Endurocular...

herkese selam. bir enduro almak istiyorum ve kısmetse sıfır olacak. Enduro kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

hangi motoru almalıyım neden?

1. BMW f650 gs
2. Honda Varadero 1000
3. Suzuki Vstrom

sıralamayı ilk önceliğime göre yaptım... eğer yardımcı olursanız çok sevinirim...

bu motorların içlerinde en cok topraga yatkın olan f650 gs onun dısındakıler varadero 1000 lık bır motor toprakla cok hasır nesır olamassınız agır bır motor vstromda pek enduro sayılmaz cakma enduro dıyelım ,genel olarak vstrom ve ozellıkle varadero asfalt motorlarıdır toprakta sizleri zorlar ikiside hızlı motorlardır motoru nerde nasıl kullancaksınız beklentılerınız nelerdır ona göre tercıh yapılabılır ben asfalttan turkıye avrupa turu yapcam dıyorsanız varadero derım ancak kısa mesafelı gezıler ve sehırıcı daha cok bıncem dıyorsanız varaderoyu eleyin derim

evet aslında amacım. genelde şehir içinde istanbul trafiğinde ve senede bir kez şehir dışı tam olarak enduro gibi uzun uzun toprak yollar olmayacak hayatımda ama işin doğrusu BMW gibi

Merhaba,

Oldukça uzun süre genellikle enduro kullanmış bir sürücü olarak şu kavramlara dikkat etmenizi öneririm.
1. Kilo - boy durumunuz.
2. Tek kişi mi yoksa artçı ile mi uzun süreli kullanımda bulunacağınız.
3. Yol - arazi kullanım sıklığınız.
4. Beğeni durumunuz. Marka - model vs.
Bahsettiğiniz markalardan bazıları (BMW) teknolojileri nedeni ile alışkanlık gerektirebilir.Soğuk çalışma vb. koşullarda farklılık gösterip sizi rahatsız edebilir.
Yapısı gereği ince olan motorlar şehir içinde konforlu iken, daha yapılı olanlar uzun yolda sizi daha mutlu edebilir.

Ama en önemlisi bence gönlünüzün seçtiğidir.

Pek enduro sayılmasa da bahsettiğiniz amaçlar doğrultusunda v-strom'u seçerdim. Burada asıl soru "tek silindir mi, iki silindir mi" olmalı aslında. Uzun yolda konfor bakımından iki silindirli motorlar, tek silindirlilere göre daha çok tutulur. f650 tam olarak tek silindirli sayılmasa da, yine de ikili bir karşılaştırmada dl'nin arkasında kalacaktır. Şehir içi kullanımında da f650 hafifliği ile avantajlı gibi görünse de, yine de dl650 diyorum :)

F650 mi sattım DL650 almayı düşünüyorum. Kullanım amacınız sizi yönlendirecektir zaten. Ama ilk enduro motorunuzsa F650'yi eksta tavsiye ederim. Kullanımı çok kolay bir motor.

Merhaba,

Oldukça uzun süre genellikle enduro kullanmış bir sürücü olarak şu kavramlara dikkat etmenizi öneririm.
1. Kilo - boy durumunuz.
2. Tek kişi mi yoksa artçı ile mi uzun süreli kullanımda bulunacağınız.
3. Yol - arazi kullanım sıklığınız.
4. Beğeni durumunuz. Marka - model vs.
Bahsettiğiniz markalardan bazıları (BMW) teknolojileri nedeni ile alışkanlık gerektirebilir.Soğuk çalışma vb. koşullarda farklılık gösterip sizi rahatsız edebilir.
Yapısı gereği ince olan motorlar şehir içinde konforlu iken, daha yapılı olanlar uzun yolda sizi daha mutlu edebilir.
Ama en önemlisi bence gönlünüzün seçtiğidir.

kilo boy uygun genelde tek hafta sonları ve uzun yolda iki kişi yol arazi kullanımı genelde asfalt istanbul trafiği beğeni durumu bmw

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar