Enduro-Duo

Yücel sabah 09:00 da benim eve geldi .
Niyetimiz Beşkonak ve Köprülü Kanyon çevresini keşfetmek..Benzinciye 500 m kala benim benzinim bitti !..
Yücel'in deposundan aktarma yaptık..
6fd43220.jpg

Antalya'ya son bir bakış..
371cbea6.jpg

Depoları doldurup , yedek benzinimizi de yanımıza alıp yola koyulduk.
Benzinciden çıkar çıkmaz ilk toprak yola girdik ve ekinlerin yeni biçildiği bir tarlaya daldık..
edd19643.jpg

Bu gün hava öyle sıcak ki sevgili KaTırıM dayanamayıp bayılıyor.(az önce 2 tane Sivas Kangal kovaladı da.. :) )
6228525b.jpg

Derhal sevgili KaTırıM'ı yerden kaldırıyoruz..
Hava çok sıcak ama yine de çok güzel..
07a093e1.jpg

Yolumuzun üzerinde Başköy var..
cb4b7834.jpg

75. Yıl Maliye Ormanı'na girmeye karar veriyoruz..
(Tabela her zamanki gibi hedef tahtası olarak kullanılmış..)
6f139012.jpg

Ormanda yolumuzu kaybediyoruz..
Bu her zaman başımıza gelen bir olay..
Panik yapmayıp önümüze çıkan her yolu deniyoruz..
8b530f9b.jpg

Son girdiğimiz yol , bizi Yumuk Mahallesi'nden asfalt yola çıkarıyor..
cb481b4f.jpg

Buralarda daha fazla zaman kaybetmeyip bu günkü hedefimiz olan Köprülü Kanyon'a ulaşmak için Aspendos yolunu seçiyoruz..
Aspendos'ta bir hatıra fotoğrafı çekmeden olmaz..
cd0564ea.jpg

Atalarımız yüzlerce sene önce suya böyle yapılarla yön vermişler..
411523be.jpg

Bizde günümüzde modern yapılarla suyun gücünden faydalanıyoruz..
KöprüÇay Regülatörü
f6c3e1a4.jpg

d5251a61.jpg

Bunlarda köprünün üzerinden manzaralar..
Suyun gelişi...
bb67a6cb.jpg

..ve gidişi .
f5aceebe.jpg

Sonunda yemek için kamp yerimizi buluyoruz..
3df820bd.jpg

a33c8685.jpg

58973750.jpg

355edbc3.jpg

Yemek sonrası dinlenme...
e1aa59da.jpg

Yola çıkmadan Köprülü Çayı'nda serinleme..
98af574a.jpg

Yol boyunca güzel görüntüler..
7e9fac50.jpg

7d8a4ab2.jpg

b8cc7c0a.jpg

2245d85f.jpg

04ff8501.jpg

Köprülü Kanyon'u geçip Selge'ye tırmanıyoruz..
d0371321.jpg

babae0e9.jpg

28b8c14a.jpg

53c97c42.jpg

... ve Selge .
d78174fd.jpg

Selge girişindeki bu cana yakın köylü kızıyla sohbet edip , sattığı hediyelik incik boncuk ve yazmalardan bir iki hatıra alıyoruz..
Bize yolun , orman içindeki bir kaç köyün içinden geçip , tekrar Köprülü'ye bağlandığını anlatıyor..
http://i53.photobucket.com/albums/g72/harduro/e3327bdf.jpg[/img[/URL]]

Ondan aldığımız yol tarifi ile çıktığımız yolda 5-6 kapı ile karşılaşıyoruz..
İlk kapıyı bir başka köylü kızı açıyor..
[URL="www.enduroturk.org"][img]http://i53.photobucket.com/albums/g72/harduro/e41f60ca.jpg

Yolda , motostop yapan bir köylü kızını köyüne bırakıyoruz..

Bundan sonra , karşımıza çıkan ilginç doğa yapısına hayran kalıyoruz..
http://i53.photobucket.com/albums/g72/harduro/cce7d07e.jpg[/img[/URL]]

Yine bi kapı ama açacak bir köylü kızı olmadığı için iş Yücel'e düşüyor..
[URL="www.enduroturk.org"][img]http://i53.photobucket.com/albums/g72/harduro/608f0913.jpg[/img[/URL]]

Güneşin batmasına az bir zaman kalmasına karşın , doğanın bu güzelliklerine kayıtsız kalamayıp fotoğraflar çekiyoruz ..
[URL="www.enduroturk.org"][img]http://i53.photobucket.com/albums/g72/harduro/0d89150f.jpg

İşte bu da Günün Ağacı .

Son olarak bu köprünün üzerinde görüntü alıp bir daha mola vermeden Antalya'ya dönüyoruz..

Eve varış 22:30

Çok teşekkür ederim.Doğa güzel,görüntüler güzel,paylaşmak güzel,:cat: yaşamak güzel.Tüm güzellikler sizin olsun

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben bu fotoya bittim

Sen makinayı yerleştir, ayarla sonrada koşarak git devirmeden motorun üzerine yat (birde uyuyormuş numarası yap).:mrgreen:

Tebrik ediyorum harduro hocam yine çok güzel bir gezi olmuş:cat:

Harduro, sayın abicim gene bu olayda tek olduğunu kanıtlamışsın

sanki resimleri gördükçe sizlerle gezmiş gibi oluyorum

kazasız ve sorunsuz geziler dilerim.

mukemmel bı gezı olmus ellerınıze saglık sızler bu ısı gercekten ıyı bılıyosunuz

Abi dehşet bir gezi ortam süper ya kimsecikler yok hava çok tatlı.
Mavi ayrı güzel yeşil ayrı :cat:

bir şey soracağım bende yeni alacağımda motor.Zealsun zs200gs alacağım race görünümlü bir motor bende sizle gelsem yoldamı kalırım :silent: :pale: çıkamazmı benim motor böyle yerlere onu merak ettim.Bir dahaki gezinizde görüşmek üzere :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar valla süper olmuş geziniz inannın imrendim:)

sizin gezilerinizi ilgi ile takip ediyorum ve foto.lara bakarken belgesel falan seyrettiğimi sanıyorum... herşey harika görünüyo... bizi de alıp götürdüğünüz için teşekkürler...::shake2:: ::cheeeeer

Ertuğrul_Öz' Alıntı:
Sen makinayı yerleştir, ayarla sonrada koşarak git devirmeden motorun üzerine yat (birde uyuyormuş numarası yap).
O işi ben yapmadım , zaten yapamazdım. Yer ıslak toprak olduğu için ayaklar batıyor diye birine taş birine de bir ağaç parçası koyduk.. Zaten zorla çıktım üstüne .. Dinlenmeye çalışıyordum.. Yücel çekti fotoğrafı.. Onun motoru yan ayakta ve biraz alçak olduğu için devirmeden çıkıp poz verdi. Ama daha sonra o bir ara uyuyup küçük bir rüya bile görmüş.. Ben düşerim diye daha tedirgin yatıyordum.. :)

Tornedo' Alıntı:
Zealsun zs200gs alacağım race görünümlü bir motor bende sizle gelsem yoldamı kalırım :silent: :pale: çıkamazmı benim motor böyle yerlere onu merak ettim.Bir dahaki gezinizde görüşmek üzere :p
Bende daha önce Zongshen 200 GY-A vardı. O motor bütün bu yerlere rahatça girip çıkıyordu.. GS modeli ile bu yollara girmek motosiklete zarar verir.. Zarar görmemesi için bizim 1 saatte aldığımız yolu 2 saatte almak gerekir.. Toprak yollar çok bozuk .. Kimi zaman dere ve çamur içinden geçiyoruz bir de.. Dere geçişi için ekzozun yüksek olmalı.. Çamur için de çamurlukların tekerlek arasının çok olması gerekir.. Engebeli arazi için amartisör ve suspansiyon dayanıklı ve suspanse mesafesi fazla olmalı.. Lastikler de çok önemli ; dişli lastikler her türlü arazide tutunacak birşeyler bulmak için iri dişlidir.. Lastikler tutunamazsa sürekli kayarsınız..
Siz en iyisi o motosikletle asfaltın dışına çıkmayın derim..

Yorumlarıyla renk katan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim..
Saygılar...

Harika Gezi

Güzel bir gezi olmuş, sayenizde görmediğim yerlerin fotolarını gördüm. En kısa zamanda tekrar birlikte toz toprağa karışmayı dilerim. :cat:

mirrorside' Alıntı:
Güzel bir gezi olmuş, sayenizde görmediğim yerlerin fotolarını gördüm. En kısa zamanda tekrar birlikte toz toprağa karışmayı dilerim. :cat:
Gerçekten çok keyifli bir gezi oldu Gürhan.. Bu yerlere yeniden daha değişik yollardan ulaşarak bir gezi daha şart oldu artık..

harduro' Alıntı:
Bende daha önce Zongshen 200 GY-A vardı. O motor bütün bu yerlere rahatça girip çıkıyordu.. GS modeli ile bu yollara girmek motosiklete zarar verir.. Zarar görmemesi için bizim 1 saatte aldığımız yolu 2 saatte almak gerekir.. Toprak yollar çok bozuk .. Kimi zaman dere ve çamur içinden geçiyoruz bir de.. Dere geçişi için ekzozun yüksek olmalı.. Çamur için de çamurlukların tekerlek arasının çok olması gerekir.. Engebeli arazi için amartisör ve suspansiyon dayanıklı ve suspanse mesafesi fazla olmalı.. Lastikler de çok önemli ; dişli lastikler her türlü arazide tutunacak birşeyler bulmak için iri dişlidir.. Lastikler tutunamazsa sürekli kayarsınız..
Siz en iyisi o motosikletle asfaltın dışına çıkmayın derim..

Harduro hocam haklı her motosikletle her yere gidemezsin.:bounce:

maşallah maşallah siz de hiç güzel olmayan bir yere gitmiyorsunuz :)

muhteşem olmuş tek kelimeyle tebrikler darısı bizim başımıza şöyle bi fazer alıp gezi yapsak ne iyi olur amma .. yok işte

aythakan' Alıntı:
Harduro hocam haklı her motosikletle her yere gidemezsin.:bounce:
Herkes senin gibi sürücü olamaz dostum..
Aslında scooterla da girersin her yere ama motora yazık değil mi ?..

İyi akşamlar.Hocam,bu güne kadar yaptığınız gezilerle bölgenizde teker basmadığınız yer nerede ise kalmadı.Gelecek hedefleriniz nelerdir?Kaşkarlara veya katmanduya seyahat ne zaman?:cat:

İHTİYAR' Alıntı:
İyi akşamlar.Hocam,bu güne kadar yaptığınız gezilerle bölgenizde teker basmadığınız yer nerede ise kalmadı.Gelecek hedefleriniz nelerdir?Kaşkarlara veya katmanduya seyahat ne zaman?:cat:
"Antalya Motosiklet Şenliği düzenlesek nerede olur?" keşif gezilerimiz devam ediyor..
Marmok Motosiklet Şenliği'ne gitmek istiyordum ama ancak hafta sonu 2 günüm var . Kararsızım..
Kısmet diyelim..
Büyük hedef olarak ; Eylül ayında Karadeniz istemekteyim ama..
Yine kısmet desek..
Aslında benim KTM ile uzun yol ızdırap olur.. Burada bazı toprak yollu hedeflere ulaşmak için bazen 100 km asfalt gitmek gerekiyor.. İnan bitmiyor yol..
Uzun yol için dişlileri değiştirip hızını arttırmak gerekir. Aslında lastiklerin de değişmesi gerekir. Bu lastikler asfaltta çok çabuk bitiyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar