Eski rus motosikleti(Planet 3) revize hakkında yardımınıza,bilginize ihtiyacım var.

Merhabalar forum üyeleri..Geçenlerde dedemi ziyarete gittiğimde planet 3 motosikleti hakkında kafamda düşünceler oluştu.Kendisi artık o motosikleti pek kullanmamakta.Motosikletin yürüyeninde sıkıntı yok..Çalışıyor yürüyor.Ruhsatıda var.Sadece vergi borcu var.Alsam kendim toparlayabilir miyim?.Daha önce motosikletin vidasını sökmüş insan değilim.Yedek parça konusunda sıkıntı yok gibi internette bir çok parçası var.Motosiklet kumlamaya gitmesi lazım bütün parçalar olarak.Pahalı mıdır bu kumlama?.En azından kendi yapabileceğim işleri kendim yapmayı planlıyorum.Misal olarak komple boyaya girmesi gerekiyor.Alsam kendim parçalasam zımparalasam boyacıya götürüp boyatsam?.Bu isteğim motosikletsizlikten değil sadece klasik araç merakımdan.Boş vakitlerimde üstüne binip nostalji yapmaktan.Motosiklet 1978 model bu arada.Resmini çekmeyi unuttum ama benzerini buldum netten onu yüklüyorum.Yani deyim yerindeyse ''Harcı bokunu karşılar mı?''
2000 TL civarı para bütçeyle yapabilir miyim?.Veya ben hiç bir şeyine dokunmadan motosiklet ustalarına,boyacılara versem işi ustalarına yaptırsam çok para verir miyim?.
Kısacası ben yaparsam 1 lira ustalara yaptırırsam 2 lira mı olur yoksa ben 1 liraya yaparken usta 5 lira mı ister?

28101518579m.jpg

Revize ettikten sonra bu hale getirebilir miyim?Çok param gider mi?
1.jpg

Vakit ve para olduktan sonra her seyi halledebilirsin kumlama cok bulunan busey drgil malesef krom renkli parcalari nikelaj yaptirabilirsin onun haricinde pasi ve pisi avuc ici taslama nin canak burgu tel fircasiyla halledebilirsiniz ayni sizin gibj bende dedemin 1980 jawasina calismaya basladim ama malesef ruhsat olmadigi icin 35 senedir biriken borç kismi icimi yakti vazgeçmek zorunda kaldim af durumu var mi bilmiyorum ama yuksek bi fiyat çıktı kabaca hesaplayinca elektirik tesisati biraz zorlayabilir mekanik olan kisim her turlu hallolur 2 zamanli zaten saglam motorlar bunlar biraz yakiti fazladir okadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------

Ayrica isi bilmiyorsaniz ustaya verin ama siz de basinda durun bazi seylerine ugrasin derim sordugum usta motoru toplarim dedi 500 tl ye elektirik tesisatindan calisip yurumesine kadar herseyini hallederim dedi yalniz benim motor sizinkinden de beter haldeydi butun civatasina kadar sokmustum toplattircaktim malesef vazgecmek zorunda kaldik

işi bilmene gereky ok söktügünü takabiliyorsan sııkıntı yok .

motoru al kumlama yaptırma her yerini sök güzelce zımparla temizle parlat sadece boyayı adam gibi bir boyacıya yaptır yeter . zımpara ve macun işi basit boya olayı fırınlı boya yaptır nikelajları parlat deri koltugu değiştir

su sekilde anlatayım sana motoru kendin söker parçalar zımparalar ve macunlarsan verecegin para 50 tl
ustaya yaptırırsan en az 300 tl
boyayı max 300 tl ye yaptırırsın
nikalaj parlatma olayı 30-40 tl ye hallolur . ( emek ister )
koltuk kaplaması ve süngeri max 100 tl

ıvır ıvır yeni vida derken 500 - 550 tl ye toplarsın . tabi buun icinde yedek parçalar lastikler balatalar hariç.

hocam ustaya götürürsen sıkıntı yaşarsın. zaten o hale getirmek için biraz boya gerekli bir de bir kaç rötuş. ama motor parçaları ve yürüyeni için ustaya götürmeni öneririm

Tum yorum yapanlara tesekkur ederim.Mobilden girdgim icin uzun yazamayacagim.
500-600 tlye kendim toplarim demek..Turizmciyim kisin bol vaktim var.Ama malum yaz geldi evden uzaklasma vakti.
Planlarim su yonde ;
Motosikleti parcalayacagim.Yapabilecegimi bilgim ve becerim yettigi kadar yapacagim.Macundan anlamam boya daha once yapmisligim yok.
Anca motor blogunda biriken yaglari felan temizlerim.Birde komple ele almak istiyorum motosikleti..Manetleri,elcikleri,gostergeyi,ayak marsini herseyini yenilemek istiyorum.

Onun zevki kendin uğraşmakta hocam. Ustaya verirsin 1i 10 yapar hevesin kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar