enduro- karduro gezim(çevre tepeler ve ayder yaylasında kar safari)

Bu gün yine bir çılgınlık yapayım dedim. ama tek başımaydım. kimseyi bulamadım.
neyse sabah erkenden kaltım. Ardeşen'e yakın bir kaç tepe vardı. oraları gözüme kestirdim ve bastım gaza. sonrasında da Ayder yaylasında kar safari.

Şu sağdaki yoldan tırmanmaya başlıyorum.bu yola ilk defa gidecektim. google earth den felan da bakmadım. rasgele yollardan gidecektim. maksadım tepelere çıkmaktı. ne mi oldu. izlemeye devam edin.

biraz çıkınca Ardeşen'in fotoğrafını çektim hemen

Kaçkarlar bütün ihtişamıyla gözler önünde

yol ikiye ayrılıyor. nerden gitsem acaba? tabi ki sağdan:p

zorlu bi yolmuş

aaaaa:cyclopsan o da ne. karşıda kavak devrilmiş. Allahtan geçecek kadar yer var

neyse burayı eğilerek geçiyorum motorla

burası biraz dik ve taşlık ama olsun. yola devam.

motor ısındı. bir mola. karşıda görünen karlı çaylar.

şu karşı tepeye çıkmak isiyorum. bakalım bu yol götürecek mi beni oraya?

bu yola beri iniyorum biraz

yine çay tarlaları dikkatimi çekiyor, ben de fotoğrafını çekiyorum.

bu yola beri gidilir mi dersiniz:silent:

neyse gidiyorum.ama o da ne:cyclopsan yol bitti:pr::salut: off road diye buna diyolar herhalde:p burdan sonrasını başka bir zamanda cross motorla devam ederim deyip geri dönüyorum.

tabi geri dönmeden biraz gidiyorum yürüyerek ama gitmenin imkanı yok. mecbur geri dönüyorum.

burayı patenaj çeke çeke kaya kaya çıkmıştım. izlerim duruyor.

burası meşhur Fırtına deresi ve vadisi.

bu da Serender. eskiden buzdolabı olarak kullanılan mimari yapı. serenderin önündeki yeşil ağaç mandalina ağacı. serenderin altında bir sürü arı kovanı var. bir arı ziyaretime geliyor ama bakıyor ki bunun her tarafı kapalı, vazgeçiyor tabi:mrgreen:

Ardeşenden bir görüntü daha.

bu da panoramik bir ardeşen.

bu da öyle

bu arada Kaçkarları çekmeden duramıyorum. yazın bi zirve yapacam oraya.

ayder yolunun 5. km.sinde tepelere çıkmak için şansımı bir daha deneyim diyerek bu toprak yola sapıyorum.

yol yine ikiye ayrılıyor. ben yine sağa gidiyorum tabi:p

karlı yollar yine başlıyor.

bakalım devam edebilecek miyim

burada tıkanıyorum. arka teker patenaj çekip duruyor ve buradan da geri dönmek zorunda kalıyorum.:pr:

amca evden bağırıyor. ilk başta lazca konuşuyor ama bakıyor ki bu lazca bilmiyor, ikinci frekans olan Türkçe'ye geçiyor. neyse hoş sohbet ediyoruz amcayla ve inmeye devam ediyorum.
bekle beni Ayder:bounce:

Bu levhalar belki işinize yarayabilir. Çamlıhemşinde Ayder yol ayrımı.

Gökhan bu fotoğraf senin için:p (geçen hafta Elint ile piknik yaptığımız yer.yol açılmış. masaların üstünde kar yok) ama bakalım ilerisinde beni neler bekliyor

ileride yol daralıyor gibi

bu da nedir böyle. yaklaşık 1,5 m. karların arasında ilerliyorum.

yolları greyder bayağı bi açmış

işte Ayder yaylasına giriyorum. Greyder yol açıyor ben arkadan devam ediyorum:mrgreen:

bayağı bi gidiyorum karın üstünde

işte burası tıkandığım yer. bundan sonra kayıyor. amaaaaaaaa demokraside çareler tükenmez

hemen zincirlerimi takıyorum:queen:

nasıl olmuş:p iyi aklıma geldi ama:p

iş görüyor tabi. biraz daha ilerliyorum. manzaralar muhteşem.ilk defa bu kadar çok kar görüyorum.

buraya kadar çıkıyorum zincirle:cherry:

evin üstünde yaklaşık bir buçuk metre kar var, belki de daha fazla

yine muhteşem bir manzara

sonunda Ayderde kayak yapılan alana çıkmayı başarıyorum.

işte şambiyelle ve poşetlerle kayan insanlar(ben daha önce belki 20-30 defa kaydığımdan kaymıyorum, sadece fotoğraf çekiyorum. iyi kareler yakalıyorum ama)

Ayderden panoramik bir kare alıyorum ve dönüyorum artık.

karlı ve kayan yollar bitti. zincirleri sökmek lazım tabi:p

bir uçurum bulup duruyorum ve basıyorum deklanşöre. aşağıda Fırtına deresi var.

bu arada kendimi hiç çekmediğimi hatırlıyor ve kendimi de çekiyorum.

işte kahvaltı masam ve kahvaltım. bu arada saat 1.30 felan:p

Çamlıhemşinde de bir kahveye girip kahvaltının üstüne sıcak bir çay içiyorum.

beni izlediğiniz için teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
helal abicim çok güzel fotolar bu arada zincirinde fenaymış yani :D

Her hafta oynadığım sayısal birgün tutarsa, söz veriyorum sana cross motor alacağım kardeşim:) Keşke param olsa da şimdi alsam. Senin diğer gezi fotolarını da gördüm, gerçekten hakediyorsun crossu. Tebrik ederim bu gezi de çok güzel olmuş :cat:

kardes harika olmuş o yollarda motorda crossta değil:)ama ben senin yerinde olsam çoktan para biriktirmeye başlamıştım bi enduro veya cross kesin al derim bence zevki daha çıkar :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:52 ----------

ayrıva zincir on numara türk aklı herşeyden üstün işte :cat::)

Yusuf hocam şu endurocu ve maceracı ruhuna güzel bir off road yada cross yakışır derim.
Şubat ayındayız ve hala burada kar görmedik,sende olmasan yani kar falan göremeyeceğiz. Paylaşım için teşekkürler..

teşekkürler herkese.Nihat24, çok teşekkür ederim. niyetiniz yeter.
Enduro motorumu Salı günü alıyorum. anlaştık birisiyle.Ramzey QY200 alıyorum.

zincir fikri de Çamlıhemşinde bir motosiklette görmüştük. oradan esinlendim. yanımda Allah'tan bıçak ve naylon kalın ip vardı:)

Adana İl Temsilcisi
tek kelimeyle helal olsun yusuf kardeş.böyle kar görüntüleri bizim ADANA için değişik.tel'ini kaydettim.inşallah sizin oralara gelirsem,haberleşiriz.paylaşım için teşekkürler.:cat:

Teşekkürler herkese.umarım herkes böyle geziler gerçekleştirebilir.
ADANALI abi, gelirseniz arayın.memnun olurum.

Yaşama anlam katanlardansınız tebrik ederim insanın içindeki gezme dürtüsünü körüklüyorsunuz birde foto ve yazılar net olunca mükemmel oluyor yani yarın bir kartepe yapsam mı diye düşünmeye başaladım yani ..
vesselam...

teşekkürler
Mitmuallim, bence siz de yapın fırsatınız varsa.
Kastamonu22, o zincirle:mrgreen: ancak 50-100 m. felan gidebildim. bayağı yokuş ve kar olduğundan tıkandım orada. daha yukarısı için indim motordan ve motoru ben taşıdım resmen. 1. viteste gaz vererek ve ittirerek götürdüm:)

aferin sana deli oğlan. Haziran sonu veya Temmuz başı memlekete gelicem. Tabiki Allah kısmet ederse. Seni arayacam. Beraber gezeriz. Ne dersin

umarım bu güzelliğin sonunda üşütmemişsindir.
tekerin düz bassın. Zincir olayı sanırım seni kurtarmış :)

değerli yorumlarınız için ::thanks:
Osmanba, başka bir planım olmazsa gezebiliriz. hatta Rize MT ile güzel bir organizasyon yapabiliriz.telefon numaram profilimde var.görüşmek üzere.
Serpico,kış vaktine göre hava bayağı sıcaktı. ben de kat kat giyinmiştim zaten. yandım yandım bi hal oldum.terledim. o ter soğudu biraz gezerken ama Allahtan üşütmedim.zincir iş gördü, görmez olur mu:mrgreen:bi dahaki sefere daha çok katman yapacağım:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar