Enduro/cross/sm makinalar hafif kuş gibi makinalardır, virajda arka tekerin racing aletler gibi asfalta tutunması zordur.
Arazide; zemin hareketli olur, arka teker zaman zaman slide olur denge kaybetmemek için ayağınızı destek olarak kullanırsınız.
Bir sürü rivayet var ayak uzatma ile ilgili, ama ortak sebebi ve mantığı
Bu makinalar tork manyağı, en ufak bir elcik hareketinde motorun, yani arka tekerin çıldırmasından dolayı, virajlarda sabit tutuş olmaz.
Ha derseniz "Ben elimi o hengâme de sabit tutar santim oynatmam"...
O zaman racing usulü girebilirsiniz viraja :mrgreen:
Supermoto yarışlarında dikkat ederseniz sadece keskin virajlarda ayak uzatır, yumuşak dönüşlere supersport tarzı girerler.
Bu tercih pilotun kendine, motoruna, viraja güvenmesi ile alakalı.
enduro ve hafiflik derken biraz hata oldu sanırım, ağırdırlar, hız için değil arazi-yol karışık kullanım içi optimize edilmişlerdir, öyle ayakla falan asfaltta düzeltmen neredeyse imkansızdır, ancak arazide ve düşük hızda olur, zaten o esnadada ayakta duruyor olursun zaten...![]()
Tek yanlış bilen benim demekkiayağın yere sürtmesi virajlarda sürücünün yakıt deposuna doğru oturması anlamına gelir buradaki amaç arka tekerin değil ön tekerin yerle temasını güçlendirmek için yapılır.
benim bildiğim yanlış bu sizlerin doğrusundan baya farklı.
Eğimsiz yerlerde yük önde olur, yokuş aşağı dönüş varsa yükü önden alıp ortalara veya arkalara taşımak gerekebiliyor
Tek yanlış bilen benim demekkiayağın yere sürtmesi virajlarda sürücünün yakıt deposuna doğru oturması anlamına gelir buradaki amaç arka tekerin değil ön tekerin yerle temasını güçlendirmek için yapılır.
benim bildiğim yanlış bu sizlerin doğrusundan baya farklı.
Neden teker döndüğü sürece ön hafifler onu anlamadım ben
:silent:
Neden teker döndüğü sürece ön hafifler onu anlamadım ben
:silent: