Er 5 in gerçek gücü ne ??

Er 5 in gerçek gücü ne ?? / Ruhsat hataları...

PAzar pazar yapıcak bişi bulamayınca oturdum ruhsatımı incelemeye..
HAni merak eder hiç de doğru rakamı aklında tutamaz ya insan ;
beygir gücü neydi şu meletin diye bakındım. :):)

Canım Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı nın verdiği
Araç Tescil Belgesi nde :

Motor Gücüm 48 kW yazıyor. Bilmeyenler için şöle diyelim :
48 kW tam tamına 65,2618 hp (beygir gücü) yapıyor.

Waaaay dedim meğer uçağa biniyormuşum ben :p:queen::queen::queen:..

Arkadaşlar motorun oysaki asıl gücü 9000 devirde 37 kW (50,3 hp) dır..
Sanırım resmi kuruluşlar yine Ufak bir hata yapmışlar...
15 at kadar işte.. :)

Son düzenleme:
benim fazer'a da 71,3kw yazmışlar.benim motorda 98hp olaması lazım ama hesaba göre 95,6133hp çıkıyor:silent:
1kw=1,341hp

Son düzenleme:
benim fazer'a da 71,3kw yazmışlar.benim motorda 98hp olaması lazım ama hesaba göre 95,6133hp çıkıyor:silent:
1kw=1,341hp

kW tan Hp ye geçerken çeşitli sistemler sayılar var ama bu sayılar birbirine çok yakınlar. Metrik sistemde (bi ölçme sistemi işte) 73,1 kW 96.5331 Hp yapıyor. Hani senin 2 - 3 hp lik hata su götürür desem de aslında götürmez :):), daha da çok komik hatalar varmış baksana :):)..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 PM ----------

böyle hatalar çok oluyo.bi arkadaşımın hayabusasının ruhsatında da 399cc yazıyodu:mrgreen:

Ne şanslı adammış haa :).. Şimdi 400 cc lik mi vergi veriyo caba arkadaş :silent::silent:.

2-3 beygiri su mu götürür? benim mobylette de 2-3 ya var ya yok bi de su götürürse ne kalır ? :):queen:

kW tan Hp ye geçerken çeşitli sistemler sayılar var ama bu sayılar birbirine çok yakınlar. Metrik sistemde (bi ölçme sistemi işte) 73,1 kW 96.5331 Hp yapıyor. Hani senin 2 - 3 hp lik hata su götürür desem de aslında götürmez :):), daha da çok komik hatalar varmış baksana :):)..

benim 2-3 beygiri at hırsızları çalmış olabilir belkide. ondan eksik çıkıyor olabilir:queen::queen::queen::queen:

plaka işlemlerini yapan takipçi arkadaş faturaya baktı 5.8kw yazıyo diye gitti ruhsata 5.8 bg.yazdı ulen yanlış yazdın bi sorun olmasın dedim bişey olmaz dedi. hiç dikkat etmeden kw hp yi aynı olduğunu biliyomuş başka ruhsatlarıda inceledim çoğu böyle.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yaw Erdem..Sende soruyorsun haa.... :p Çok güçlü işte....
Arkadaşta Fazer vardı....Dizel.... Seninki bişey mi?... :queen:
Bir arkadaşın motoru da 4 kişilikti.... :queen::queen:

benim hyo da 320 kg, mübarek goldwing..:pherhalde üstünde sürücü varken hesapladılar :p

:mrgreen: yani evrakları düzenleyen takipcinin hazırladığı forumda ne yazıyorsa ruhsatta da öyle yazıyor

olayın özeti budur..

bundan sonra ben doldurayım dosyaayı, 250 cc altında bi deger gireym ver ver verrr bitmiyor vergiler :pr:

canım türkiyem :D

yaw siz ruhsatta yazan rakamlardan bahsediyosunuz ben size ruhsatı olmayan okadar motor gösteririmki :D

canım türkiyem :D

yaw siz ruhsatta yazan rakamlardan bahsediyosunuz ben size ruhsatı olmayan okadar motor gösteririmki :D

motosikletinin ruhsatı olan , vergisini veren .......
vize işlemini yaptıran.....................................
keriz mi .............?
oluyor şimdi ..............
yazık yahu .................................................:pr:

bg gücü yanlış yazılsa belki şimdilik bir problem olmayabilir ama, ilerde bg üzerinden vergi alınmaya başlanırsa sorun yaratır, vergi borcu çıkabilir.

motosikletinin ruhsatı olan , vergisini veren .......
vize işlemini yaptıran.....................................
keriz mi .............?
oluyor şimdi ..............
yazık yahu .................................................:pr:

ya hayır bencede çok yanlış bişey, zaten polis çevirmelerinde kaçamazlarsa motorları bağlanıyor (kaçarken çoğu kaza yapıyo zaten)
plakasız gezenlerde var onları unutmuşum :D

bg gücü yanlış yazılsa belki şimdilik bir problem olmayabilir ama, ilerde şahsen ben farkkı ödedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar