Erkeklik Burada Başlar/Biter: "Ya Motor, Ya Ben" Resti. Ne Yapmalı?

artçı olsun bi turlayın. hatta daha da ileri gidip. biraz sürmesine izin verilmeli. motor yoksa ben yokum'la değişir düşüncesi :queen:

Maaşallah, ortalık "Bekara karı boşayan" dan geçilmiyor. Atmayın be. O bayan eşiniz ise ne yapacaksınız. Var bir arkadaşım, eşi ciddi ciddi "Ya motor, ya ben" dedi. 2 çocuğu var, boşasın mı kadıncağızı. Kadıncağız da eşi kaza yapacak diye korkuyor, o da kendince haklı. Kadın yetişme kültürü olarak Orta Anadolu kızı. Hayatta ne motor sürer,, ne de artçı olarark motora biner. Motoru nerdeyse "şeytan icadı" gören tiplerden.

İnsaf yahu!... Biraz elinizi vicdanınıza koyup, empati yapıp cevap verin.

hakikaten niye atar yaptın ki? fikir sormuşsun, herkes de söylemiş. yapmadığımız bir şey söylemedik. elimizi vicdanıma koyup empati yapıp söyleyeyim madem, bekara karı boşamak değil, bizzat boşamışlığım da var. çünkü herkesin bir hayatı, karakteri var, ve ilişki için saygı gerekir.

neyse ne desek boş. arkadaşın motoru satsın en iyi cevap bu sana.

Böyle basit bir araç, eşya konusunda bile kendinize hükmettirirseniz ilerde vay halinize, çekeceğiniz var.

Okuduğum bir hikayeydi, ilişkilerde karşındakini değiştirme üzerine, ki başrolünde bir motosikletli vardı:

Adam motorcu; uzun saçlı, kendi tarzı olan, arkadaş çevresi geniş ...
Tanıştığı hatun, zamanla isteklerini sıralamaya başlıyor...

"Saçlarını... " diyor kadın... "Peki" diyor, adam... saçlar gidiyor ...
Arkadaşları soruyor, "Ne o?..." ... "Hatun sevmiyor, ..." ...

"Yırtık pırtık kotlarından da kurtul" diyor, bir süre sonra kadın... "Tamam" diyor... Daha bir derli toplu giyiniyor artık ...
"Ne o?.." diyor arkadaşları ... "Kolejli gibi olmuşsun ..." ... "Hatun", diyor adam, "yırtık şeyleri sevmiyor..."

"Arkadaşların.." diyor kadın, bir süre sonra, sazı eline alıp... "Tamam" diyor adam, "daha az görüşürüm..." ... Arkadaşlar da azalıyor ...

"Motorun" diyor kadın ... "zaten ne zamandır daha az kullanıyorsun..." .... "Tamam", diyor ... adam ... onu da elden çıkarıyor ...

Soranı olmuyor pek "Ne o?" diye ... Arkadaşları, çevresi, tarzı daha önce elden çıktıydı zaten ...

Sonra, ...

Kadın bir gün geliyor, "Seni terkediyorum" diyor ...

Adam, memnun olması için her şeyi yapmış olmasına rağmen acaba nerede hata yaptığını düşünüp bir şeyler söylemeye hazırlanırken;

kadın beklemeden cümlesini tamamlıyor, mıh gibi:

"Motorcu bir sevgili buldum!"

Son düzenleme:
Başlıktaki soruyu unutun. Şu soruya cevap verin.

-Beni ben yapan şeylerden, biri talep etti diye vazgeçer miyim?

Aşk faktörünün gazına gelip taviz veren/verecek arkadaşlar. Aşk sonsuza kadar sürmüyor. O gün geldiğinde kararınızdan pişman olmamanız dileğiyle. :king:

kendini bi ürünle malla eşya il karşılastıran bir insan zaten saglıklı dusunemıyordur . ya cocuktur bknzz: 20 yaş altı

yada gerçekten bir pskikoloğa gtmesi gerkli

Seçim yapılmak istenmesi motoru daha çok sevdiği veya kıskandığı için olduğunu sanmıyorum. Hepimiz biliyoruz ki motor diğer ulaşım araçlarına nazaran tehlikeli bir araç. Haliyle insanlar sevdiklerine zarar gelmesin diye böyle bir tartışma içine giriyorlar çünkü başka türlü ikna edemeyeceklerini biliyorlar. Benim de başımda eş sevgili değil ama aile faktörü var bu ara. Hayırlısı :)

nereden aklıma geldi bilmiyorum ama şöyle diyelim;
kavradığın dünya tamamen sana özel ve öznel bir evrendir. dolayısı ile sana aittir.
farklı bir insan da aynı şekilde algılıyor ise iki kişinin etkileşimi farklı evrenlerin bir araya gelme çabasını da içerir.
burada işin içerisine kuantum fiziği ve teoriler giriyor.

kendi farkındalığının ne kadar olduğu karakterin, bakış açıların, etkileşime girdiğin kişilere karşı gösterdiğin direncin şiddeti ...
farkında olmasak dahi bunlarla uğraşıyoruz,
birey olarak farklı bir birey ile ortak yaşam ya da paylaşmayı gerektiren her durum ister istemez uyum sağlamaya yöneltiyor.
uyum sağlamak için ortak noktalara ya da ortak farkındalığa yönelmek gerekiyor.
ortak noktalar da bireyi topluma yanaştırma ve uyumlu hale getirme çabasıdır.
etkileşime girdiğin kişi toplum ile uyumlu ve genel kabulleri toplum ile paralel ise ve fakat sen değilsen sorun yaşamak kaçınılmaz.
burada ne kadar vazgeçebileceğin, ne kadar uyumlu olabileceğin senin ile ilgili.

motosikletin ifade ettiği karşındakinin ifade ettiğinden fazla ise motosikleti seçmen gerekir,
motosikleti seçip motosikleti seçebilen birisini de araman gerekebilir.
denklemde değişkenler çok fazla olduğundan dolayı karmaşık duruyor,
bu sebepten aradığı bulmak yerine bulduğuna uyum sağlamak zorunda kalıyorsun,
uyum sağlamayı beceremez isen süreklilik arz eden psikolojik sıkıntılar yaşaman kaçınılmaz,
sürekli eksiklik ya da hayatının daha iyi olabileceği duygusu buna örnektir.
bunun farkında olmasan dahi.

aksine çok rastlanmasa da karşı cinsle olan ilişkiler boyun eğdirme ve ele geçirme stratejisi üzerinden yürür.
karşındakini ilhak emek istersin. karşındaki de seni.
hem motoruna hem de karşındakine sahip olmak istiyorsan daha detaylı ve teknik çalışman gerekir.

toplum ile uyumlu olabilmen için bağzı (kahrolası) ritüelleri yerine getirip uyumlu olduğunu ispatlaman gerekli.
motosiklet yaygınlaştıkça, sıradanlaştıkça, toplumdaki imajı uyumsuzluktan gerekliliğe evrildikçe bu konular daha rahat aşılacaktır.

senin erkeklik olarak nitelediğin, ataerkil yapıdan gelen dişi sınıfın üzerinde kurulan tahakkümü sürdürme anlayışından başka bir şey değil.
mevzuyu bu noktadan tutup çekersen elinde kalır,
bu memlekette ortalama ve ortalamanın üstündeki, ortalamanın altta kalan kısmındaki (yani büyük çoğunluğu) eril nüfusun dişi nüfus karşısında hiç bir şansı bulunmamaktadır.
bunun esas sebebi de senin ataerkil olduğunu sandığım faşizan toplum yapısıdır.
bu bakış açısı ile istediğin sonucu alman zor.
karşı cinsle olan ilişkilerde yollarınız kesişmez, birbirine paralel hale gelir,
bu aynı yolu yürüdüğünüz anlamına gelmez.

umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Motosiklete karşı kadın yoktur, henüz ikna edilmemiş kadın vardır.

İşte budur doğru cevap kardeş bindir motora sakin sakin bi iki tur attır ekipmana ve güvenliğe önrm verdiğini göster ona zaten oda böyle bişeyden vazgeçer ( denenmiştir 😉😉 )

eğer sana ikiseçenek sunuyorsa sende ona sun ya ben ve motorum yada bensiz hayat de seni oldğun gibi kabul etmiyorsa zaten boşver gitsin yaşadığım çok sıkıntı çektiğim bir ilişki türüdür kıskançlığına motora bile binmiyordu birde mekanikten anlayıp da haftanın 1 gününü de motoruna ayırıyorsan hepten seni sıkar ilk başlarda o soruyu geçiştirebilirsen sonralarında gelicek sözler de

-motorunla benden çok zaman geçiriyorsun (haftanın 5 günü kızla buluşmama rağmen motorla sadece yarım gün ilgileniyordum)
-şuna aldığın parça onda biri kadar bana hediye almadın (1 sene içinde aldığım hediyelerle 1 tane pcx alırdım en kötü)
-sen çok değiştin önceden benim için her yere gelirdin şimdi motor yok diye hiçbirşey yapmak istemiyorsun (kısa süreli bakım tamir olduğunda buluştuğumuzda derdi)

devam edicek o yüzden seni herşeyinle kabul eden birini tercih et olmaz diyorsa zorlama emin öyle biri denk gelince çok mutlu oluyorsun hele ki o da seviyorsa motosikleti herşey çoook daha güzel oluyor

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Ben annemle babama rest çekmiş adamım, bir kız için motordan mı vazgeçeyim ?

Aynı konu 2014 de açılmıştı AYNI KONU

O zaman şu cevabı vermişim :

kurubuz
13 Haziran 2014, 09:57
Her akşam bir büyük içen bir abimizin 35 yıllık eşi bu lafı söylemişti. " Ya İçki Ya Ben ". Abi de şu cevabı vermiş " Onun yeri ayrı, senin yerin ayrı " :) .

Burada mesele motor değil, ilişkide kimin sözünün geçeceğinin kavgasıdır. Şimdi motor olur, yarın başka birşey.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
O tür problemler eskidendi. Şimdi İnternet'e bile bağlanabilen cep telefonları var.
Ya motosiklet ya ben diyene,
- tabiki sen
dedikten sonra
- tabi sende cep telefonundan vaz geçeceksin
Şeklinde karşılık veriyorsunuz. Konu sonsuza kadar açılmamak üzere kapanıyor.

Üstad büyüksün :)

Aynı konu 2014 de açılmıştı AYNI KONU

O zaman şu cevabı vermişim :

kurubuz
13 Haziran 2014, 09:57
Her akşam bir büyük içen bir abimizin 35 yıllık eşi bu lafı söylemişti. " Ya İçki Ya Ben ". Abi de şu cevabı vermiş " Onun yeri ayrı, senin yerin ayrı " :) .

Vallah, billah görmemişem "Aynı konu"yu.
İçen abi en iyisini demiş. Bu iyi bir cevap.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

Burada mesele motor değil, ilişkide kimin sözünün geçeceğinin kavgasıdır. Şimdi motor olur, yarın başka birşey.

Aynen katılıyorum. Ama netice de genelde bayanları dediği oluyor. Küsme, ağlama fasıllarından sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar