ER-5 için Tedek Depo Benzin Musluğu

Arkadaşlar;

2005 model ER-5'im için resimlerdeki (Sanırım yedek depo için açma-kapama musluğu) parça lazım. Çünkü bu kısımdan benzin damlatıyor.

- Elinde bu parçadan olan yada olan birini tanıyan (çıkma parça da olur)
- Bu parçayı bulabileceğim bir yer bilen

varmıdır. Fiyatı makul olursa değiştireceğim. Yok uçuk bir fiyatsa silikon v.b. kuvvetli yapıştırıcılarla parçayı idareten tamir ettirebilirim.

Parça resimleri aşağıdaki gibidir.

5944.jpg

6006.jpg

Son düzenleme:
mutlaka orjinal alman gerektiğini düşünmüyorum..
sanki oraya daha kaliteli ve daha ucuz bir musluk takılabilir gibi geliyor..çünkü serbest bir musluğa benziyor ve boşlukta gibi duruyor...
yakından görmediğim için net bişey söyleyemem ama resimlerden bunu anlıyorum..

Hocam tamir yoluna gitsene azcık . :) Sök musluğu komple, içindeki contaları birebir aynıları olmak üzere yenile. Anlamıyorsan götür güvendiğin iyi bir motorcuya hatta su tesisatcısı bile anlar bence yaptır ona. :) Neden bu kadar masraf etmeye meraklı oluyorsunuzki 5 liralık işi kendinize 50 liraya çıkarttıracaksınız. :)

arkadaşım O musluk 3 ilevi olan fonksiyonel bir musluk açmadan önce haberin olsun :pale:
dıştan bakınca basit bir benzin musluguna benziyor ama öyle degil içi baya bir tefarruatlı.
hiç tavsiye etmiyorlar ama istanbul karizma motorda ve birkaç motosiklet tamircisinde çıkma parçaları mevcut er 5 in benzin musluguda vardır kesin.
google'da aramak istersen şu şekilde bulabilirsin kawasaki er 5 FUEL TAP REPAIR KIT yazarsan sonuçları görürsün.ebay fiyatı ortalama 15 sterlin + kargo ücreti var.şöyle bir parça var içinde değişmen gereken oring ve ....

buda benzer link ;
http://www.wemoto.com/bikes/Kawasaki/ZL_600_B1_Eliminator/95-97/picture/Fuel_Tap_Repair_Kit/

http://www.busters-accessories.co.u...Repair-Kits/On-Two-Wheels/Fuel-Tap-Repair-Kit

buda orjinal er 5 kit biraz pahalı gibi :pale:

http://cgi.ebay.co.uk/Kawasaki-ZL600-ZL-Eliminator-Fuel-Tap-Repair-Kit-/360351549232

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Özellikle Arjantinli69 verdiğin bilgiler çok iyi oldu. İstanbul'da bu belirttiğim musluk olduğu gibi varmış 160 TL diyor. YUHH dedim içimden. Anladığım kadarı ile musluk içindeki oring ten kaçırıyor. Bugün tamircinin oraya gidip sökeceğim musluğu içine bakıp bir çözüm bulacağım. (Evin orada yapmak istemiyorum. Bir de toplayamam falan motor çakılı kalmasın evin önünde) Baktım olmadı aradan çıkarırım bu musluğu (Sanırım sadece yedek depoyu kullanmaya yarıyor) direkt bypas ile bağlarım hortumları birbirine. Tahminim doğru ise en kötü ihtimalle yedek depo kullanım olayı olmaz. Zaten ben hiçbir zaman işimi yedek depoya bırakmam:)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
samet in dediği gibi herhangi bir benzin musluğunuda oraya uydurabilirsin.

Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Özellikle Arjantinli69 verdiğin bilgiler çok iyi oldu. İstanbul'da bu belirttiğim musluk olduğu gibi varmış 160 TL diyor. YUHH dedim içimden. Anladığım kadarı ile musluk içindeki oring ten kaçırıyor. Bugün tamircinin oraya gidip sökeceğim musluğu içine bakıp bir çözüm bulacağım. (Evin orada yapmak istemiyorum. Bir de toplayamam falan motor çakılı kalmasın evin önünde) Baktım olmadı aradan çıkarırım bu musluğu (Sanırım sadece yedek depoyu kullanmaya yarıyor) direkt bypas ile bağlarım hortumları birbirine. Tahminim doğru ise en kötü ihtimalle yedek depo kullanım olayı olmaz. Zaten ben hiçbir zaman işimi yedek depoya bırakmam:)

eger henüz yaptırmadıysan sana süper bir haberim var :p
tamamen tesadüf eseri farkına vardım.
geçen akşam beşiktaş buluşmamızda bir arkadaşın zincir ve dişlilerine bakıyorduk ne durumda diye birde ne göreyim Uzakdogulu motorun üzerinde kawa muslugu var :p kendi adıma sevindim birden ne olur ne olmaz belki ilerde lazım olur bana veya senin gibi bir arkadaşa.
muslugun komple fiyatı 80 tl imiş İlhan abinin dediğine göre ama sen yinede sorabilirsin parçacıya.yalnız şu var kawa'ya musluk alıyorum demiyeceksin direk omotorun muslugunu alıcaksın :)
motor keway SUPERSHADOW 250 cooper
istersen bu telefona parçayı bir sor
0212 347 83 23 Efsane İthalat
birde merkezyedekparça var mecidiyeköyde oraya'da sorabilirsin.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konuyla alakasız ama motor blogundaki made in japan yazısı dikkatimi çekti. 100%100 japon malımı er-5 ?

Arkadaslar bende alakasız bir soru sorcam cahillik ne edek :)

bende de er-5 var bu yedek depo olayı nasıl şimdi baktım bu parcaya benim ki tam ortada duruyor sag tarafta full yazıyo nasıl yedeğe alacaz bunu diger tarafamı almamız lazım?
Yedek depo nasıl anlasılcak kaç litre oldugu ?
Birde bu benzin ibresi bitti mi alınıyor herhalde dimi ? :p
çok dandik sorular sordum farkındayım yardımcı olursanız???

YBR yada Cinli mondial gibi bir motorun muslugu hayli hayli isini gorur. Vida capina bak ve tak. Hepsi bu. Benzin muslugunun orjinal olup olmamasinin hic bir onemi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar