Erzincan-Ankara-Zonguldak

Arkadaşlar herkese iyi günler.Biliyosunuz yada bilmiyosunuz ben öğretmenim.Bu hafta seminerler bitiyor ve tatil başlıyor benim için.Bir aydır yol hazırlıklarıyla uğraşıyorum.Yarın sorun çıkmazsa motorumun son bakımlarını yapıcam ve cumartesi sabaha karşı yola çıkacağım.
İki güzergah var kullanabileceğim.1. si erzincan-sivas-yozgat-kırıkkale-ankara-zongldak.
2.si erzincan -susehri(sivas)-niksar(tokat)-amasya-çorum-ankara-zonguldak.
Mesafe olarak iki güzergahta aynı.2. güzergahta yolun daha iyi olduğunu hatırlıyorum ama tavsiyelirinizi bvekliyorum hem yolla ilgili hem genel olarak.TEşekkür ederim şimdiden.

birinci güzergah daha uygundur motorsiklet için. 2. yolda dere çalışmaları nedeni ile yol çalışması baya yoğun.... ben 1. güzergah diyorum...

ikinci güzergah sanki daha manzaralı daha zevkli gibi geldi bana. özellikle bir niksarlı olarak gitmişken şöyle bir dalmanızı, bir çamiçi yaylasına çıkıp tokat kebabı yiyip, temiz havayı ciğerlerinize çekip inmenizi :) tavsiye ederim.motorla keyifli olur oraları gezmek. ama iki senedir gitmediğim için yol durumu hakkında bir şey diyemem.

2. güzergahta yol kenarlarında kavuncular yerlerini almıştır bvile.. yolun en güzel geçecek olan kısmı sivas yozgat kırıkkale elmadağ ve ankaraya giriş kısmıdır... bu güzergahta motorcuyu her daim severler... yol boyunca çeşmeler serinlemene sebeb olurken ucuz ve cana yakın anadolu halkınıda taktir etmiş bulucaksın... her sene giderim o güzergaha ve yediğim kavunun haddi hesabı yoktur ve hepside ikramdır...

Hocam 2. Guzergah daha ıyı ozellıkle amasyaya gıtmedıysen kesın gor derım, cok guzel bı sehır...

iki güzergahta eşit gibi :) daha önce iki yolu da kullandım.ancak araba ile.amasya çok güzel evet orayı görmek istiyorum.hatta orda bi gece konaklamak istiyorum.sivas yolu ramazan arkadaşımız sayesinde daha çekici gibi geliyo artık çünkü bana hep sıkıcı gelmiştir orası.Ama diğer yandan hala o yol çalışmaları sürüyorsa işkence de olabilir amasya yolu..nası yapsak acabaa..oralardan arkadaşlar yol durumunu bildirse çok güzel olur aslında..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar