Eski model Kawasaki EN500 alınır mı

Motosikleti
1999 Honda Rebel 250 CMX
Eski motosikletle uğraşmaya alışığım şuan 99 model honda rebelim var elim anahtar da tutuyor o konularda bir sıkıntı yok. merak ettiğim bu motorun kronik hayattan bezdiren ciddi bir sıkıntısı ve ulaşılamayacak önemli bir parçası var mıdır? Almadan önce motor hakkında bilmem gerekenler nelerdir? Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim gelip genelleme olarak eski motorla uğraşılmaz elinde dökülür, ustası yok, güvenilmez tarzı şeyler söylemeyin lütfen zaten çok duydum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tip motorlar basit yapıda motorlar, gerekli hemen hemen her parça yurt dışında sıfır ya da 2. el olarak bulunabilir. bir şekilde getirtme imkanınız olursa bence proje motoru olarak değerlendirilebilir. Türkiye'de Kawasaki'nin hele böyle üretildiği yıl doğan çocukların günümüzde baba olduğu eskilikte motorlarının parçalarına erişmek biraz zor.

Bildiğim kadarıyla kronik problemi olan bir makine değil ama bir çok Kawa gibi eksantrik zinciri, gergi ve paletlere bir bakmanızı öneririm. Bir de yaşına bağlı olarak şaside paslanmalar, motorda yağ kaçakları olabilir. Şasi kumlanıp yeniden boyanabilir, yağ kaçakları da sanırım conta değişimiyle giderilir diye umuyorum. Yine de bulduğunuz motorun bloğunu hafiften bir açmak sağlıklı olacaktır.

Motosikleti
1999 Honda Rebel 250 CMX
Bu tip motorlar basit yapıda motorlar, gerekli hemen hemen her parça yurt dışında sıfır ya da 2. el olarak bulunabilir. bir şekilde getirtme imkanınız olursa bence proje motoru olarak değerlendirilebilir. Türkiye'de Kawasaki'nin hele böyle üretildiği yıl doğan çocukların günümüzde baba olduğu eskilikte motorlarının parçalarına erişmek biraz zor.

Bildiğim kadarıyla kronik problemi olan bir makine değil ama bir çok Kawa gibi eksantrik zinciri, gergi ve paletlere bir bakmanızı öneririm. Bir de yaşına bağlı olarak şaside paslanmalar, motorda yağ kaçakları olabilir. Şasi kumlanıp yeniden boyanabilir, yağ kaçakları da sanırım conta değişimiyle giderilir diye umuyorum. Yine de bulduğunuz motorun bloğunu hafiften bir açmak sağlıklı olacaktır.
Yanıtın için teşekkür ederim.

Yedek parça konusunu biraz araştırdım motor günümüzde hala yaygın olarak kullanılan bir motor olduğu için Facebook gruplarından falan parça bulmak kolay ama 0 parça bulmak zor genelde çıkma parçalar oluyor ve biraz da uçuk rakamlar. Almadan önce ustamdan detaylı bir şekilde bakmasını isteyeceğim zaten, çok oynanmamış temiz bir tane alacağım teşekkür ederim tekrardan.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanıtın için teşekkür ederim.

Yedek parça konusunu biraz araştırdım motor günümüzde hala yaygın olarak kullanılan bir motor olduğu için Facebook gruplarından falan parça bulmak kolay ama 0 parça bulmak zor genelde çıkma parçalar oluyor ve biraz da uçuk rakamlar. Almadan önce ustamdan detaylı bir şekilde bakmasını isteyeceğim zaten, çok oynanmamış temiz bir tane alacağım teşekkür ederim tekrardan.
Yurt dışında yaşayan ve ara ara Türkiye'ye gelen bir tanıdığın varsa şu aşağıda link verdiğim siteden ihtiyacın olan bir çok parçayı alabilirsin. 2008 Kawa Er6F kullanırken bu site üzerinden bir kaç parçayı sorunsuz getirtmiştim. Tabi o zamanlar bireysel ithalat sınırlaması yoktu.

https://www.pieces-kawa.com/

Bir de 2. el daha uyguna parça arıyorsan yine yurt dışındaki tanıdığın getirebileceği bir site daha var. Eski üyeler Boonstraparts olarak bilirler, yeni adıyla Baboon

https://www.baboon.eu/en

Motosikleti
Cruiser
Merhabalar Emirhan 😊
Bu konu aslında senin motordan olan beklentinle orantılı ve önceki kullandığın motordan çokta farklı bir tarafı yok.
Hatta parça ve usta konusunda biraz daha rahat edersin.

En500 ü severek kullanan çok insan var.
Benzer Cruiserlara göre çok daha agresif bir motor, aynı blok ER5 ve KLE500 de de kullanılıyor ilk başlarda 6. vitesi garip gelebilir.
Üretim yılına göre zincirli ve kayışlı versiyonları mevcut.

Eski Japonlardaki dikkat etmen gereken bireysel önerim şu; 3 kuruş farka aldanıp çok işi olan motor alma inan ki daha pahalıya gelir, parçası, ustası, kozmetiği derken bir çuval para harcarsın, harcasan bile o motor yine de tam istediğin hale gelmeyebilir. O yüzden de alırken tam istediğin gibi olmasına dikkat et, kmden korkma bakımsızlıktan kork, alırken de işinin ehli bir ustaya muhakkak göster.

Karşıyaka Şemiklerde motorcu Mehmet var o çok uğraştı EN 500 lerle, birşeyler danışmak istersen yardımcı olur. Sever o böyle işleri.

Alma falan demiyorum ben 😊
Sadece acele etme iyisini al diyorum.
Umarım dilediğin gibi bir motora kavuşursun.
İyi sürüşler 💀🤟🏻

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Allah'ın işine bak bugün Balat gezimde gördüm bundan. :ROFLMAO:

Baya retro şekilde dizayn etmiş adam, sorana kadar o kadar yıllık motor olduğunu bile bilmiyordum gayet yağ gibi gidiyordu trafikte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar