İlk akontağı açınca sistem kendini test eder bütün ışıklar bir yanar sonra söner, o arada benzin pompası falan çalışır her şey hazır olunca da marşa basar motoru çalıştırırız.
Bu durum motosikletten motosiklete değişiyor. Şimdiki KTM"de istesem de çalışmıyor. Hatta hareket halinde kontağı kapatsam bile motor susmuyor, muhtemelen ABS'yi aktif tutmak için.
Ama daha ilkel sistemlerde çalışıyor. Hatta CB900F Hornet'te jikle bile vardı, enjeksiyonlu olmasına rağmen.
Velhasıl marşa erken basmak, kısa ya da uzun dönemde zarar vermiyormuş, eğer motor hemen çalışıyorsa tabi. Çünkü benzinli motorlarda yakıt sistemi basıncını 24 saatin ötesine kadar bile koruyabiliyormuş. O yüzden de araç uzun süre beklemediyse, yakıt pompasının çalışmasına çok ihtiyaç duymuyormuş. Ama dizel farklıymış.
Tabii yine de temkinli olup 3-5 sn beklemek tercih edilen. Ama motor yakın zamanda çalıştıysa çok da şart değil.