Aynen, forum yine poligona dönmüş, ATAN ATANA =) Ortapedik engelli olursa kişi % 90 altı olsa da alabiliyor. İndirim dediğiniz gibi ÖTV miktarı fiyattan düşülerek yapılmıyor. Adam ham fiyata kdv vs ekliyor ötv eklemiyor.... Yani 71.000 tl olan araba 52.000 e geliyor. Ayrıca park muafiyeti var,İsparka 2 saat ücretsiz park edebilir, eğer isparka müracat eder park kartı çıkarırsa komple ücretsiz. 6 ayda bir MTV de ödemiyorsunuz 5 yıl boyunca.. Araç engelli kişinin kullanabileceği şekilde aparat vs ekleniyor ve muayneye gidiyor.. Satarken tekrar muayne yaptırmak gerekiyor.
Ortapedik rahatsızlık yoksa eğer diğer hastalıklardan %90 ve üzeri olması gerekiyor. aracı ailedeki herkes kullanbiliyor.. Mesela babanıza bu şekilde araç alırsanız anneniz,kardeşleriniz,siz,amcanız,halanız, dedeniz vs yakın akrabalar da kullabiliyor. Engelli kişinin araçta olması gerekmiyor. Şimdi amcanız babanızı aldı, arabaya koydu ve hastaneye götürüp yatırdı diyelim, hataneden dönerken arabada engelli kişi yok diye ceza mı yiyecek? yada bunun takibatı nasıl yapılabilir?
Özetle, engelli aracı olayı gerçekten engelli kişi için kullanılmayacaksa çokta mantıklı değil, gidip 71.000 tl olan aracı 52.000 ye alıp 5 yıl satamamak ve gerektiği durumlarda en yakın arkadaşının bile kullanamaması.. KM nin 5 yıl içinde patladığı için satarken zorlanmak ve en önemlisi engelli aracı için kredi kullanamamak var.. Dünyanın 1001 türlü hali var.. Ayrca 1.4 değil üst sınır 1.6.. Yani 1.6 dizel bir araç bile alabilirsiniz.