Eski bir rum köyü şirince ve öz kültürlerimizden esintiler ile kazak vadisi

geçenlerde nişanlımın nöbet ertesini fırsat bilip kahvaltı yapmaya şirinceye gitmeye karar verdik.oradan da kuşadasını gezmeye ve denize girmeye gidecektik.ama yolda giderken nişanlım ata binelim dedi ve rotamızı değiştirip kemalpaşa'ya kazak vadisine yol aldık..işte resimler..

karacam otoparkında yatarken..
fotoraf00012.jpg

bu da nişanlım özge..
fotoraf00032.jpg

işte yola çıktık..
cimg0346.jpg

fotoraf0004e1.jpg

fotoraf0005e1.jpg

fotoraf0008e1.jpg

nişanlım yolda resim sanatını geliştiriken :)
cimg0347k.jpg

yolda mola verdik.
fotoraf00092.jpg

selçuk ilçesine geldiğimizde hemen bir kale kaşılıyor bizi..
fotoraf00132.jpg

şirinceye dönüyoruz selçuk'tan..
fotoraf00142.jpg

cimg0353w.jpg

şirince yolu dar ve bol virajlı ama çok zevkli ve bol manzaralı..
cimg0355i.jpg

cimg0356s.jpg

cimg0357v.jpg

nihayet geldik.
cimg0359l.jpg

cimg0360p.jpg

karacayı gölge bir yere koyup hemen kahvaltıya koştuk.
fotoraf00162.jpg

mekanımız oldukça konforlu ve dinlendiriciydi..
cimg0366.jpg

manzarası da güzel.köydeki tarihi rum evlerinin çoğu artık restoran ve pansiyon olarak iş görüyor..
cimg0365q.jpg

işte yeme de yanında yat denilebilecek,sadece ve sadece kuş sütünün eksik olduğu şahane kahvaltımız..
cimg0369p.jpg

karnımızı tıka basa doyurmamıza rağmen hala bitiremediğimiz kahvaltımızı bırakarak köyü dolaşmaya ve alışverişe gidiyoruz..
cimg0370l.jpg

cimg0371.jpg

cimg0372r.jpg

bu arada yolumuzun üzerideyken karacayı bıraktığımız yere gidiyor ve demir atımızı kontrol ediyoruz.karacam ve ben..
cimg0375j.jpg

bu arada dolaşırken bir restoranın girişindeki bu orjinal vazolar dikkatimi çekti ve resimledim :) oldukça hoş olmuş dimi?
cimg0377g.jpg

özgem ve köyün güzel manzarası..
fotoraf0002tag.jpg

köyün içindeki kiliseye geliyoruz.aslında köyde iki tane kilise var.birincisi köyün girişindeki levhanın hemen sağ üstünde duran yıkıntı kilise.restorasyon zamanını bekliyor.diğeri ise köyün girişinde ve restore edilmiş..köyün içindeki kilisenin girişi..
fotoraf0004d.jpg

girişteki küçük havuz ve ortasında meryem ananın küçük heykeli.dediklerine göre havuza atılan bozuk para eğer dipteki delikten geçerse o zaman atanın dileği gerçek olurmuş..
fotoraf0014d.jpg

kilise oldukça tahribata uğramış.ama restore edilirken geriye kalanları koruma altına almışlar.
fotoraf0005f.jpg

fotoraf0006ukn.jpg

fotoraf0008z.jpg

fotoraf0009r.jpg

fotoraf0011g.jpg

artık şirinceyi geride bırakıp kuşadasına gidecekken nişanlımın ata binelim demesi üzerine rotayı kemalpaşa'ya çeviriyoruz.torbalıdan kemalpaşa'ya geçelim diyorum.
fotoraf0015p.jpg

yolda yer yer yapım çalışması olmasına rahmen zevk alarak aştık yolu..
fotoraf0017t.jpg

fotoraf0018.jpg

yine mola veriyoruz fotoğraf çekmek için..
fotoraf0019r.jpg

özgenin yorgun ve hadi yeter artık yola devam edelim bakışı ile arka tarafta yolumuz ve manzaramız..
fotoraf0021myz.jpg

fotoraf0022rcz.jpg

fotoraf0023g.jpg

işte sonunda türk kardeşlermizin gelip kurduğu kazak vadisine geldik.demir attan inip gerçek ata binmek ve öz içkimiz kımızın tadına bakmak vee öz evimiz,otağımızı görmek fırsatını bulduk ve burayı çok beğendim.herkese muhakkak tavsiye ederim kazak vadisini..
fotoraf0024d.jpg

işte ata biniş resimlerimiz..
fotoraf0025m.jpg

fotoraf0026q.jpg

fotoraf0027j.jpg

işte atlar.bu arada yarım saatlik veya bir saatlik parkurlar varmış çevrede.ve atlar ile oralara gidilip gezilebiliyormuş.ama bizim vaktimiz kısıtlı olduğu için biz sadece içeride bindik.
fotoraf0033zhk.jpg

fotoraf0034wau.jpg

fotoraf0036.jpg

fotoraf0037k.jpg

vee son olarak restoranda kımız içerken dikkatimi çeken bir yazıyı herkesle paylaşmak istiyorum.o kadar güzel yazılmışki.keşke hepimiz bu yazıdaki yazılanları tepeden tırnağa benimseyecek kadar bilinçlensek..
fotoraf0043r.jpg

artık eve dönüş vakti geldi..hiç durmadan eve gidiyoruz ve karacayı otoparkına bırakıp dinlenmeye geçiyoruz..
bizi yolda hiç üzmediği için teşekkürler ve maşallahlar karacaya.. :)
fotoraf0047.jpg

veeee bütün gece uyumayıp bebeklerin dünyaya gelmesine yardımcı olan ve ertesi gün tüm yorgunluğuna rağmen beni yalnız bırakmayıp bana katılan sevgili nişanlıma sonsuz minnettarlar ve teşekkürler..:rendeer:
cimg0367.jpg

Çok güzel bir gezi olmus =)

Şirince çok güzel yerdir en son okulla birlikte gitmiştim(sanırım geçen sene) Şaraplarından tatma fırsatım oldu (nasılsa şöförlükle işimiz yok) Eger Şöför olarak gitmeyen birisi olursa şaraplarını denemelerini öneririm.

Kahvaltınız Şahane görünüyor gecenin bu saatinde onlar bulup yiyesim geldi =)

At çiftliginede ailemle gitmiştik fakat kınızın tadına bakma cesaretini bulamadım kendimde bu konuda zaten biraz seciciyimdir etraftakiler(gerek ailem(babam hariç) gerek diğer müşteriler)'in beğenmemesi üzerine vazgeçtim.

Birde Benim Atın Sineklerle aşırı sorunu vardı heralde 2 adımda bir sinek yüzünden durup sallanıyordu =)

maşallah allah nazardan saklasın. çok güzel bir gezi olmuş. paylaşım için teşekkürler

güzel birliktelik, paylaştığın için teşekkürler.
atla gezmek nasıl bir şey, acaba motor kullanan ata daha rahat alışır diyebilirmiyiz:silent:

Gezdiğin gördüğün yerler senin olsun :) Benim merak ettiğim bir şey var, kahvaltı. Şirincede bu kahvaltıyı nerde yaptınız mekan ismi verebilirmisin ve ne kadar ödediniz.:silent:
Eğer fiyat uygunsa bende bir gün Muğla'dan kahvaltıya gideyim diye düşünüyorum...:mrgreen:

Hersey super helede o sofrada gözüm kaldı hemde yemek saati :D

iyi niyetleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
kahvaltıyı şirincede nereye gitseniz hemen hemen aynı standartlarda yapabilirsiniz.kişi başı 15-20 tl gibi bir ücreti var.yani şöyle diyim;iki kişi gidecekseniz bir kişilik kahvaltı ısmarlayın.fazlasıyla yeter.elemanlar kaç kişilik kahvaltı istiyorsunuz diye sorunca biz iki kişilik dedik.halbuki o kahvaltıyla 4 kişi rahatlıkla karnını doyurabiliyor.zaten bir sürü yiyecek arttı,yiyemedik.ama insanın önce gözü doyması gerekiyor galiba :p

Süper Moderatör (BBRR)
Gezi muhtemelen süperdir ama resimlerin ufalmasını beklemek 20 dakka alacak

teşekkür ederim arkadaşlar ama geziden çok kahvaltı dikkat çekti yaw :silent: ama yinede teşekkür ederim..:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Paylasim için tesekkurler.

fotoraf0006ukn.jpg

Tarihi mekanda elde pet sise biraz enteresan olmus.:)

Dogu-bati sentezimi desem,
modern klasik sentezimi bilemedim.:)

Allah nesenizi bozmasin.
Birbirinize çok yakismissiniz.
Sonu dugun olur insallah.:cat:

Güzel gezi olmuş tebrikler.Yalnızzzz o kahfaltı konusuna bende takıldım. Hakketen süpermiş. Bir hafta sonu Rize'den gelmek lazım::dpac::

Bu arada şu fotoğraf boyutlarınada biraz dikkat etsek hiç fena olmazmış beaa.:)Forum kurallarında belirtildigi gibi forumdaki max. fotoğraf boyutu 640*480

Son düzenleme:
gezi güzel yollar güzel yemekler güzel keyfiniz güzel daha ne olsun daha nice gezilere :) yalnız o kahvaltı sofrasında gözüm kaldı tok adamı acıkdırır maşalah kuş sütü eksik :D

arkadaşlar hepinize iyi niyetleriniz için çok teşekkür ederim.
inşallah hepimiz sevdiklerimiz ile bür ömür boyu birlikte oluruz..
elint imsageshack olayını yeni yeni öğreniyorum.bir daha ki sefere daha çok dikkat ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar