Eski racing ideal vites devir aralıkları nedir?

Her ne kadar 600rr, R1 ve şuan zx6r sahibi olsam da bir şeyleri yanlış yaptığım hissine kapıldım bir kaç soru bırakacağım yanıtlar için teşekkürler.

Bahsi geçen motosiklet zx6r 2000 model

- kontağı açıyorum bir süre bekliyorum 40 derece olunca yürüyor 50 olunca uzuyorum

- hem motoru yormamak hemde az yakmak adına hız yapmayacağım zamanlar da 100 km hızı 3 yada 4. Vites le gidiyorum ki motorum hem çok bağırmasın hem az yaksın, yaptığım hareketin zararı var mı

- normalde vites geçişleri güzel motosikletimde ama 3. Vitese zor geçiyor acaba doğru olan gerekmedikçe vites büyütmemek yüksek devir kullanmak mı

Baskı balata ve şanzıman arızası ihtimali için yarın baktıracağım

ÖZET

En ideal vites devir aralığı sakin sürüşte kaçtır redline kaçtır sizlerce?

Dipnot: Dediğim gibi üçüncü büyük motosikletim yirmi küsürüncü motosikletim ama emin değilim en sağlıklı sürüş sizlerce nasıldır 24 yaşında racing lerde

hemen hemen redline yarisi az yorar az yakar.
arabada 6k devir redline.3bin 3500 devit arasi az yakar az yorar.
benim motor 10k redline.
6k devir cruise devri.
zx6 max rpm 15k.7-8k devit ideal cruise devri.

Bunun öyle kati bir hesabı yok, üç aşağı beş yukarı bir şeyler söylenir.

Bloğuna iyi davranmak istiyorsan hangi devride vites attığından ziyade nasıl sürdüğün, gaz koluna ne zaman nasıl davrandığın konusu önemli.

Öncelikle su 40 derece olana kadar beklemene gerek yok. Gereksiz rölanti de motora zarar verir. Hem gerek yok hem de potansiyel zarar.
Suyu 50c gördüğünde yağ henüz muhtemelen 30-35c, uzamaktan kastın yapıştırmaksa aslında bu da zararlı. O sıcaklıkta yağ ideal yağlama karakteristiğine sahip değil.
Herhangi bir zamanda yapılmaması gereken şeylerden biri motorun kaldıramayacağı devirde haşırt diye çok hızlı şekilde gazı açmak. Aslında bunu devir yukarıda ise de öyle çok çok hızlı yapmamak gerekir.

3. vitese zor geçmesi yıllar içerisinde şanzımanın yaşadığı yıpranmadandır, ne zaman vites değiştirdiğinle pek alakası olduğunu sanmıyorum.

Bunların dışında benim en çok karşılaştığım şey Japon supersport kullanıcılarının sübap ayarı denen mefhuma olan bakışları. Herkes 20bin km boyunca ırzına geçip satmanın peşinde, "ayar kaçarsa sesinden anlarım" gibi saçma salak da bir argümanla binip gidiyorlar. Kırıldığı zaman sanayide gizlice yaptır, km'yi aşağı çek yallah tazyik. Sen motorunun geçmişini biliyorsundur vs öyle bir durum yoktur ben senin için demedim de, genel olarak atlanan şeylerden biri sübap ayarı.
Sonra motor bir şekilde yürüyor diye "canavar gibi beee" diyolar, farkında değiller motor gebermiş durumda hiç yürüdüğü falan yok.

hemen hemen redline yarisi az yorar az yakar.
arabada 6k devir redline.3bin 3500 devit arasi az yakar az yorar.
benim motor 10k redline.
6k devir cruise devri.
zx6 max rpm 15k.7-8k devit ideal cruise devri.

Bunun öyle kati bir hesabı yok, üç aşağı beş yukarı bir şeyler söylenir.

Bloğuna iyi davranmak istiyorsan hangi devride vites attığından ziyade nasıl sürdüğün, gaz koluna ne zaman nasıl davrandığın konusu önemli.

Öncelikle su 40 derece olana kadar beklemene gerek yok. Gereksiz rölanti de motora zarar verir. Hem gerek yok hem de potansiyel zarar.
Suyu 50c gördüğünde yağ henüz muhtemelen 30-35c, uzamaktan kastın yapıştırmaksa aslında bu da zararlı. O sıcaklıkta yağ ideal yağlama karakteristiğine sahip değil.
Herhangi bir zamanda yapılmaması gereken şeylerden biri motorun kaldıramayacağı devirde haşırt diye çok hızlı şekilde gazı açmak. Aslında bunu devir yukarıda ise de öyle çok çok hızlı yapmamak gerekir.

3. vitese zor geçmesi yıllar içerisinde şanzımanın yaşadığı yıpranmadandır, ne zaman vites değiştirdiğinle pek alakası olduğunu sanmıyorum.

Bunların dışında benim en çok karşılaştığım şey Japon supersport kullanıcılarının sübap ayarı denen mefhuma olan bakışları. Herkes 20bin km boyunca ırzına geçip satmanın peşinde, "ayar kaçarsa sesinden anlarım" gibi saçma salak da bir argümanla binip gidiyorlar. Kırıldığı zaman sanayide gizlice yaptır, km'yi aşağı çek yallah tazyik. Sen motorunun geçmişini biliyorsundur vs öyle bir durum yoktur ben senin için demedim de, genel olarak atlanan şeylerden biri sübap ayarı.
Sonra motor bir şekilde yürüyor diye "canavar gibi beee" diyolar, farkında değiller motor gebermiş durumda hiç yürüdüğü falan yok.

Esasen ihtiyacım olan yorumlar böyle yorumlar teşekkür ederim bana bir şeyler kattığınız için dikkat edeceğim, araştıracağım

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Çok net olarak belirteyim, aklında da öyle kalsın. Virajda olmak istediğin devir, maksimum tork ile maksimum beygir arasında kalan devirdir. +/-500 devir önemli değil.
Aynısını sürüşünün geneline de yayabilirsin. Hem düzde keyifli olur, hem de virajda tutuş için en uygun pozisyonu almış olursun.

(Kaynamasın diye biraz fontlarla oynadım, kusura bakmayın)

Kullandığın motorun bir yerlerden maksimum tork ve beygir gücü devirlerine bak ve o aralıkta kullanmayı dene. Bunu bilinçli olarak yapmaya başladığında, -şu anda farklı bir şey yapıyorsan- farkı farkedeceksin. :thumleft:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
3. Vitese geçmesinde yaşadığınız probleme bir baktırın derim, sorun ileride büyüyebilir. 24 senelik SS'e her gün denk gelmiyoruz, arada bir resim paylaşmanızı öneririm.

3. Vitese geçmesinde yaşadığınız probleme bir baktırın derim, sorun ileride büyüyebilir. 24 senelik SS'e her gün denk gelmiyoruz, arada bir resim paylaşmanızı öneririm.

Seve seve abi sarı site ilan numarasını bırakayım mı telefondan resim yüklemek çok zor olabilir ::)

1176132843

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Çok net olarak belirteyim, aklında da öyle kalsın. Virajda olmak istediğin devir, maksimum tork ile maksimum beygir arasında kalan devirdir. +/-500 devir önemli değil.
Aynısını sürüşünün geneline de yayabilirsin. Hem düzde keyifli olur, hem de virajda tutuş için en uygun pozisyonu almış olursun.

(Kaynamasın diye biraz fontlarla oynadım, kusura bakmayın)

Kullandığın motorun bir yerlerden maksimum tork ve beygir gücü devirlerine bak ve o aralıkta kullanmayı dene. Bunu bilinçli olarak yapmaya başladığında, -şu anda farklı bir şey yapıyorsan- farkı farkedeceksin. :thumleft:

Bunu bana biraz daha tane tane anlatmanız gerek 😀

Hp 109 max tork 11.5 sanırım
Hep 11.5 devir mi süreyim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar