Enjeksiyonlu wave 110i

Arkadaşlar 4 binde aldigim honda wave 110i ilk calistirmada calisiyor rölantide sikinti yok yalniz gazi yavas actigimda bogularak gaz yiyor sonradan devrini buluyor araca biniyorum biraz geziyorum sonra motor isiniyor sikinti geciyor hic sikintisi yok isinca bekliyorum bi 15 20 dakika kadar yine aynisini yapior bu sekilde yapmasinin nedeni nedir bilgili arkadaslardan yardimci olursa sevinirim

Tps ayarı bozuk yada hiç sinyal göndermiyor olabilir , gaz kolunu çevirdiğinde o sensör ecu ya ne kadar gaz açıldığını bildirir , eğer bilgi gitmiyorsa silindire hava emişi artarken enjeksiyondan da daha fazla yakıt gönderilmediği için motor boğulur..

Evet ilk gaz acarken bogularak devirleniyor motor isindiginda yapmiyor sonra biraz bekleyince yine ayni sey oluyor ariza lambasida yanmiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

Motor isinca yapmiyor isindikca dahada istahli gaz yiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

Enjeksiyonlu oldugu icin benzin seçer mi po aldim 1.5 litre kadar motor gaz yemiyor zor devirleniyor üstüne vpower koydurdum motorda canlanma gaz yemesi iştahlandi

Evet ilk gaz acarken bogularak devirleniyor motor isindiginda yapmiyor sonra biraz bekleyince yine ayni sey oluyor ariza lambasida yanmiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

Motor isinca yapmiyor isindikca dahada istahli gaz yiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

Enjeksiyonlu oldugu icin benzin seçer mi po aldim 1.5 litre kadar motor gaz yemiyor zor devirleniyor üstüne vpower koydurdum motorda canlanma gaz yemesi iştahlandi

Bujiyi ve buji piposunun ucundaki lastiği kontrol edin. Bujide çatlak, sökülüp bakıldığında uç kısımdaki elektrodda yuvarlaklaşma varsa değiştirin. Buji pipo ucundaki lastikte çatlak varsa değiştirin. Emme manifold bağlantılarının sıkılığını kontrol edin. Depoya bir kapak enjektör temizleyici ekleyin (yakıt kalite sorununu telafi eder, kesinlikle sürekli ekleme yapmayın, kalıcı sorunlar yaşarsınız).

Hepsine bakildı bi sikintisi yoktu Motor galiba benzin seciyor uzun süre yattigi icin olabilir mi enjeksiyon kurum baglamis midir

Son düzenleme:
Supap ayarlarina da bakmak lazim.

Tamam motor km si duşuk ama,yine de kontrol etmekte fayda var.

Enjeksiyon soketlerinde oksitlenme olabilir(nem rutubet,havasizlik).yattigi icin.

Wurth contact sprey ile temizleyin.

Supap ayarlarina da bakmak lazim.

Tamam motor km si duşuk ama,yine de kontrol etmekte fayda var.

Enjeksiyon soketlerinde oksitlenme olabilir(nem rutubet,havasizlik).yattigi icin.

Wurth contact sprey ile temizleyin.[/QUOTE]
Motor bayi cikisi gibi nemden korozyondan etkilenme yok tertemiz motor sicakken gercekten güzel performansi var hic bi sikinti yok

Motor isininca problem yok ilk calistirmada patirdayarak devirleniyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------

Tps ayarı bozuk yada hiç sinyal göndermiyor olabilir , gaz kolunu çevirdiğinde o sensör ecu ya ne kadar gaz açıldığını bildirir , eğer bilgi gitmiyorsa silindire hava emişi artarken enjeksiyondan da daha fazla yakıt gönderilmediği için motor boğulur..[/QUOTE

Sorunun çözümü nedir ne yapmayaliyim

Arkadaşlar yüksek rakimda böyle bir problem olmuyor sehir icine inice basliyor cözümü nedir yardim lutfen

Yine ayni problem motor soguk rolanti duzensizlik bogularak gaz yiyo motor isınca bu problem kayboluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar