Enduro Modelleri

Hangi Model?

• Kullanılan toplam oy
    78
uzun zamandır bastırdığım motor alma isteğim en sonunda isyan etti ve bir enduro almaya karar verdim.

ama önümde seçenek çok olunca model konusunda bir türlü karar veremedim.

Seçenekler:

Africa Twin(2000-2003)
F 650 Gs(2003-2005)
Transalp(2004-2006)
DL 650 V-STROM(2004)

Genelde fiyat olarak birbirine yakın fakat;
artıları eksileri nelerdir?
ikinci elde değer kaybeder mi?
Parça ve servis fiyatları?
Yakıt Sarfiyatı?
gibi konularda yardımcı olabilecek arkadaşların benim gibi enduro almayı düşünenlere yol göstermesini bekliyorum.

Motosikleti hangi şartlarda kullanacagını belirtmen lazım. Yani toprak yol agırlıklımı yoksa asfaltta uzun yol mu düşünüyorsun.

Hoşgeldin Vecihi! Hepside birbirinden kral seçeneklerin var,varda kendini bi tanıtsaydın diyorum.Hani tecrübe varmı? Ehliyet varmı? güvenlik ekipmanın varmı? gibi!. ELINT'inde dediği gibi enduro deyince onroad-offroad yetenek yüzdeleri marka ve modellere göre değişiklik gösterebiliyor.Amaçla ilgili bişeyler yazsan tecrübeli arkadaşlarımız sana yardımcı olacaktır.

ehliyetim var 3 yıldır honda beat kullanıyorum.ufak tefek denemeler dışında vitesli motosiklet kullanmadım.bir nevi başlangıç motoru olacak yani.aradığım ise ekonomik olarak hem yakıt harcaması hem de servis ve parça olarak uygun bir motosiklet.yani kısaca fiyat performans olarak en uygun motosikleti arıyorum.

Fiyat performans olarak bence ne uygunu 650 GS, tabii bakimlarini Borusan harici bir yerde yaptirirsan :)

Son düzenleme:
aslında ilk istediğim 650 gsydi fakat görüştüğüm ve şu an biri bmw r80 gs diğeri ise kaza dolayısıyla motor kullanmayan iki arkadaşım enduro almak istiyorum deyince ilk söyledikleri seni africa twin paklar oldu.ama o eski motora o parayı vereceğime yeni f650 alırım.bir de aman tek silindirden uzak dur diyorlar titreşiminden dolayı

Africa Twin endurolarin efsanesidir aslinda ama tabii uzun zaman once uretigimi durdugundan artik az kilometreli, temiz birini bulmak zor. Ama yinede 150-200 bin km'yi sorunsuz goturecek bir motordur diye bircok yerde okudum, duydum.

Tek silindirin vibrasyon olayida bence biraz buyutuluyor, o kadar takma derim.

bir de servis olarak twin zaten servise pek uğramadığından çok ekonomik ama bmw servis konusunda biraz pahalı gibi.parçalara yurtdışından ulaşıp iyi bir tamirciye bakımını yaptırsak nasıl olur?

bende ilk olarak enduro alma meraklısıydım muhakkak bi enduro almak istiyordum araştırmalarımın sonucu ya transalp ya v-storm oldu. ama Antalya'da honda servisi suzukiden daha güçlü olduğu için transalp ilk düşüncemdi. tam enduro alacağım zaman motor mevsimi geldi ve birçok motorcu fiyatlarını arttırdı. bende istemeden de olsa suzuki gsr-600 aldım ve motorumdan oldukça memnunum şöyle ki: ilk olarak yapacağım yol %70 şehir içinde olacak ve sıcak asfalt kullanıcısı olacağım. geriye kalan %25 inde ise şehir dışı uzun yol yapacağım ve yine asfal üzerinde olacak daha sondaki %3 ü ise işyerime giderken kullandığım yoldaki sathi kalama asfalt üzerinde olacak en son % 2 lik kısmında ise dağa vurursam kendimi asfalt dışına çıkacağım. düşündüm ve %98 mi %2 mi daha önemlidir diye onun için 4 silindir ve 600 cc lik bi naked de karar kıldım. şehirde çok dengeli bi alet uzun yolda ise pazar günkü gezimde 130-140 arası yol aldım virajlarda ise 80-90 arası döndüm. bence benim kullanım amacım için naked bi makine iyi oldu. sende kendi istatistiki verilerine birşekilde ulaş ve ona göre kararını ver.

bir de servis olarak twin zaten servise pek uğramadığından çok ekonomik ama bmw servis konusunda biraz pahalı gibi.parçalara yurtdışından ulaşıp iyi bir tamirciye bakımını yaptırsak nasıl olur?

Sonucta GS alacaksan, illa Borusan'a gideceksin diye birsey yok. Zaten alacagin modelin garantisi vs si olmayacak. Parca konusunda e-bay gibi istelere bakip bir fikir edinebilirsin, ancak unutmaki, belli bir miktar uzeri gumrukte takilir ve vergisini odemen gerekir. Sonucta yagmur'dan kacarken doluya yakalanma.

dostum benim gözümde endurolarda.bir çoğu hakkında araştırma yaptım ve benimde seçeneklerim seninkilerle hemen hemen aynı oldu.sana tavsiyem şu yönde olurdu

1:africa twin
2:transalp
3:F 650 gs/cs/dakar
4:DL 650 v-strom

şunuda belirteyim ilk 3 seçenek %60-80 arası arazi uyumludur.ama DL 650 ise %80 yol uyumludur.çünkü jantları,motor ve karter koruması,aküsü daha çok touring motorlar gibi.yani enduro görünümlü touring motordur bilgin oldun.asfslt dışına çıkılmaz çok fazla.(ben mondial 125zn ile bile çıkıyorum o ayrı)

benim oranlarıma gelirsek ki zaten memur adamız 8-5 çalışıyoruz anca hafta sonu kaçamak yapma imkanımız var.

%50 şehir içi
%30 şehir dışı
%20 arazi şeklinde olur herhalde

bende memurum söylediğin oranlarda planlarım vardı benimde tabii gsr den sonra oranlarım bir miktar değişti. belirttiğin oranlar içinse transalp yada v-storm derim ama africa twin alırsan hele de az km yapmış en az 20 sene binersin 400.000 km de olup da motorunu açtırmamış arkadaşım var Antalya'da africa kullanıcısı.

bmw servisten dolayı sıkıntılı gibi.peki transalp in yakıt harcaması hakkında bilgi verebilecek birileri var mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu motorların hiçbirisi enduro değil ki arkadaş,

Enduro-Touring tabir edilen makinalar bunlar.

İçlerinde en Enduro olanı Africa...

O da bence tek tercihtir!!!!

f650,v-storm falan aman çıkmasın araziye,üzülür,süzülür,boynu bükülür.

:queen::queen:

HHHAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH HHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAHHHHH HHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAHHHHHH HHHHHHHHAAHHHHHHHHHHH!!!!!!

:queen::queen:

bmw enduro almak istiyorsan seni bir arkadaşla tanıştıralım.
polis motorlarını ihaleyle alıp elden geçirip satıyor. yok pahasına sağlam bmwler kapış kapış gidiyor. parça sorunuda yok.
ama benim kişişel görüşüm africa twin yana
ben de de tiger var
parça konusunda sıkıntı yaşamıyacağını bilsem şartsız tiger derim.
unutmadan afrifa twin torunun dahi biner zaten elden zor çıkarırsın. zaten çıkarmakta istemezsin. emin ol

bmw servisten dolayı sıkıntılı gibi.peki transalp in yakıt harcaması hakkında bilgi verebilecek birileri var mı?

BMW'nin servis sıkıntısı yok, her turlu yedek parca, cabuk servis vs bulabilirsin diye duydum. bende baskalarinin yalancisiyim sonucta, tek problemi biraz fazla pahali olmasi. Tabii aslinda bu da bir sıkıntı :)

Yakit konusunda da buradan yardim alabilrsin:

http://www.motorcyclefuelconsumption.com

Honda diye aratirsan, burada Transalp'i bulabilirsin. Hemen hemen tahmini bir gorus, sana verecektir.

Bu kategoride V-Strom ve F650 nin öne çıkacağı muhakkaktır..
V-Strom 60% asflat 40% off road yeteneği var iken
F650GS 40% asfalt 60% off road yeteneği vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence yanlışın var hocam,

F650 de V-storm junior da off road karakteri taşımıyor (hadi f650 de tel jant var ordan biraz kurtarıyor)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 PM ----------

Arkadaş,yüzde 50 şehir içi diyorsan mümkün olduğunca hafif bir makina seçmelisin mesela 145-160 kilo arası bir enduro alıp yarı yol yarı toprak karakterinde bir lastik takmalısın diye düşünüyorum.

Yani bu modellerin tamamı şehir içi kullanım için biraz abartı.

Eğer işi tek motorla bitirmek istiyorsan max 160 kilo olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar