En uzun yol mesafe

Hangi benzin istasyonunun yakıtı daha uzun yol almamızı sağlar? 7.000 devirden sonraları benzin ne kadar daha fazla yakar..

Benzini Shell den aklı kelden alacan, 3 yakiyorsa 4 yakar, 5 yakiyorsa 7 yakar, 7 yapıyorsa 10 yakar

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Valla bana göre benzin istasyonu pek fark etmiyor. Evet shell aldığın zaman sanki motor daha atikmis geliyor ama yakıt tasarrufu anlamında hepsi ayni bana göre. Uzun zaman Shelldeb aldım son 5 aydir falan flash kart olduğu icin lukoilden alıyorum :D hiç fark yok emin olabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

Belkide motorun cc küçük olduğu icin fark yok gibi hissediyorda olabilirim

Ben arabada da motorda da tek firmadan almaya özen gösteriyorum. Yakıt filtrelerimde buna bağlı olarak hep açık oluyor. Sadece değiştirmek için değiştiriyorum.

bpnin benzini daha uzun gider diyen arkadaşlarım var ama ben hiçbir benzin hesaplaması yapmadığım için sadece doldurup geziyorum :D

Mazot kıyaslaması yaparsanız söylerim. Yaklaşık 1 depo mazot ile benim araba 1000km yol yapıyor. En az Petrol Ofisi ile yol yapıyorum mesela :p

LookOil, Aytemiz yada adı sanı olmayan yerlerden hiç yakıt almam. Ucuza 3-5kuruş kar elde edeeğim die daha büyük zararlara davetiye çıkartamam.

bizim burda bp bizzat denedim benzını kıvamı farklı tabi bu her yerde farklılık gösteriyor

Benzini bilmiyorum ama panelvan araçta bunu denemiştim. Depo fulleyerek.

En ucuz yerden aldım 450 km gitti.
Orta fiyattan aldım 500 gitti.
BP'den almıştım pahalı fiyattan yani 550 km gitmişti.

Bu bahsettiğim araç Mitsubishi L300 dizel.

Neye göre kime göre? Tenere 7500 devirde kesiciye giriyordu. 7000 devir neredeyse hiç görmedim. Hatta 6000 bile. Mesela arabada 5000 redline ama hadi o dizel, sen zaten benzin demişsin. Sana kolay yol söyleyeyim. Araç ne olursa olsun 90 ve altında (en büyük viteste bayılmadan gidebildiği minimum hız) gidersen az yakar. Yada devir kesiciye kaç devirde giriyor ise 2 ye böl ve o devrin altında kal.

Uzun kısa bilmem ama, shellden başka yere benzin almaya gitme.
Tecrübe ile sabit.

Birde kendine sabit bi istasyon edinmeye çalış.
Personel zamanla seni tanıyacak, ha bu bizim müşterimiz diyecek, ve bi nebze olsada farklı muamele edecektir.

Sabit bir istasyondan benzin alırım, her ne şartta olursa olsun güler yüzle hâl hatır sormaya çalışırım personele.
Onlarda sağolsun 1 defa surat asık karşılamadı.
Ben pek umursamasamda, 1 damla benzin dökülse grenaja hemen siler temizlerler.
Gösterdiğim saygıyı misliyle gösterirler.

Bu hareketler, ince hareketler.
Hoş şeyler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar