Enduro motosiklet arayışları

Merhabalar ben 24 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Yıllardır Türkiye'nin birçok yerini bisikletimle (1000-1500 km'lik uzun bisiklet turları yaparak) gezdim. Gezdiğim yerlerin gezilecek yerlere göre sağır bir devede kulak sayılacağınıda azçok tahayül edişimden dir, ki.. bu gezintileri sıklaştırmak, mesafeleri uzaklaştırmak ve üstelik bu mesafelerin her km'sini hissederek küçük bir kafese kapatılmaksızın bisikletim olduğu gibi hissederek görmek arzusundayım. Artı buraları benimle görmesini istediğim güzel sevdiceğimin ufak tefek oluşundan muzdarip olup bisikleti ile yanımda olamayışına bir son vermek istemekteyim.

Neyse yıllardır aslında motosikletlere inanılmaz bir tutkum vardı fakat bir iki ay öncesine kadar, yakın zamanda motosiklet sahibi olabileceğim konusunda bir umudum yoktu. Bu yıl sonunda 5000 YTL civarı bir enduro bulmaya çalışıyorum internette ve birkaç yerde 4.500 ila 5,500 arası çeşitli endurolar buldum fakat bu motorların sağlıklı olup olmadıklar ve bu fiyatlardaki bu araçların ileride bana çıkartabilecekleri tamir ücretleri hakkında cahil cüheyle dolanmaktayım.

Forumda istediğim aletler hakkında sayfalar dolusu şey okumama rağmen yinede kendi sorularımı sorabileceğim bu başlığı açma ihtiyacı duyuyorum ve kafanızı patlatığım için özür diliyerekten sorularıma cevap yazmanızı istirham ediyorum.

Arzu ettiğim ilk makine BMW F650 98 altı modeller bu ve muadili benim istediğim küçük köy yollarından gitmeyi sevip, asfaltta sıkmayan, yokuşa vurunca oflayıp puflamayıp dinlenen dinlenede olsa çıkmaya çalışacak farklı yol arkadaşlarıda tafsiye ederseniz benim kabulumdur. Maksat yol sohpetlerimizin güzel olacağı iyi arkadaşlar.

yardım edebilen edemeyen herkese teşekür ederim.

Temiz bir Africa bulmak çok zor ne yazık ki. Daha modelli motorlara bakın derim ben.

Africa Twin ve Transalp gerçekten güzel motosikletler fakat benim için başlangıç motosikleti sınıfına girmeleri için biraz büyükler diye düşünüyorum sizce de bunlar daha önce motosiklet deneyimi olmayan biri için büyük sayılmazlar mı ? Bir de yakıt sorunsalı ve bakım mevzuları var; hoş benim önerdiğim ve en fazla bulabildiğim motosikletlerin de doğum tarihleri 98 civarı, peki 12 yaş ve üzeri bir motosikletten gerçekten uzun yol performansı bulabilirmiyim ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiç tecrübesi olmadan 650 cc bir enduroya geçme fikri nasıl doğdu?ilgimi çekti.

cbf150 ile başlayın 6 ay kullanın transalpe geçin ben öyle yaptımda:cat:

Duygun ilk motor deneyimin olduğunu bilmiyordum.Derbi senda veya yamaha xt serilerine baksana.

Son düzenleme:
Hiç tecrübesi olmadan 650 cc bir enduroya geçme fikri nasıl doğdu?ilgimi çekti.

Bu ve daha başka bir çok forumda BMW F650, F650 GS motosikletlerin zorluklar yaşatsada başlangıç motosikleti için seçilebileceği yorumları yapılan sayfalarca dolu yazı mevcut; Yüz yüze görüştüğüm bir çok motosikletçide eğer disiplin içerisinde kullanır isem bisiklet tecrübem ile bu motorsiklet üzerinde hakimiyet kurabileceğim yönündeki olumlu yorumları dikkate alarak 600 cc altı bir araca binmemin benim için çok ta gerekli olmadığı sonucunu çıkarttım.

Ayrıca yine enduro kullanan bir motosiklet hocasından bir kaç haftalık ders sözü aldım bunun beni 600cc'lik bir araç ile başlama fikrimde ikna edici bir unsur olarak seçim yapmamı etkilediğini söylemek isterim.:)

Son düzenleme:
Duygun sadece denge konusunda doğru sonuca ulaşmış olabilirsin ama bisikletle kesinlikle ilgisi yok 600 cc çok farklı tecrübe gerektirir. 125 cc'ye 3 ayda alıştım 250 cc'ye binmeye hala korkuyorum:) Derbi sendalara kesinlikle bak.Ben denedim ve hayran kaldım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu ve daha başka bir çok forumda BMW F650, F650 GS motosikletlerin zorluklar yaşatsada başlangıç motosikleti için seçilebileceği yorumları yapılan sayfalarca dolu yazı mevcut; Yüz yüze görüştüğüm bir çok motosikletçide eğer disiplin içerisinde kullanır isem bisiklet tecrübem ile bu motorsiklet üzerinde hakimiyet kurabileceğim yönündeki olumlu yorumları dikkate alarak 600 cc altı bir araca binmemin benim için çok ta gerekli olmadığı sonucunu çıkarttım.

Ayrıca yine enduro kullanan bir motosiklet hocasından bir kaç haftalık ders sözü aldım bunun beni 600cc'lik bir araç ile başlama fikrimde ikna edici bir unsur olarak seçim yapmamı etkilediğini söylemek isterim.:)
ok anlaşılmıştır.

szr

Konu ile alakası yok ama Duygun'un Türkçesine hayran kaldığımı söylemek istedim:)

nx 4 falcon bakabilirsin
dengeli bir motosiklet,dedigin fiyat araliginda bir cok satilik ilani var..
ayrica tavsiye ederim:)

:cherry:Çok teşekkür ederim. İnternet gibi sadece klavyem ile temas kurabildiğim bir mecra üzerinden duyularımı kullanamamının getiridiği sıkıntıların üzerine farklı insanlar ile göz göze gelebilme fırsatı bulamamış, vucut dilerinizi tanıma imkanından yoksun olmamın eksiklerine rağmen kendimi sizlere anlatmakta zorluk çekmemiş olmamaktan dolayı müthiş bahtiyarım.

Yazdığınız yorumlar ve cevaplar için ise ayrıca mütesekkirim.

Merhabalar ben 24 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Yıllardır Türkiye'nin birçok yerini bisikletimle (1000-1500 km'lik uzun bisiklet turları yaparak) gezdim. Gezdiğim yerlerin gezilecek yerlere göre sağır bir devede kulak sayılacağınıda azçok tahayül edişimden dir, ki.. bu gezintileri sıklaştırmak, mesafeleri uzaklaştırmak ve üstelik bu mesafelerin her km'sini hissederek küçük bir kafese kapatılmaksızın bisikletim olduğu gibi hissederek görmek arzusundayım. Artı buraları benimle görmesini istediğim güzel sevdiceğimin ufak tefek oluşundan muzdarip olup bisikleti ile yanımda olamayışına bir son vermek istemekteyim.

Neyse yıllardır aslında motosikletlere inanılmaz bir tutkum vardı fakat bir iki ay öncesine kadar, yakın zamanda motosiklet sahibi olabileceğim konusunda bir umudum yoktu. Bu yıl sonunda 5000 YTL civarı bir enduro bulmaya çalışıyorum internette ve birkaç yerde 4.500 ila 5,500 arası çeşitli endurolar buldum fakat bu motorların sağlıklı olup olmadıklar ve bu fiyatlardaki bu araçların ileride bana çıkartabilecekleri tamir ücretleri hakkında cahil cüheyle dolanmaktayım.

Forumda istediğim aletler hakkında sayfalar dolusu şey okumama rağmen yinede kendi sorularımı sorabileceğim bu başlığı açma ihtiyacı duyuyorum ve kafanızı patlatığım için özür diliyerekten sorularıma cevap yazmanızı istirham ediyorum.

Arzu ettiğim ilk makine BMW F650 98 altı modeller bu ve muadili benim istediğim küçük köy yollarından gitmeyi sevip, asfaltta sıkmayan, yokuşa vurunca oflayıp puflamayıp dinlenen dinlenede olsa çıkmaya çalışacak farklı yol arkadaşlarıda tafsiye ederseniz benim kabulumdur. Maksat yol sohpetlerimizin güzel olacağı iyi arkadaşlar.

yardım edebilen edemeyen herkese teşekür ederim.

hocam paraya kıy biraz 10bine benim xt yi vereyim sana.O dediklerinin hepsini yapar :p

hocam paraya kıy biraz 10bine benim xt yi vereyim sana.O dediklerinin hepsini yapar :p

10.000 YTL'ye sahip olmayı çok isterdim fakat verebileceğimin tamamı 5.000-5.500 civarı buna bir de güvenlik ekipmanları da ekleniyor ki çıkabileceğim tavan miktarına zaten çoktan ulaşmış oluyorum.

bencede nx4 falcon uygundur sana, fiyatıda tam senin istediğin aralılarda ve modelleri yüksek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar