Erzurumlu Mucit Çapa Makinesinden Tek Kişilik Araç Yaptı

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
haberiha01.jpg
Erzurumlu mucit Cengiz Çelebi, uçak, kayaklı motosiklet, kayaklı pikaptan sonra şimdi de çapa makinesinden tek kişilik araç yaptı.

Erzurum'un Dadaşköy beldesinde dozer operatörü olarak görev yapan 37 yaşındaki Cengiz Çelebi, her gün yeni bir şey icat ediyor. Kurduğu mütevazı atölyesinde boş vakitlerini çeşitli icatları hayata geçirerek değerlendiren Çelebi, çapa makinesinin motoru ve el arabasından söktüğü tekerlekleri kullanarak tek kişilik araç yaptı. Araçla beldede tur atan Çelebi, ilk sürüş denemesini başarıyla tamamladı.

Uçak, kayaklı motosiklet ve kayaklı pikap da yapan Cengiz Çelebi, imkan sağlandığı taktirde daha güzel icatlar ortaya koyabileceğini söyledi.

haberiha02.jpg

Kaynak: İHA

buna benzeyen stadyum çim biçiciler var ona benzetmiş ama hoş olmuş :)

Hehe bunun aynısından bizim eniştede vardı.Kasa falan takıcaktı.Fotoyu göstereyimde böyle bişe yapsın.Çok pratik görülüyor:mrgreen:

Mersinin yaylalarında buna benzer araçlara binen arkadaşlar gördüm,önce uzaylı sandım ama degilmişler :queen:

Bu adam kısa donla gezerken köylerde bu tarz motorları yaparlardı Pancar dan.Yeni bişey değil bu.

Bu mucit biraz geç kalmış. İlk defa ege köylerinde ortya çıkmıştı daha büyükleri, adı da pata pata:mrgreen:. yine de takdir ederiz.:cat:

bunun benzerinin arkasına römork takıyorlar ve onada pırpır diyorlar ben bunlardan bozcaada'da çok gördüm hatta bitaneside benim bacanağımın babasında var. ilginç bi alet

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Bizim memlekette (Konya olur kendileri) pat pat diyorlar. Plakasiz olur, tarlaya saga sola giderken kullanir koyluler. Sesi adami sagir eder, cunku uzerinde Lombardini marka pancar sulama motoru olur. Gerci gidon yerine direksiyon simidi olur. Vitesi falan var, yani hersey dusunulmus. :) Bir iki kez binmistim, tirsinc bir makine, haliyle adrenalin yapmistim. )

Beyler bence emeğe saygılı olmak lazım... çünkü bahsin geçtiği şehir çok yoksul ve geri kalmış bir şehirdir. mersin, konya, istanbul veya bozcaada değil dikkatinizi çekerim. erzurumda yıllık kişi başına düşen milli gelir 900 dolar'dır... ve hala doğu anadoluda en fazla kağnı'nın olduğu şehirde erzurumdur... ve yine doğu anadolunun istanbula en çok göç veren şehridir de...

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Ben kendi adima sunu soyleyebilirim, hic bir zaman emek harcayan ve kafa yoran insanlari kucumsemem. Oyle olsa koyumuzde bahsettigim tur seylere binenlere eslik etmezdim.

Saygilar.

güzel bi icad. bunun gibi icadlar var köylerimizde. su motorundan kamyonet yapan bile var..:cat:

burdur da caba makinesinin arkasına adamlar römörk yaptılar yük taşıyorlar 1sene dir:queen::queen:
bir da görürsem fotosunu koyayım buraya:cat:

boşuna dememiş atamız 'türk milleti zekidir,türk milleti zekiddir diye:salut: bu vatanın böle vatan evlatlarına ihtiyacı var.. üleyyyyynnn ben bu gazla anca karşıdaki virajı 90 la dönerim üühühühühü:((

Cengiz beyi çalışmalarından , uğraşlarından ve emeğinden dolayı kutluyorum...

Fakat mucit lafı biraz abartı olmuş diyebilirim...
Mucit lafının anlamı buluş bulan , icad eden demekmiş...
Biz buna yaratıcılık ve yetenek diyebiliriz...

Kendisini çok tebrik etmeme rağmen bu kadar büyütmeye gerek olmadığını düşünüyorum... Kesinlikle böyle bir örnek vermek beni rahatsız etse de , Amerikada hurda yarışları vardır. Her seferinde çim biçme makinalarından veya bunun gibi elektrikli ve benzinli motorlar kullanılarak araçlar yapılmaya çalışılır...
Açıkçası orada hurda motorlardan helikopter yaptıklarını gördükten sonra , motor takılmış el arabası benim için bu kadar sansasyon yaratacak bir haber gibi görünmüyor... Tabi bu benim görüşüm , herkesin görüşüne saygı duyarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar