Eşim için 50 cc Scooter

Selam Aleyküm arkadaşlar, Foruma yeni katıldım kafamda bazı sorular var siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istedim.

Eşim işe gidip gelirken Ulaşımda sorun yaşadığından Motorsiklet almaya karar verdik b sınıfı ehliyeti var. 50 cc ye kadar b sınıfı kullanabiliyormuş. Henüz hiç bir motora bakmadık. ev ile iş arası 3 km Ancak evden işe rampa aşağı gelirken rampa yukarı 1.75 boy 65 kilo eşim. Tek başına gidip gelecek. Masraf çıkarmayacak motor önerisi istiyorum teşekkür ederim.

Piaggiolar var 2 zamanlı 50 cc zor bulunur ama güzel motorlardır. Bide honda today var çok tatlı elektirikli bisiklet gibi.

eski model motorlarla uğraşmayın bence sıfır 4 zamanlı asya polo 50 cc işinizi görür.

50cc de olsa eşinizin motosiklet tecrübesi yoksa bilen birilerinden bir eğitim almasında fayda var bence. Bir de bunun dışında mutlaka koruma ekipmanlarını full set alın. Kask+mont+eldiven+dizlik+bot bunlar da 50cc motor parası eder bilginiz olsun ;)

Bence 2017 yi bekleyin çünkü araba ehliyetiyle kullanilan motor diye bangır bangır satışlar bu sene pek yok Zaten google arama ya 50cc scooter yazarsanız Asya-Mondial ve 2-3markanin daha olduğunu görürsünüz
Hangisinin bayisi servisi size yakınsa onu alin derim

Not; bence alınmaması daha iyi hız düşük 40-50km trafiğe çıkamaz bu hızlarla ve fiyat 125cc ile ayni 2000-2500tl seneye seçenekler çoğalır fiyat düşebilir ayrıca mesafe az ise bisiklet veya elektrikli bisiklet daha mantıklı maliyet olmaz

Mondial revival, hem şıkta motor.
Fakat bunun ruhsatı 300 tl sigortası ise muamma...45-50 km yapmakta bildiğim de bi motosiklettir.Fakat büyük bir şehir ve trafik sıkıntılı ise tavsiye etmem.Çünkü sürekli sağ şeritten gider, toplu taşıma araçları sürekli yol ister, önüne kırar vs.Ana caddede falan pek kullanılmaz hızı itibariyle.Küçük şehirde iseniz ara yollardan falan gidecekse kullanılabilir tabii.En az bin tl de düşük yollu bi ekipman tutar. yani 5000 tl harcayacaksınız gibi.Bence ehliyet alsın cc yükseltin nasılsa bi masrafınız olacak bari 100 cc olsun ya da bisiklet alternatif gibi duruyor..

Honda today motoran Allegro ve mondial revival benim de şehir içi kullanım için seçeneklerim arasında. Acaba ruhsat sigorta vs gerekiyor mu bu motorlara. Bu ehliyeti yeterli mi?
Kulaktan dolma duyduğum kadarıyla ruhsatta motorsiklet yazmaması gerekiyormuş sigorta vs olmaması için.

bencede 50cc motosikletle ugraşmaktansa bir elektrikli bisiklet daha mantıklı olacaktır. hem polis ehliyet vs derdi olmaz hemde elektrik motorlarını kullanmayıp pedal cevirerek spor yapmış olur.

bencede 50cc motosikletle ugraşmaktansa bir elektrikli bisiklet daha mantıklı olacaktır. hem polis ehliyet vs derdi olmaz hemde elektrik motorlarını kullanmayıp pedal cevirerek spor yapmış olur.

Bugün çarşıda çekici üzerinde yığınla elektirikli bisiklet gördüm hepside plakası olmadığı için çekilmiş.artık kaç wat olduğu gözetmeksizin plaka ve ruhsat isteniyor.

Bugün çarşıda çekici üzerinde yığınla elektirikli bisiklet gördüm hepside plakası olmadığı için çekilmiş.artık kaç wat olduğu gözetmeksizin plaka ve ruhsat isteniyor.

benim elektrikli bisikletten kastım cidden bisikletti :) cakma scooterlar degildi üstat.

http://www.hepsiburada.com/salcano-antalya-lady-700-28-elektrikli-bisiklet-p-SPORSALANTALYAL?magaza=Ticaretmerkezi&wt_gl=cpc.nelk.spor.pla&gclid=CPuHwNik8s0CFRKNGwodTNQHVw

Yazlikta 2,5 senedir 12 senelik honda today kullaniyoruz. Muthis motordur. Kazali kazasiz yapistirin tas gibi motordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar