teşekkür
ben de onu arıyordum. teşekkür ettim.
ben de onu arıyordum. teşekkür ettim.
vay be ertom yurtta 3 sene beraber kaldığım üniversite yıllarımızın neşesi,vize ve final zamanları bizi güldürüp neşelendiren bize hayata dair umut aşılayan kardeşim şimdi bizi ağlatıyorsun yapma be erto,yurtta sabahlara kadar uyumadan yaptığımız sohbetler acıktığımızda sabahın 5'inde yaptığımız makarnalar bunlar hep öksüz kaldı,en büyük şakanı şimdi yaptın bize bu da şaka de ortaya çıkıpta lütfen,haberi geç duyduk tüm yurt arkadaşlarımız yıkıldı onlarda inanamadı bu yüzden aileni geç arayabildik hakkını helal et kardeşim,Ankaraya geldiğini samsuna dönerken aradığımda geç öğrendim keşke 1 saat daha erken arayabilseydim (bayramdan önceydi sanırım.)Türkiyemin biricik makina mühendisi,okulda hep araştırırdın yurt dışından hep sana makinalarla ilgili yayınlar gelirdi onları sana yollarlardı. samsundan, bunlar hala aklımda,hele real alışveriş merkezine gidip aldığımız mantılar, yaptığımız alışverişler...okuldan sonrada görüşmeye devam ettik benim 7 yıllık arkadaşım seni anlatmak bu forumda edindiğin kardeşlerini bilgilendirmek istedim,daha neler yaşadık neler bunları imkan buldukçada anlatmaya çalışacağım.kalbimizdesin...
Yüzünü görmeyip sesini duymayıp, sadece yazdıkları, fikirleri, bilgisi ile hepimizin gönlünde taht kuran arkadaşımız, kardeşimiz aramızdan ayrıldığından beri zaman akıp gidiyor.
En sevdiğim şiirlerden bir tanesi yine dilime dolandı geçen gün. Nerden geldi aklıma bilmiyorum.
Dedim ki kendi kendime, herhalde bir hikmeti vardır. İlk aklıma gelen de, buraya yazmak oldu...
Çoğunuz bilirsiniz, büyük usta Yahya Kemal'in "Sessiz Gemi" şiirini, ama burada yerini bulur diye ekliyorum !
Ezberden yazdığım için, ufak hatalar olabilir...
Ertuğrul Kardeşimin Anısı İçin...
SESSİZ GEMİ
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol,
Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol...
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar, gözleri nemli...
Biçare gönüller, ne giden son gemidir bu,
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Bir çok seneler geçti dönen yok seferinden.