Merhaba arkadaşlar
Benim bu konuda düşüncem biraz farklı. Kimse kusura bakmasın.
Bisikletten sonra ilk motorum ister inanın ister inanmayın BMW F650 idi. Ankarada işe gidip gelmek için kullandım ve bir kere de Ankara-Marmaris-Ankara yaptım.
Bir süre sonra motor küçük gelmeye başladı. Sattım. 1 sene sonra kredi çekip BMWr1150 GS aldım. 2 sene binip sattım. Sonra iş değişikli felan derken 2-3 sene motora binemedim. Maddi güçte azalmıştı. Sonra nick'im olan hyanax100 alıp tekrar motora başladım. 100 cc idi ve ben ilk kazamı bu motorla yapmıştım. Şaka gibiydi. Sonra Mondial MCX 150 roadster ve şimdi de Honda CBF 150( ki hiç tavsiye etmem. Mondial MCX CBF e bin basar maalesef. Sırf kasa büyük olsun istedim)).
F650 düşünen arkadaş, gaz kolu elinin altında. Basarsan gider, basmazsan gitmez. F650 oturaklı motordur. Hatta ben bile hala acaba temiz F650 kalmışmıdır tekrar alsam mı diye düşünüyorum.
Hız önemli değil, uzun yol yapıcam, max 150 yaparım diyorsun eee sen kendi soruna kendin cevap vermişin zaten arkadaşım. Senin tek alıcağın motor Enduro yada Touring motorlardır. Konu açmana gerek bile yokmuş.
GT250R değil, bugün piyasada satılan her motosiklet asgari bakımları yapılıp, bilinçli kullanılırsa 100 bin kilometreyi çok rahat görür.
Uzun yol yapıcam dediğim senede 1 kez edirneye gidip gelicem toplam 700km geri kalan zamanlar günde 10km yaparım en fazla bu uzun yol mu oluyor :thumright
Marka model bütçene ve zevkine kalmistir.forumdaki ablerinde söylediği gibi çinden uzak dur.marka modeli şimdilik Birak kenara senin cozmen gereken cc sorunu var.biraz video izle 600cc çok bi güç elinin altından kayar gider aman dikkat! Agirdir kontrol edemezsin Allah korusun.tercihin 125-150arasi olsun piş bi kivama gel.yok ama illa 250dersen onla baslayanlarda var ama dikkat! Bi eğitim al madem 250olacaksa israrla ki bana sorarsan olmasin ama.sana tek tavsiyemiz 600u Bırak almayi üstüne bile su an oturmacrf 250l nasıldır sizce?
Hyo GT250R ile şöyle 1 saat dolan sonra eve git otur sırt ağrısını bir hisset 700 km ne demek anlarsın :bounce: Oturuş tarzı ile tam bir SS'dir GT250R bilesin. 100 km de 1 mola verirsin. Eğer Enduro'ya pek sıcak bakmıyorsan bir de Naked motorlara göz at.
150cc motor düşünmüyorum hocam en az 250cc'den başlamayı düşünüyorum çünkü İstanbul trafiğinde 150cc yetersiz kalıyor bence.Marka model bütçene ve zevkine kalmistir.forumdaki ablerinde söylediği gibi çinden uzak dur.marka modeli şimdilik Birak kenara senin cozmen gereken cc sorunu var.biraz video izle 600cc çok bi güç elinin altından kayar gider aman dikkat! Agirdir kontrol edemezsin Allah korusun.tercihin 125-150arasi olsun piş bi kivama gel.yok ama illa 250dersen onla baslayanlarda var ama dikkat! Bi eğitim al madem 250olacaksa israrla ki bana sorarsan olmasin ama.sana tek tavsiyemiz 600u Bırak almayi üstüne bile su an oturma
Bugün fuarda bi oturdum gerçekten ss tarzı oturuş var ama ben o kadar rahatsız olucağımı sanmıyorum. Yol tek 700 değil gidiş geliş 700km yani tek gidiş 350 km :mrgreen:
Zaten motorun sağlığı için 100 km'de bir dururum. :mrgreen:
150cc motor düşünmüyorum hocam en az 250cc'den başlamayı düşünüyorum çünkü İstanbul trafiğinde 150cc yetersiz kalıyor bence.