Eskişehir - Amasya. benden sezon açılışı.

Geçensene yaptığım gibi uzun bi gezi ile sezonu açmak kıştan beri niyetimde vardı. Ama nasıl yapacağımı kendim bile bilmiyordum. Zira 2 aylık bebek ve eşimi evde bırakıp böyle bi gezi pek mantıklı gelmiyordu bana. Ama çok iztiyordum o ayrı.
Çalıştığım kurum beni 1 haftalığına amasyada görevlendirince iyice heyecanlanmıştım. Gidiş gelişi motosikletimle yapabilirdim. Bu düşünceme eşimde destek verince artık yolculuk hazırlıkları başlamalıydı benim için. Ve nihayet 28/05/09 da yolculuk zamanı gelmişti. Sabahtan yola çıkıyorum. Fotolar Amasya tanıtımı gibi oldu biraz ama idare edersiniz artık.
4 teker 2 teker tercihimi başından beri 2 tekerden yana kullanıyorum.

Yola çıkmadan önce km sıfırlama

121 km sonra ilk molamı Sivrihisar Nasrettin hoca tesislerinde kahvaltı yapmak için veriyorum. Yalnız buraya kadar sanki buzdolabında geldim. Sabah soğuğunun hepsini iliklerime kadar hissediyorum. Motosikletten indiğimde tirtir titriyordum.

Geçensene buradan geçerken hocanın üzeri kapalıydı.

Ve ilk depo bitiyor 380 km de. Deliceye zor atıyorum kendimi. Motosikletin karnını doyurduktan sonra tekrar yola düşüyorum.

Ve Amasya. Yolda fazla fotoğraf çekemedim. Zira hava çok rüzgarlıydı ve etrafıma bakma fırsatı vermedi bana. Amasyaya kadar çokta zevk aldığım söylenemez doğrusu. Devamlı yol çalışması vardı.

Şehzadeler şehrinde şehzadeler gezi yolundayız. Osmanlı tarihinde önemli padişahlar şehzadelik zamanlarında amasyada eğitim görmüşler burada yaşamışlar.

Amasyada yaşayıpta tahta çıkamayan şehzadeler.

Buda amasyada yaşamış ve coğrafyayı ilk kullanan kişiymiş.

Ferhat ile Şirin

Kral kaya mezarları. Yalnız bu mezarları aklı selim bi insan evladı yapmaz yaptırmaz. Yapılması imkansız gibi bişey ama adamlar yapmış.

Amasya kalesi. Kalenin zirvesinde devasa bir bayrak var. Oraya çıktığımızda sineklerin saldırısına uğradığımız için kaçmak sorunda kaldık.

Ceviz ağacından işlemeli sanduka

Mumya müzesi

Amasyada 20 den fazla cami türbe han hamam var. Camilerin hepsi enaz 500 yıllık. 3 yada 4 tane yeni cami var.

Bu yapı. Şimdi kütüphane olarak kullanılıyormuş.

Camiyle aynı yaştaki çınar ağacı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 PM ----------

bil iptal oldu bikaç resim kaldı artık onlarıda sonra yüklerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
genç arkadaş,,çok sağol. amasya gitmediğim illerden biri sayende gitmiş kadar oldum..amaa o kadar resimden motorunun markasını anlayamadım..performansı,yakıtı nasıl? bilgi veriirsen memnun olurum..(motor bakıyorum da) sağlıklı,kazasız geziler dilerim..hoşça kalın..

genç arkadaş,,çok sağol. amasya gitmediğim illerden biri sayende gitmiş kadar oldum..amaa o kadar resimden motorunun markasını anlayamadım..performansı,yakıtı nasıl? bilgi veriirsen memnun olurum..(motor bakıyorum da) sağlıklı,kazasız geziler dilerim..hoşça kalın..

motosiklet satılık. bu gezimde hesaplamalarıma göre km de 10,07 kr yaktı. http://www.sahibinden.com/4500_kmde...otosiklet-28WQQaXQQ11080362WQQpXQQdisplayitem

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:49 AM ----------

Moderatör tarafında düzenlendi:
fotoları büyük koyduğun için sağlıklı bakamadım halen bekliyorum gelsin diye net yavaş bu ara...640/480 koysaydın sorun yoktu...

Tek kelimeyle mükemmel olmuş.Ben Amasya'lıyım ve 1 ay sonra oradayım Allah'ın izniyle.Gitmeden heyecanlandırdın beni valla çok teşekkür ettim.Haberimiz olsaydı ağırlatırdık orda seni :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:20 AM ----------

Dedemlerin evini bile gördüm resimde sayende :p

bir amasyalı olarak gurur duydum. Eline yüreğine tekerine her yerine sağlık :)

iyi dileklerde bulunan herkese teşekür ederim. nacizane bi tavsiyem olacak. eğer motosikletiniz iyi bi motosiklet değilse 600 km lik yolu 1 günde hemen gideyim demeyin. sonra dönüş için epeyce bir toparlanma safhası geçirmeniz gerekebilir.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar