Eski japon alınırmı?

Öncelikle merhabalar. Direkt konuya gireceğim gerek duruşlarıyla gerek performanslarıyla eski japon kasa enduro lar hep aklımın bir köşesinde duruyordu ama ikilem üstüne ikilem yaşıyordum.
Kilometlereli yüksek ve eski model olmalarına rağmen hala güvenilir motorlar olur olmadıklarına karar veremedim. Bende sizlere danışmak istedim. Aklımda olan örnek modeller Honda XL 600 Transalp ve Kawasaki KLE 500. Bütcemi de aşmayan makinalar oldukları için aldıktan sonra bir miktar masraf da yapabilirim. Sizce hala alınabilir makinalarmı?

Motosikleti
Honda CBR500R
Aynı konuyu ben de uzun süre araştırdım ve en sonunda bu riske giremeyeceğimi fark edip biraz daha güncel bir makineye yöneldim.

Bu gümrük mevzuatı buralara henüz gelmemişken, yurtdışından yedek parça tedarik edebiliyorken olsa düşünülebilirdi,
Hatta elinde imkan alet edevat ve atölyevari bir yer de varsa temizini bulursan yapıştır, hintliye, hele çinliye hiç girme derdim.

Ancak şimdi parçası ayrı, işçiliği ayrı, iyi güvenilir usta bulması ayrı...
Şu dönemlerde benzer bütçelere CRF 250 ya da araziye sokmayacaksanız Dominar 400 bahsettiğiniz tarzı yakalayabilecek mantıklı seçenekler olur.

"Bir miktar"ın tanımı yapılmalı.
Söz konusu makinalar çok sağlam makinalar, ama bu kötü bakım kötü kullanım koşulları ve bir kısmı da doğal olan yaşlanmaları engellemiyor. Bu bir keyif işi olacaksa, astronomik değil ama güzel paralar harcanacaksa olur.
şu anki işçilik fiyatlarına soygun diyorsan ve kendin yapamayacaksan girme.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bunlar karbüratörlü makineler, bakımı kolay olsa da günümüz modern makinelere göre biraz fazla yakıyorlar.

Motosikleti
D400
Kawasaki KLE 500 bence alınmazç

Honda XL 600 Transalp - neden bunu listene aldın bu çok eski. en azından xl650 'e bakmanı tavsiye ederim.

Öncelikle böyle bir soru soran kişi hiç almamalı 😊 büyük ihtimalle retro görüntüleri ve uygun fiyatları cezbediyor ama bu motorların nerede yeni parçası bulunur , yenisi bulunamadı yada aşırı tuzlu nerede çıkması bulunur bilen tecrübeli biri bu soruyla gelmez , birde bu tip motorlardan anlayan ustalarla da hukukunuzun olması gerekir , hadi ustan var diyelim bitmedi kendinde biraz mekanikden anlayacaksın , bunu al eline anahtarı lokmayı kendin sök tak yap için yazmıyorum , usta sana şunu değişeceğiz dediyse sende yorum yapmalısın , yapamazsan tabiri caizse öperler adamı 😬 şimdi tavsiye kısmı : TR de çok satmış , ikinci el parçası piyasaya düşmüş , kamuda çokça kullanılmış eski motorlar alınabilir evet ama yukarda yazdıklarımda göz ardı edilmemeli..

F54

2005 model den düşük olmamak kaydı ile bence alınır temiz 600 değilde XL650 alınır benim arkadaşım 10 yıldır kullanıyor 140000 km oldu taş gibi motor bakımı yap devam büyük sorun olarak 130000 de üst kapak contalarında terleme vardı contalar değişti sıkıntı kalmadı yanlız aldığın zaman ince ince bakımları yapman lazım arkadaşların bahsettiği gibi parça bulma sıkıntısı da olmuyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar