er6n Vs mt-07 karşılaştırma

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar.

Forumda açıldığını söylediler ama göremedim o yüzden konuyu tekrar açmak istedim. karşılaştırmanın videosunu altın elbiseli adamdan da dinledim pek çokta yazı okudum ama maalesefki bir türlü yeterli gelmedi bu... 2 motordan birini 2-3 ay içinde alıcam ama kararsız kaldım kullancısı olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim...

İki motoru da eş zamanlı kullanan kaç kişi vardır ? Böyle olmayınca yazılacak olanların da ne anlamı olacak merak etmekteyim açıkçası !

herkes kendi kullandığının artı ve eksilerini söylerse en azından istediğim sonuca biraz daha yaklaşmış olurum...

Forumda markalar bölümünün altında bu tarz bir başlık yok mu ? Bir kontrol edin bence

birini kullanan diğeri hakkındada yorum yapabilir orda öyle bir şansım yok... fikrin varsa yaz yoksa lütfen alternatif sunma...

ER6-N konusunda bolca fikrim var ama sizin tarzınızda bir adama hiçbirşey sunmak niyetinde de değilim, siz kimsiniz ki benimle sen/sunma vb konuşabiliyorsunuz ?

Birini kullanan diğeri hakkında nasıl yorum yapacak ?

Bildiğin bir konuda yazarsın yok o nasıl olacak bu nasıl olacak tarzında kafa bulur gibi bir tutum sergilemenin alemi yok... nasıl muamele gösterirsen öyle görüyorsun demekki... Siz çok saygın bir insansınız bu sayfa size ve fikirlerinize layık değil üstünsünüz o yüzden fikirlerinizi nolur benle paylaşmayın... cevap arıyorum ekstra birşeyler değil...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=rdUc2AGmrRc

neden yeterli gelmediki gayet açıklayıcı :)

Evet hocam gerçektende çok açıklayıcı ama birkaç arkadaşımdan duyduklarım biraz daha tersi yönde gibiydi o yüzden emin olamıyorum:)ikna edilmeye ihtiyacım var sanırım :)

Kullanan arkadaşlara sormak isterim. AEA'nın MT07 için Bahsettiği şasi problemi gerçek hayatta o kadar hissettiriyormu kendini? Pist içim değilde cadde kullanımları ve uzun yollar için soruyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=rdUc2AGmrRc

neden yeterli gelmediki gayet açıklayıcı :)

Bende izledim bu videoyu birçok kez.Bence de gayet açıklayıcı,siz kararsız kalmışsınız bence bu çoğu kişide olur motor alma arifesinde yani anlayacağınız olay sizde bitiyor.Birinde karar kılarsınız alırsınız çok biligi de insanı çelişkiye sürükleyebilir.

Şekilli bir makina istiyorum diyorsanız Mt07
Özel olmak istiyorsanız Er6n
Hafif,güçlü,iyi gaz tepkisi olsun ve fiyatı uygun derseniz Mt07
Acemiyim gaz kontrolüm zayıf Zmoto'da beni ırgalamaz diyorsanız Er6n

Bence kriterlerinizi belirleyip ona göre şeçim yapıp kararsızlıktan kurtulursunuz olay sizde bitiyor.Şimdiden hayırlı olsun.

mucit23'ünde dediği gibi şase problemi kafamı kurcalayan diğer bir konu? ben çoğu zaman artçılı kullanıyorum çünkü motoru...

Bende izledim bu videoyu birçok kez.Bence de gayet açıklayıcı,siz kararsız kalmışsınız bence bu çoğu kişide olur motor alma arifesinde yani anlayacağınız olay sizde bitiyor.Birinde karar kılarsınız alırsınız çok biligi de insanı çelişkiye sürükleyebilir.

Şekilli bir makina istiyorum diyorsanız Mt07
Özel olmak istiyorsanız Er6n
Hafif,güçlü,iyi gaz tepkisi olsun ve fiyatı uygun derseniz Mt07
Acemiyim gaz kontrolüm zayıf Zmoto'da beni ırgalamaz diyorsanız Er6n

Bence kriterlerinizi belirleyip ona göre şeçim yapıp kararsızlıktan kurtulursunuz olay sizde bitiyor.Şimdiden hayırlı olsun.

Yani şimdi Er6n gaz kontrolü zayıfmı?Kullandınızmı?Acemiler için uygun bir makinamı?
Cevaplarınız için şimdiden tşk

Yani şimdi Er6n gaz kontrolü zayıfmı?Kullandınızmı?Acemiler için uygun bir makinamı?
Cevaplarınız için şimdiden tşk

Er6n için gaz kontolü zayıf demedim,kullanan kişinin gaz kontrolünden bahsettim.Mt07 gaza çok tepki veriyor tecrübe gerekiyor yoksa başınıza geçer motor.
Kullanmadım Er6n'yi ama Mt07'den daha kullanıcı dostudur.Barkın abide anlatmış zaten.

aha bu başlığı samete söyleyeyim de takip etsin dedim meğersem kendisi açmış. :queen: akşama kadar başını kawasaki diye şişirdiğim doğrudur ben yine de kawasaki diyorum :D

Baş taraftaki küçük "sürtüşmeyi" forum ve geleneksel Karagöz-Hacivad genlerimize bırakıp bildiklerimi yazayım. ER-6f'i 17.000 km kullandım o dönemde 1000-1500 km kafar da arkadaşımın N'i bu arada da başka bir arkadaşın MT7'sini 300-400 km. Görünüş olarak yamaha daha dikkat çekici ve sportiftir. Kawa gazı açınca gider ama 5000-6000 devirde de istenen gücü üretir ve dengelidir. Yamaha ise daha yüksek devirlerde keyif verir. Ya da bana öyle geldi, yüksek devirleri çok sevmiyorum şahsen. Viraj, dar manevra ve kuvraklıkta eşittirler. Her ikisi de artçı için özellikle uzun yolda konforlu değildir. Ben keyifli sakin süren biriyim motoru bağırtmakyı sevmiyorum sport touring amaçlı bir sürücüyüm bu tarz motorlarda aynı zamanda iş için şehir içi de sürerim bolca. Bu tarz bir kullanımda şasi farkının sürüşe etkisini gözlemlemedim performans olarak, bu fark sanırım pistte yüksek süratlerde ya da 120 km/h ile viraj almak istersek ortaya çıkar. Servis ağı olarak Yamaha daha avantajlıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Bir de her ikisinin de güzel tarafı 6000 devirlerde bir SS'in gücünü üretiyor olmasıdır hem de yarı yarıya ekonomiyle ...

Son düzenleme:
Bahsedilen şasi problemini takmayın. O kadar bükebilecek adam pek yok gibi. Kimse böyle bir problemden bahsetmiyor bile. Hissetmek için binlerce km tecrübe ve yüzlerce motor sürmüş olmak gerekir. AEA gibi test pilotu olman lazım.

An itibariyle Avrupa da R1200GS den sonra en çok satılan motordan bahsediyoruz. Onun öncesinde de ER6N çok tutuluyor. MT07 gelmesiyle yok oldu denilebilir :)

Mt-07'nin neresi Şekilli Anlamıyorum :) İkisinide Kullanmadım Ama ben Olsam Seçimimi er6n'den yana kullanırdım.

Hocam mt07 kullanmadım ama ern6 kullandım, güzel makina. alacak olsam bırak ern6 yı, Zmoto yüzünden gidip h2 bile almam.

Baş taraftaki küçük "sürtüşmeyi" forum ve geleneksel Karagöz-Hacivad genlerimize bırakıp bildiklerimi yazayım. ER-6f'i 17.000 km kullandım o dönemde 1000-1500 km kafar da arkadaşımın N'i bu arada da başka bir arkadaşın MT7'sini 300-400 km. Görünüş olarak yamaha daha dikkat çekici ve sportiftir. Kawa gazı açınca gider ama 5000-6000 devirde de istenen gücü üretir ve dengelidir. Yamaha ise daha yüksek devirlerde keyif verir. Ya da bana öyle geldi, yüksek devirleri çok sevmiyorum şahsen. Viraj, dar manevra ve kuvraklıkta eşittirler. Her ikisi de artçı için özellikle uzun yolda konforlu değildir. Ben keyifli sakin süren biriyim motoru bağırtmakyı sevmiyorum sport touring amaçlı bir sürücüyüm bu tarz motorlarda aynı zamanda iş için şehir içi de sürerim bolca. Bu tarz bir kullanımda şasi farkının sürüşe etkisini gözlemlemedim performans olarak, bu fark sanırım pistte yüksek süratlerde ya da 120 km/h ile viraj almak istersek ortaya çıkar. Servis ağı olarak Yamaha daha avantajlıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Bir de her ikisinin de güzel tarafı 6000 devirlerde bir SS'in gücünü üretiyor olmasıdır hem de yarı yarıya ekonomiyle ...

teşekkür ederim :) sende kusura bakma hocam ters bişi sölediysem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar