıyım ben genede her ihtimale karşı

Egzoz konusunada bi açıklama yapsa yetkili bi kişi :rendeer:

Lastik patlamasından korkuyor isen lastik zırhı diye madde var gerçekten faydalı denemeni tavsiye ederim bu konuda

Bi araştırcam bu şeyi teşekkürler hemşerim :)

Şu egzoz konusuna hala kimse deyinmemiş ya malum 100liralık egzoz bi zararı olurmu uzun yola gidicem çünkü motora zararı olurmu uzun yolda böyle basit bi performans egzozun ?

Nerde ne olacağı belli olmaz ama geçtiğimiz yaz arladaşım drift 125 ile bodruma gitti geldi yağını bile değiştirmemiş :) bir hafta tatil yaptı ben motoruma güvenemediğim için gidemedim arkadaşımla birlikte, yani güvenmedim derken aslında 125 lik motorla kendime güvenemedim, şimdiki kamyon ve tırlar maşallah taksi gibi korkuyorum yani
Bu arada egzoz için düşünmene gerek yok bir sıkıntı çıkarmaz, tereddüt ediyorsanda değiştirmesi kolay ise değiştir en azından kafana takılmaz

Son düzenleme:
Egzoz'un motosikletinize bir zararı olmaz fakat sizin(!) kulaklarınız uzun yolda mahvolur o egzoz'dan gelen sesden.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Egzoz'un motosikletinize bir zararı olmaz fakat sizin(!) kulaklarınız uzun yolda mahvolur o egzoz'dan gelen sesden.

evet bu çok doğru bütün gece kulağın çınlar egzosun sesinden uyurken bile rahat bırakmaz

sanırım bu açık egzos gibi birşey, motora zararı olmaz motorun daha rahat çalışmasını sağlar havayı daha rahat attığı için basınç düşer perofrmansta düşer tabi ama çok küçük değerlerde..

Arkadaşım bende MCX kullanıyorum, yağını zamanında değiştir, yolda fazla yüklenme motosiklete 80-90-100 civarında git, zaten orjinal sele ile en fazla 150kilometre sonra oturduğun yerin ağrır durmak zorunda kalırsın :) 15-20dk bi mola ver her 150kilometre civarı, motosikleti hemen stop etme 1dk'ya yakın çalışır tut sonra stop et. Diyeceklerim bu kadar, ben uzun yola çok çıktım, çıkarken yanıma tamir etmek için hiç birşey almadım :)
Bu da benim MCX;

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Arkadaşım bende MCX kullanıyorum, yağını zamanında değiştir, yolda fazla yüklenme motosiklete 80-90-100 civarında git, zaten orjinal sele ile en fazla 150kilometre sonra oturduğun yerin ağrır durmak zorunda kalırsın :) 15-20dk bi mola ver her 150kilometre civarı, motosikleti hemen stop etme 1dk'ya yakın çalışır tut sonra stop et. Diyeceklerim bu kadar, ben uzun yola çok çıktım, çıkarken yanıma tamir etmek için hiç birşey almadım :)
Bu da benim MCX;
[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/849/fhjy.jpg[/URL]

sizin motorun daha çok resmini görmek isterim değişik bir çalışma :)

Bu da benim MCX;
[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/849/fhjy.jpg[/URL]

Motorunuz cidden çok değişik imkan varsa birkaç fotoğraf daha alabilirmiyiz? Arkadan BMW F650GS R1200GS gibi duruyor :) :)

Tabii ki, zaten motosikletimin takma adı F150GS :)
Ama konu amacından sapmasın benim fotoğraflarım ile...
Sorunsuz 25bin kilometre devirdim, devam ediyorum..
İlk fotoğraf ilk hali ile şimdiki hali arasında ki fark son fotoğrafta avatarda ki;

Son düzenleme:
@OnrMRT Helal olsun:cat:, motor bildiğin cross olmuş, bence'de ayrı bir başlık açıp, neler yaptırdın, maliyet ne oldu, performans vs, bilgileri paylaşmalısın.

@OnrMRT Helal olsun:cat:, motor bildiğin cross olmuş, bence'de ayrı bir başlık açıp, neler yaptırdın, maliyet ne oldu, performans vs, bilgileri paylaşmalısın.

Motosiklet üzerinde görünen bütün değişiklikleri kendim yaptım. Arazide de tatmin edici oldu, neyse arkadaşın konusu dağılacak iyice. Yarın sabah okuldayım akşamda motosiklet fuarına gidicem artık geldikten sonra yeni fotoğraflar çekip bir konu açarım. :)

merakla beklicez valla on numara olmuş. konuya gelince selenin süngerini derisini değiştir arkadaşım rahat gider gelirsin çok yorma motoruda kendinide 80-90 iyidir kazasız belasız

Onrmrt motorunu uzun zamandan beri biliyordum zaten senin yan çantalardan yaptırcaktım tereddütte kaldım hala düşünüyorum ama :) Bu arada önerilerinizi dikkate alıcam arkadaşlar umarım güzel bi yol olur... Onrmrt tanışmak isterim seninle biraz fikir alabilirim sanırım senden :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar