- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Bizim kendi grubumuz içinde sürekli tartıştığımız bir konudur bu. Karbüratörlü ve 10 yaş üstü kendini kanıtlamış baba endurolar ile yani nesil enjeksiyonlu bir çok elektronik ekipmanla doldurulmuş 10 yaş altı endurolar arasında seçim yapmak. Şimdi ben eski kafalıyım ikisininde avantaj ve dezavantajlarını bilmeme rağmen eski kendini kanıtlamış baba endurolardan yanayım. Örnek Klr 650 - Dr 650 se - Xr 650 r - ktm 640 adv - yeni teknoloji olmasına ragmen xt 660 r falan. Şu sıralar 12000 ve 18000 arası bunlardan temiz bir motor bulabilirsiniz ve şansınıza temiz bir motor almışsanız muhtemelen bir 10 yıl daha sizi götürür. Ama bu paralara daha düşük hacimli yeni teknoloji bir motor alırsanız bu eskiler kadar uzun ömürlü ve basit ve ucuz onarımlı olabilirler mi? Tamam yenilerin alım satımı daha hızlı ve kolayda olur ama satmak için alırsanız. Benim gibi eski kafalılar satmak için almıyor ki motorunu. Kişiselleştirip uzun seneler binmek için alıyor.
Biliyorum konu ile değişken ve faktör o kadar çok ki objektif bir sonuç çıkmasa da tartışılmaya değer bir konu bence. Sizlerin fikirleri nedir bu konuda? Tecrübeli abilerimizin fikirlerini özellikle merak ediyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederiyorum.
Biliyorum konu ile değişken ve faktör o kadar çok ki objektif bir sonuç çıkmasa da tartışılmaya değer bir konu bence. Sizlerin fikirleri nedir bu konuda? Tecrübeli abilerimizin fikirlerini özellikle merak ediyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederiyorum.