3 Dilek
Sihirli bir kurbaga ormanda yalniz yasiyomus. bi gun etrafi gezmeye cikmis ve onune ilk cikan bir ayi ve tavsana kiyak yapmak istemis.
"3 sey dileyin benden ne dilerseniz" demis.
ayi
- bu ormandaki tum ayilar disi olsun ve hepsi bana
hasta olsun demis. kurbaga hemen yerine getirmis istegi
tavsan
- bana bi kask ver demis o da hemen olmus ama ayi
icinden "manyak mi bu tavsan cuvalla para istesin istedigi
kadar kask alsin. deli bu yaaa" demis.
ikinci istek olarak ayi yine
-yan ormandaki tum ayilar disi olsun ve hepsi beni arzulasin demis. trilink!!!! o da tamam tavsan
- bana bi motosiklet verin
demis ve yerine gelmis ama ayi iyicene sasirmis. bu tavsan deli olmali diye dusunmus.
sira gelmis son isteklere ayi
-bu gezgendeki tum ayilar disi olsun ve hepsi benim yanimda olsun demis. kurbaga bu istegi de hemen yerine getirmis.
tavsan once kaski takmis, motora binmis. marsi calistirmis. ve istegini son istegini soyleyip gaza basmis:
- bu ayi i..e olsun!
-------------------------------------------------------------
Otostop
Köyün imami sicak altinda, at arabasina binmis köyüne dogru giderken yolda afet bir hatun otostop yapmis. Imam efendi kadincagiz sicakta
kalmasin düsüncesiyle almis arabaya ,ancak kadin yaramaz. Binbir türlü isveyle imam efendiyi bastan çikarmis ve alt alta üst üste sevismeye baslamislar.
Fakat tam pozisyondayken araba devrilmis ve olduklari pozisyonda yere
uçmuslar.Tabii ki bütün köylü baslarina üsüsmüs. Imam efendi agir agir dogrulmus ve
"Allah korudu, Allah korudu; ya gözüne girseydi!"
Uzaylilar
Diyarbakirli birisi kamyonuyla Adana`da gidiyormus.Radyodan bir anons duyulmus:
-Adana`da seyreden yolcularimiz,sehrimizi kisa bacakli, uzun kollu, kirmizi suratli ve cüce uzaylilar basmistir ama onlardan korkmayiniz ve dost olmaya çalisiniz.
Adam yoluna devam etmis ve bir iki saat sonra adamin tuvaleti gelmis ve bir çali kenarina inmis. Tam isini yapacakken çali sallanmis
Bizim soför önce ürkmüs ama radyo anonsunu hatirlamis veee:
-Diyarbakirliyam,kamyon soförüyem,sizinle tanismak istiyem.
Ses gelmemis.Adam tekrar:
Yine ses gelmeyince adam bagirarak:
Çalinin arkasindan ürkek bir ses:
-Urfaliyam,tir soförüyem, sıçıyam.
Tek Atis
Uc arkadas golf oynarken biri yanasmis.
-Katilabilirmiyim?
-Tabii ki adiniz nedir, ne is yaparsiniz?
-Ben kiralik katilim para icin insan oldururum.
-Hadi canim, saka yapiyorsunuz.
-Su cantada golf sopalari yerine durbunlu suikast tufegi var, inanmazsaniz bakin.
-Inanilmaz, gercekten tufek var.Benim evim hemen sahanin arkasindaki ev, durbunle evime bakabilir miyim?
-Buyrun bakin.
-Inanilmaz evim sanki yanibasimda; bahce,tv odamiz, yatak odamiz ve neeeeeee...!
-Bayim ne oldunuz birden?
-Bak kardesim sen kiralik katilsin degil mi?
-Evet.
-Kaca bitirirsin iki kisiyi?
-Anlamiyorum.
-Kardesim benim kari komsuyla yatakta, kac para bir kisi?
-Valla abi adam basi 1.000$
-Tamam anlastik 2.000$ verecegim, yalniz komsumu tam aletinden vuracaksin ki anlasin oyle her yere girilmeyecegini, karimi da tam agzindan cunku biktim o.....nun dirdirindan.
-O.k. abi nasi istersen.
Bizim katil yere uzanir nisan alir ve boylece tam
10 dk gecer. Adam sabirsizlanmaya baslar.
-Hadisene lan vursana birini.
-Abi bekle az sonra tek atisla isi 1.000$'a bitiriyorum....
Bende Geliyorum
Diyarbakir-da Sehmus okula gelir, tabii bizim Sehmus ilkokul talebesi, ama her tarafi yara bere icinde, hoca sorar
- -Sehmus olum ne oldu sana-,
Sehmus der
- -Babam dovmistir-.
Hoca sorar
- -Niye oglum-,
- -Valla bilmiyom hocam aksam evde yatiyik biraz sonra babamin sesini duyuyom, Ali uyudun mi ali den ses cikmiy Veli uyudunmi
e veliden de ses cikmiy Memed uyudin mi Memedden de ses cikmiy Sehmus uyudin mi diy, ben de yok buba uyumadim diyrem oda
geliy beni doviy-
Bunun uzerine hoca, bak Sehmus bu gibi durumlarda uyumasan da ses etmemek lazimdir der. Sehmus kafa sallar eve gider, ertesi
gun okulda sehmus daha fena dovulmus olarak gelir. Bunu goren hoca merakla gider yanina ;
- -Sehmus ne oldi kim yapti- der. Sehmus der ki
- -Bubam yapmistir.-
- -Niye Sehmus ne oldi-, Sehmus anlatir.
- -Hocam aksam evde yatiyik biraz sonra yine babam in sesini duyuyom, Ali uyudun mi ali den ses cikmiy Veli uyudunmi e veliden de ses cikmiy Memed uyudin mi Memedden de ses cikmiy Seyhmus uyudin mi diy, ben de uyumadim ama hic ses itmedim
Bunun uzerine anam ile bubam bir giprasmaya basladiler anlamadim ne oliy biraz sonra anam dedi ki, la ihsan ben geliyom, bubam da haticem ben de geliyom dedi ben de ula nereye gidiyonuz ben de Geliyom dedim...-
Bulasik
Adamin biri motosiklet almis. Satici adama bir kutu vazelin hediye ederek yagmurlu havalarda bunu metallere sur pas yapmaz demis ve adam motorunu gostermek uzere kiz arkadasina gitmis. Neyse aksama dogru kiz gel seni bize goturup ailemle tanistirayim hemde aksam yemegi yeriz.. demis ve bir hatirlatmada bulunmus:
"Yalniz dikkat et bizim evde yemek yerken kimse konusmaz. Konusan bulasiklari yikar..."
Adam 4 kisinin bulasigindan ne olacak diye dusunurken eve girdiklerinde bir de ne gorsun dag tas her yer bulasik...
Uulan bir konusursak yandik demis... Yemek yerken aklina
"Ulan ben simdi bu kizin elini tutsam kimse bir sey diyemez" fikri gelmis. Kizin elini tutmus kimseden cit yok. Bir de opeyim demis, Opmus gene cit yok...
Ulan ben bununla bu isi burada pisireyim demis, herkesin gozu onunde o is olmus ama gene cit yok...
Adam iyice piskinlige vurup yahu bunun anasi da guzelmis deyip onunla da yatmis... Gene cit yok...
Tam bu sirada disarda gok gurleyip yagmur yagmaya baslamis. Bizimki motoru paslanmasin diye aldigi vazelini cebinden cikardigi anda kizin babasi bagirarak ayaga firlamis...
"Tamam tamam koy onu yerine bulasiklari ben yikarim"