En Önemli Konulardan Biri

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Forumda eski uye olmak, bilge adam olmakla ayni anlama gelmiyor.
Ornegin ben forumda baya eskiyim.
Ama senin açtigin konular hakkinda en ufak bir fikrim bile yok.
Asya adinda bir motosiklet hayatim boyunca görmedim.
Ama asya kitasini sor sabaha kadar yazayim.:)

Vize islemleri hakkinda da en ufak bir fikrim yok,çünkü Türkiye'de yasamiyorum.

Hangi motoru alacagin konusunda fikrim var tabi ama herhalde bin defa yazdim.

Ayni sorulara ayni cevaplari tekrar tekrar yazmak bir zaman sonra insani forumdan sogutuyor.
Yeni gelen arkadaslarin sorduklari sorularin cevaplari neredeyse yuzde yuz oraninda verilmistir.
Fakat arastirip okuma zahmetine katlanmaktansa yeni konu açip isin kolayina kaçiyorlar.
Eh biz de zahmet etmeyip cevap yazmiyoruz.
Daha once onlarca defa cevaplanmis konular çunku.

Bazen bildiklerimi aktarabilecegim konulara girip okuyorum.
Bakiyorum bir baska arkadasimiz son derece guzel açiklamis.
O konuya bisey yazmama gerek kalmamis.
Transit geçiyorum.
Zaman harcamaya gerek yok çunku, dogru cevap verilmis.
Ama dogruya itiraz olursa, yanlista israr edilen konular olursa, dogruyu yazan arkadasa destek olmak için fikirlerimi ya da bildiklerimi paylasiyorum.

Fakat bunlarin disinda bir nedenim daha var.
Saçma sapan MSN Türkçe'si ile yazilmis hiç bir konuya cevap yazmiyorum.
Yanlislikla girmissem bile okuma zahmetine bile katlanmadan konuyu terk ediyorum.
Kendi dilini okuyup yazamayan adama benim verecegim cevap bir ise yaramaz....

Sen de bu kadar guzel bir dil kullanip, meramini anlatmasaydin, burada da isim olmazdi.:wiinkk:

Çok güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim :)

Sen sorularına cevap almadan önce,büyüğünü ve küçüğünü tanımaya çalış...İlk işin burda bu olsun bence

Olayi kisilestirmemek lazim. Sitede su an 1450 uye var.

Ana sayfada sadece 20 tane baslik gorunebiliyor. bu da kabaca %0.02 bir oranin her sayfayi refresh ettiginde gorunen oran demek. Yani sen konu acip bir sey yazdiktan sonra Saniyenin 10/1 oraninda baska bir uye daha yazip gonder tusuna basiyor.

Balisigin gozden kacmasi cok dogal bir durum.Cunku ana sayfada durmadan hemen bir alt listeye dusuyor. Populer bir sitede olmanin zor tarafi bu olsa gerek:)

Benim sahsi onerim marka ve modellere dayali konularda soru sorman. Cunku ayni markayi paylasan insanlar gunde bir defa dahi olsa oraya bakarlar.

Cevap vereceğim konunun başlığına ve içeriğine bakarım, yazarına değil. Eğer " a2 ehliyeti kaç günde alınır ?, 1000 lik motorla başlasam mı ?, en çok kaç bastınız ? , 350 basan su testisi arkadaşımız su yolunda kırıldı başımız sağolsun " tarzında başlıklar artık ilgili çekmiyor ve yorum yazmıyorum. Başlık açmadan önce forumda arama yapman daha kolay bilgi almanı da sağlayabilir.

Bakılıp cevap yazılmaması çok garip değil. Örneğin bundan önce açtığın 100cc 150cc .... başlıklı konuya ben de baktım yazmadım. Neden yazmadım, çünkü bu tip konulara atlayan çok adam var, onlardan biri yazar diye düşündüm. Bir de affına sığınarak yazıyorum, bu tip bir konunun merak edilmesi bana anlamsız ve gereksiz geliyor. Model marka belirtip sorsan veya kendi motorun için sorsan bir yere kadar cevap gelir belki ama böyle ortaya laf olsun gibisinden sorunca pek cevap gelmez.

Knight Online forumuna devam et arkadaşım burası sana göre değil anlaşılan...

Arkadaş,

Sen hoşgelmişsin ve kal burada bence:) Elimizden gelen olur ise yazarız cevap elbette. Bazı konular o kadar aynı ki ben neredeyse yüzlerce cevabı üşenmeden yazmışımdır ama hakkatten sıkldım. Özellikle çin malı meşhur marka motorlar hakkında ''acaba şunu mu alsam bunu mu, şunun şurasında bir sorun var'' gibi konulara yazmaktan hepten sıtkım sıyrıldı. Sen forumları okumaya, biriktirmeye, konularını açmaya devam et. Burası iyidir:rendeer:

GKN

Ben de topic açıcam, r1 ime 1104 lük stroker kit buldum ateşleme ile ilgili sorularım var die..
Topic e alamadığım her cevap için yeni topikler açıyim bakalım, yarışalım senle, kim kimi delicek :p

sağa sola saldır çok işe yarıyor...:mrgreen:

beni tanıyan vamı içinizde bak merak ettim şimdik..

Forumda rahatsız olduğum bir konuyu belirtmek istiyorum.

Forumda uzun süreli bulunan arkadaşlarımız var ve bunların hepsi bu forumda nereye konu açarlarsa açsınlar hemen cevap alabiliyorlar.

Ben yeni üye olarak foruma toplam 10 tane konu açtım.Açılan konunun okunma sayısı 100'ü geçiyor fakat cevap veren yardım eden kimse yok.Bir kişi yardım ediyorsa 1 tane cevap yazıyor biz cevabına karşılık yorum yapıyoruz ama bize geri dönüşü olmuyor.Açtığım konulara 2 hafta sonra cevap yazılıyor.

Forumun sürekliliği sağlanmıyor arkadaşlar.

Konu benle yada başka biriyle ilgili değil.Ben kendimden yola çıkarak yorum yaptım.Bir arkadaşım konu açmış hiç birinden cevap alamamış diğer motosiklet forumlarına da açmış aynı konuyu onlarda da cevap yok.

Çoğumuz konulara cevap verilemediğinden geri dönüş sağlanamadığından şikayetçi.Bundan ben de şikayetçiyim.Biraz daha baktığımız konularda yardımcı olursak bildiklerimizi paylaşırsak forumda sürekliliği sağlayabiliriz.

Benim düşüncelerim bunlar benle aynı kanıda olan da vardır bana karşı çıkanda vardır eminim ama çoğu yerde görüyorum forumu geziyorum arkadaşlar tam bir yardım alamamakta.Belli başlı konular var bakılan takip edilen.Bunlara dikkat ettiyseniz görebilmişsinizdir.

Herşey için size teşekkür ediyorum.Polemik amacıyla açılmış bir konu değildir.Sadece forumda sürekliliği sağlamak ve herkese yardımcı olabilmek amacıyla açılmış bir konudur.

Saygılarımla Mehmet Burak ASLAN

Doğrusunu söylemek gerekirse yazdıklarında haklılık payı yok değil..

Örnek :

Motorcular genelde bayanların araba kullanmasını beğenmez!..

Fakat bir bayan ? !.. motosiklet forum sitelerinde; '' hangi marka kask

alayım !! ?? .. ::138:::140:: '' diye sorduğunda ! Daha yazısının mürekkebi

kurumadan aldığı cevap sayısı 20'nin üzerine ulaşır..

Geçen zaman dilimi içinde sende alışırsın. Fakat engüzeli eleştirirken

eleştiri konusu olmamaktır..

Sonuçta soru soruyor isen; cevabını almak istemen en doğal hakkın..

Çünkü yeri geldiğinde; motorcu dayanışması ve motorcu kardeşliğinden

dem vuruluyorsa ki vurulmaktadır ve bunun böyle olması doğaldır..

Kısada olsa sana cevap yazılmasında fayda var..

Fakat konu ile alakası olmayan kişilerinde sırf yazmış olmak için

topiğine cevap yazması sonuçta seni memnun etmeyeceği gibi,

aklının iyice karışmasına'da olumsuz zemin hazırlayabilir..

Motor markalarının kendilerine özgü topicleri mevcuttur..

Motorun ile ilgili özel sorulara, '' MT forum Asya Motor '' topiğinde

daha net ve kısa zamanda cevap alabileceğini ümit ediyorum..

Yazılanlardan yola çıkarak , cevap bekleyen topiklere karşı;

MT forum üyelerinin daha hassas olacağını düşünüyorum..

Herşey gönlüne göre olsun.. tekerin düz bassın.. :)

birhayli cevap gelmiş işte artık mutlumusun bende bu forumda yeni sayılırım ama daha bitane bile başlık açmadım bir sorun yaşıyorsam daha önceki başlıklardan kendi sorunumu bulur çözerim.

belki şu var yardım başlıklarında kimse sen yenimisin değilmisin bakmaz ama sohbet tabanlı bir başlık açarsan niye kimse cvp yazmıyor dye beklersen normal haklısın nedenide kimsenin seni tanımaması öncesinde foruma birkaç akıllı cevaplar yaz çevre edin sonra kimse seni garipsemez kırmaz cvp yazar. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar