En usta şöförü arıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hadi bakalım içimizdeki en usta şoför kim?Kaç yıldır araba , motosiklet kullanıyosunuz?Kaç bin km devirdiniz?Ufak tefek kazalar hariç ciddi bir kazanız oldu mu?Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.Tabiki diğer yandan da ne kadar usta olunursa olunsun , yıllardır en ufak bir kaza yapmamış bile olsak , 50 yıllık şoför bile olsak kaza yapmıyacağımızın garantisi olmadığını bilmek lazım.Ben kendimden başlıyayım.

17 yıl önce babam arabasının yedek anahtarını verdiğinden beri aktif olarak otomobil kullanıyorum.Tek ciddi kazaya yakın vukuatım , yaş henüz erken olduğu zamanlarda alkollü vaziyette aşırı hızla çakıllı viraja girip arabaya kendi etrafında 5-6 tur spin attırmak olmuştu.Hiç bişey olmamıştı ama şanslıydık.Çok kötü şeyler olabilirdi.Arabayla toplamda en az 150 bin km devirmişimdir.Motosiklet tecrübeme gelince 5 yıllık bir tecrübem var.Engebeli arazide yan yatırmak dışında en ufak bir vukuatım bile yok çok şükür.Motosikletle 50 bin km tecrübem var.

Sizlerin kaç yıllık ve kaç bin km tecrübeniz var.Bakalım en usta şoför kim , en sakar şoför kim?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.

Muhtemelen uzun yıllardır kuryelik yapanlar ünlü motosiklet eğitmenlerinden daha fazla km yapmıştır. Bence süre ya da km'nin usta olmakla alakası yok.

vallahi ben değilim abi

motorda değil ama arabada iniş hariç her türlü şartta güveniyorum...
kaza yapınca bu ne soğuk kanlılık diyenler olluyo işin sırrı voswogen den :)

14 Yaşından beri araç kullanıyorum.Usta şöför değilim.Hergün yeni bişey öğreniyorum.

usta şöförlük tabiri kişiye göre değişir sen kaza ve km bakarsın, ben vites attığında yanındaki fark edip etmediğine az fren kullanmasına aynaları kullanmasına cevresindeki aracların ne yapcana önceden tahmin etmesine kaza olduğunda kazadan kurtulma şansı varken bunu değerlendirip değerlenmediğine bakarım. eğer işi km vurursan otobüs ve kamyon şöförlerini kimse gecemez .
17 yaşından ilk arac sürdüm 11 yıl şöförlük yaptım sabah 7,30 akşam 20.00 çeşitli araclar kullandım kıçım koltuğa yapıştı diye bilirim istanbul içinde yaşım 39 hala arac kullanıyorum kullanmak istemesemde arada bir km dersen inan hiç hesabını yapmadım ama tahminen 300 000 km fazla yapmışımdır.

Araba hiç kullanmadım desem yeri var. Toplamda 100 km. yapmışımdır belki. 9 yaşımdan beri motor kullanıyorum. Süper 51 ile başladım bu maceraya.

2009 da ilk vitesli motosikletimi aldım. 2009 dan beri yarısı şehiriçi yarısı şehirler arası toplamda 60 bin km yol yaptım.
5-6 defa durduğum yerde düştüm,2 defa sürüklendim,birisinde asfalta kum dökülmüş virajın ortasında görmemle kaymam bir oldu (hasarsız). Diğeri yağmurlu havada önüme atlayan bir sazan yüzünden kaydım (hasarsız).

Bir sefer de 40 km. hızla giderken park halindeki bayan şöförün debriyajı ayağından kaçırıp (nası becerdiyse gazı da kökledi) şeridi komple kapatması sonucu ani frenlemem ile yan dönerek sağ peg ile (choopper uzun yol ayaklığı) jant kapağını,gidon ile aynasını,kaskımla şöför mahali camını kırdım (ama düşmedim :) ) Allah'a şükür bu da ayak bileğimin 2 gün ağrıması dışında hasarsız.

Geçtiğimiz yaz sürüş eğitimi aldım. Hala iyi bir şöför olduğumu düşünmüyorum.

14 yaşımdan beri motosiklet tepesindeyim. 16 yaşımda otomobil kullanmaya başladım ve 18'imde milletin sapır sapır döküldüğü ehliyet sınavında ilk seferde ehliyetimi aldım (Ehliyet o zamanlar şimdiki gibi bakkalda satılmıyordu, insanlar İzmir dışında bir yerde sınava girebilmek için yollar arıyordu). Deneyimli olduğumu söyleyebilirim ama ustayım diyemem ve o gaflete asla düşmem :)

7 yıllık motosiklet kullanıcısıyım. kendimi bildim bileli de araba kullanıyorum. İddaa ediyorum EN USTA ŞOFÖR BENİM! :cherry: :p

hiç şöferliğim yok,
sadece gittiğim mesafe kadar ustayım :)

Ustalık Bana Babadan Geçti SoyAdım USTA...

S.A aga ben cocukluğumdan buyana motora bini yom ve ailenin tüm üyeleri motorcu yani babadan gelen bi alışkanlık kazaya gelince 1 kere yaptım ondan sonra başka yapmadım he km de ne kadar olduyunu bilmiyorum ama trabzon a kaç kere motorla gittiyimin haddi hesabı yok he 7 günde 5 bin km devirimdim trabzona giderken orda gezdiklerim falan neyse sasygılar.:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bir de motosiklet sürmeye başladıktan sonra, otomobil sürüşünüz nasıl oldu diye sormalı.

43 bin km kendi motosikletleriimi kullandım
geri kalan ticari ve başka motosikletleri saymıyorum
5-6 kez düştüm
ilk kazam baya agırdı
geri kalanda hep ufak sıyrık

Peki İstanbul'da pik saatlerde kullanan ile 50 bin nüfuslu yarısı köy olan bi şehirde sürekli ilçeden merkeze giden de eşit sayılacak mı? :)

7 yıldır araç kullanıyorum, kesinlikle usta şoför falan değilim, asla usta şoför olmayacağım.

Bir de motosiklet sürmeye başladıktan sonra, otomobil sürüşünüz nasıl oldu diye sormalı.
gecmişte ara ara kullandığım mobletti saymıyorum malum memleket tarsus olunca motorsuz ev yok gibidir :) 2 yıldan beri vitesli motor kullanıyorum çoğunlukla ticari sayılan hep büyük arac kullandım hep hızlı kullanırdım ama motora binince hızın demek olduğunu daha iyi anladım şimdi araba kullanmak hem bana eziyet gibi geliyor hem yavaş kullanmaya başladım sanki sakinleştirici vermişler arabaya binmeden önce :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Hadi bakalım içimizdeki en usta şoför kim?Kaç yıldır araba , motosiklet kullanıyosunuz?Kaç bin km devirdiniz?Ufak tefek kazalar hariç ciddi bir kazanız oldu mu?Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.Tabiki diğer yandan da ne kadar usta olunursa olunsun , yıllardır en ufak bir kaza yapmamış bile olsak , 50 yıllık şoför bile olsak kaza yapmıyacağımızın garantisi olmadığını bilmek lazım.Ben kendimden başlıyayım.

17 yıl önce babam arabasının yedek anahtarını verdiğinden beri aktif olarak otomobil kullanıyorum.Tek ciddi kazaya yakın vukuatım , yaş henüz erken olduğu zamanlarda alkollü vaziyette aşırı hızla çakıllı viraja girip arabaya kendi etrafında 5-6 tur spin attırmak olmuştu.Hiç bişey olmamıştı ama şanslıydık.Çok kötü şeyler olabilirdi.Arabayla toplamda en az 150 bin km devirmişimdir.Motosiklet tecrübeme gelince 5 yıllık bir tecrübem var.Engebeli arazide yan yatırmak dışında en ufak bir vukuatım bile yok çok şükür.Motosikletle 50 bin km tecrübem var.

Sizlerin kaç yıllık ve kaç bin km tecrübeniz var.Bakalım en usta şoför kim , en sakar şoför kim?

usta kelimesi başkası sana derse güzeldir ama ben ustayım dersen elbette eksiğin vardır ben usta değilim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar