Engine switch cut-off

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar

Siteyi bir kaç aydır takip ediyorum, ehliyet gelmek üzere ve motoru da yaza almayı planlıyorum. Bu da ilk mesajım olacak.

Sizlere basit gelecektir ama sormak istedim:

Eğitim sırasında motoru düşürdüğümde gözetmen dayı koşarak yanıma geldi ve ben mal mal bakınırken sağ tarafta yer alan butonla motoru kapattı ve düşünce böyle yapmak gerektiğini söyledi. Motor patlıyormuymuş çatlıyor muymuş ne..

1 Motoru bu şekilde durdurmak neden gereklidir?

2 Durdurulmasa ne olur?

3 Herhangi bir kazada (mesela) sürücü motoru kapatamayacak haldeyse motorun gümlemesi (ya da artık her ne oluyorsa) ciddi bir ihtimal midir?

4 Motosiklet yan yatınca , yan yattığını anlayıp motoru kendi durduran modifiyeler/modeller var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

bildiğim kadarıyla bi zararı olmaz...
zaten düşdüğünde motor vitesdeyse ki büyük istimalle vitesde olur kendi kendine stop eder etmessede bir zararı olmaz bence:silent:

motor yan yattığı için karteden yeterince yağlanmadığı için kapamak gerekir.
aynı zamanda karbüratör ve depo kapağından benzin sızıntısı olup kıvılcımla patlamanın önüne geçmek için.
durdurmazsan yağsız çalışacağı için motor aksamına zarar verebilir. yakıt kaçağı olacağı için elektirik sistemindeki bir kıvılcımla yangına neden olabililir

cahal olduğumuz neredende belli bilen biliyor tuğrul abi teknik konuşmuş:)

Doğru yaw motor viteste ise düşünce zaten durması gerekmez mi? Ama ben motor viteste iken durmadı diye hatırlıyorum... Yanlış mı hatırlıyorum? Neden boşa alayım ki, yattığında hala harıl gürül çalışıyodu...

benim ve bir kaç arkadaşımın başına geldi scooter lar da devrilince stop ediyor.bunun için bir mekanizma mı koymuşlar?

Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
Sebep:  Bu konu daha önce uzun uzadıya konuşuldu ve tartışıldı. Lütfen arama yapınız

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/26805-motoru-acil-durdurma-dugmesi.html
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar