Enduro motosiklet arayışları

12 yaş üzerindeki bir motosiklete güvenebilirmiyim?
sorunuza cevaben benim kızıl gacı artık reşit oldu :) 18 yaşında ve hala tay gibi , eğer usturuplu kullanılmış , bakımlarıda düzgün yapılmışsa model yılı konusunda çok takılmamanızı öneririm şeçim sizin olduğu için sevdiğiniz ,içinize sinen ,sürmekten keyif alacağınız motosikleti almanızı dilerim

Duygun ilk acemilik döneminde hangi motoru kullanırsın karar tamamen sana kalmış ancak arkadaşların NX4 tavsiyesine uyabilirsin.

Bunun yanında nacizane tavsiyem ise Suzuki Freewind 650 yada aprilia pegasolara bakman 2000 modellerin fiyatı uygun motorumu satar satmaz almayı düşündüğüm iki motor.Bende enduro diyip 6-7 yıl motor derdi istemiyorum

12 yaş üzerindeki bir motosiklete güvenebilirmiyim?
sorunuza cevaben benim kızıl gacı artık reşit oldu :) 18 yaşında ve hala tay gibi , eğer usturuplu kullanılmış , bakımlarıda düzgün yapılmışsa model yılı konusunda çok takılmamanızı öneririm şeçim sizin olduğu için sevdiğiniz ,içinize sinen ,sürmekten keyif alacağınız motosikleti almanızı dilerim

Daha bu akşam üzeri 92 model kıvrak bir Transalp'in artçı konuğu olarak Acıbadem'den Kadıköy'e taşındım 100.000 km olan bu güzel alet ile yıllar önce enduroyu tanımaya başlamıştım.

Sanırım sorumu şu şekilde değiştirmem gerekiyor. Bu yaşlarda bir motosiklet satın alırken ne gibi detaylara dikkat etmeliyiz. Servislerini tam olduğunu iddea edildiğinde bunu nasıl kontrol edebilir, motosikletin sorunsuz olduğundan emin olabiliriz.

İlginize teşekkür ederim :)

Duygun ilk acemilik döneminde hangi motoru kullanırsın karar tamamen sana kalmış ancak arkadaşların NX4 tavsiyesine uyabilirsin.

Bunun yanında nacizane tavsiyem ise Suzuki Freewind 650 yada aprilia pegasolara bakman 2000 modellerin fiyatı uygun motorumu satar satmaz almayı düşündüğüm iki motor.Bende enduro diyip 6-7 yıl motor derdi istemiyorum

Şahin Suzuki XF650 Freewind'de tatlı bir motosiklet teknik özellikleri göz önüne alındığında BMW F650 ile kardeş sayılırlar, yine tek silindirli, 162 kg olan XF650 Freewind 47 beygir güç üretebiliyor ve bu üretim için takriben 4.9 lt yakıt tüketiyormuş. Forumlarda bu motosiklet için yazılanlara göz attığımda XF650 Freewind'ın artık üretilmiyor oluşunun servis ve yedek parça sıkıntısı doğurabileceği konusunda görüşlere rastladım, ayrıca bu motosikletin yağ soğutmalı oluşunu öğrendim ki; bu bir artımıdır, yoksa eksimidir.. bunu henüz çözebilmiş değilim.

Bu durumda yapabileceğim şey XF650 Freewind hakkında bilgisi ve tecrübesi olan birinin açıklama yapmasını bekleyerek forum kollektivizminin yarattığı bilgi deryasından bir parça daha kapmaya çalışmak olacak herhalde.:mrgreen:

Herkese teşekkürler :rendeer:

Son düzenleme:
Bende bilgi alabilmek iin moto sohbet bölümüne başlık açmıştım ancak cevap gelmedi:pale:bir kişi bile cevap yazmamış.Suzuki konusunda haklısın ancak yağ soğutmalı olmasının böyle ciddi bir modelde sorun yaratacağını zanntmiyorum:cat:

aprilia ise hala düşündürüyor beni.yaşadığım yere servisi uzak ve yedek parçası biraz tuzlu.arabamda italyan (alfa romeo 156) parca fiyatları konusunda bazen beni üzüyor.aynı şeyi motosikletimde de yaşamak istemiyorum.

Kısacası araştırmaya devam öncelikle emektarı bir elden çıkarmak lazım

Ağustos ayında 3 hafta karadeniz turuna çıktık. Arkadaşımda F650 GS var (97 model) 4300 km yol yaptık. Belki bilirsin, Artvinde şavşat ve borçka karagöle gittik. Motorla girdiğimiz yolları daha önce görseydim motorları o yola sokmaya cesaret edemezdik herhalde. Fakat 4300 km boyunca F650 Akü suyunun bitmesi ve ön far ampulünün patlaması dışında tek bir arıza daha vermedi. İnanılmaz memnun kaldık çok güzeldi. Dağ, bayır, asfalt F650 her yola gidiyor. Bence senin aradığın motor kesinlikle F650'dir:cat: Yeri geldi Cross gibi kullandık, yeri geldi touring :) Yanlız sana tavsiyem alacağın motor biraz eski model olacak, dolayısıyla güvenilir bir ustaya gösterip baktırmanı tavsiye ederim :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar