Bende çok araştırdım iki motoru ama,görünüz ki hiç bir motorda fz6 ve fazer lara gelen eleştiri kadar fazla eleştiriyle karşılaşmadım şimdiye kadar.Kullanıcısından dergilerdeki profesyonel test pilotlarına kadar herkes bir ton olumsuz özelliğinden bahsedip yerden yere vuruyur bu motoru. Düşünmüyorum ki vardır bir hikmeti bu kadar kişi eleştiriyorsa bu motoru.İlla bu tarz birşey olacaksa başka motor mu yok sanki,Suzuki gsr 600 daha sorunsuz,vites aralıkları,orta devirleri daha verimli ve fren problemleri halledilmiş ve güvenilir bir alet yaptığım araştırmalarda.Er6 ise adından övgülerle bahsedilen bir makine,hiç bir kullanıcıdan da negatif bir yorum almadım,distribütörünün ilgisizliği dışında.
Bu arada www.motokeyf.com programının 2.sezon son bölümünde yeni fz6 fazer s2'yi test etmişler orda bile test eden adam fazerin olumsuz yönlerini bir bir sayıyor,yeni modelinde bile hala bu hataların düzeltimediğinden bahsediyor.İzleyin açıkca göreceksinizZaten fazer sahibi olanlarda motorlarına olumsuz yorum yapma konusunda pek objektif olamıyorlar,tüm motor kullananlar gibi

Zaten yapanların ki de kabul edilmiyor,siz motora binmesini bilmiyorsunuz yada amacınıza uymuyor bu motor bu yüzden beğenmiyorsunuz deniliyor

Benim bizzat kullanarak fazer testi yapma fırsatım olmadı ama o kadar beğenmeme rağman bunca olumsuz yorumdan sonra bu alete olan ilgim azaldı açıkçası...