Yerli Bando kayışın üzerindeki yazılar yeşil mi gri mi , ben yeşil biliyordum ama gri diyende var..Yerli Bandoların ömrü çok kısa.
Yeşildi abi, zaten ucuz oluyor yeşil olanlar. 5.000 kilometrede koptu.4 tane Sym sukuter kullandım Bando kayış vardı hepsinde..
Farklı markalarda ölçü tutuyorsa kullanılabilir..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yerli Bando kayışın üzerindeki yazılar yeşil mi gri mi , ben yeşil biliyordum ama gri diyende var..
Bilmeyenler vardır belki Bando Japonya merkezli bir şirket dünyanın birçok yerinde üretim yapıyor Gebze'de de fabrikası var..
Bendeki motorlarında üstünde hep gri vardı hatta Peugeot Tweet 125 in Bando kayışını 40.000 de değiştim..Yeşildi abi, zaten ucuz oluyor yeşil olanlar. 5.000 kilometrede koptu.
Gates ile 13.000 civarı yaptım ve ömrünü tamamlamıştı
Michelin ile 5.000'i geçtim aşıntı belirtisi göremedim.
Gri olanlar sağlam sayılır, Spontini'nin üstünden çıkanlar 11.000 üstü yaptım ve öyle kopmuştu. Yeni üretim olsaydı ve sakin kullanımda olsaydı eminim daha uzun ömrü olurdu.
Kurye kullanımında 10.000 üstü gidiyorsa iyidir.![]()
Abi bir miktar kalındı diye hatırlıyorum, hatta o kayış değiştikten sonra son hızda artış vardı ama ömrü dediğim gibi çok kısaydı.Bendeki motorlarında üstünde hep gri vardı hatta Peugeot Tweet 125 in Bando kayışını 40.000 de değiştim..
5000 de kopan kayışın ölçüsü birebir aynımıydı , kayış bir kaç milimetre ufaksa arka varyatör göbeğine sürtünüp kısa sürede kopabiliyor..
Çapı küçükse benim dediğim şekilde kopma oluyor , eni genişse kalkış ve yokuş performansı düşer ama son hız artar , motor 2. vitesde kalkış yapıyor gibi düşün ve 5 vites motor 6 vitesli gibi olur..Abi bir miktar kalındı diye hatırlıyorum, hatta o kayış değiştikten sonra son hızda artış vardı ama ömrü dediğim gibi çok kısaydı.
Normal kullanımda elbet daha ucuz gidecektir ama kurye kullanımı çok ağır oluyor.
Valla abi pekte bakmadım ama yerli Bando'dan uzak duruyorum.Çapı küçükse benim dediğim şekilde kopma oluyor , eni genişse kalkış ve yokuş performansı düşer ama son hız artar , motor 2. vitesde kalkış yapıyor gibi düşün ve 5 vites motor 6 vitesli gibi olur..
Genişlik artınca ön varyatörün dışına çok çıktı ve hazneye sürtünüp koptu belkide , bir kaç videoda haznenin kırıldığını görmüştüm..
Bende bir tanede 200 lük Peugeot vardı , kayış satın aldım Bando marka , taktım bir ay sonra koptu , sahte falan diye düşündüm satıcıya gittim ambalajı duruyordu baktık ölçü yanlış vermiş , 678 miydi neydi çapı bu bana 668 vermiş meğer , bilgisayarından modele göre çıkartıp vermişti bende sorgulamadan taktım , sonuç yolda kaldık![]()
Yeşiller çok kalitesiz bende taktırmıştım 50 liğe 4000 km de çekişten düştü 50-55 giden makina 30 u geçmiyor.Yeşildi abi, zaten ucuz oluyor yeşil olanlar. 5.000 kilometrede koptu.
Gates ile 13.000 civarı yaptım ve ömrünü tamamlamıştı
Michelin ile 5.000'i geçtim aşıntı belirtisi göremedim.
Gri olanlar sağlam sayılır, Spontini'nin üstünden çıkanlar 11.000 üstü yaptım ve öyle kopmuştu. Yeni üretim olsaydı ve sakin kullanımda olsaydı eminim daha uzun ömrü olurdu.
Kurye kullanımında 10.000 üstü gidiyorsa iyidir.![]()
Tecrübelerime göre Gates veya Michelin şimdilik iyi.Yeşiller çok kalitesiz bende taktırmıştım 50 liğe 4000 km de çekişten düştü 50-55 giden makina 30 u geçmiyor.
kenarda yatıyor şuanda para harcamıyorum artık o motora yakıtı bile lazım olursa eğer raiderdan çekiyorum sen hesap et o motora ne kadar kinli olduğumu (Motoru aldığım paranın yarısı kadarda gitmesi için masraf yaptım yinede sıkıntılar başladı raideri aldığımda attım kenara yatıyor satmaya çalıştım satılmadı falan.)Tecrübelerime göre Gates veya Michelin şimdilik iyi.
Bence orasını burasını söküp toplayın, tecrübe olur öğrenir ve bir daha diğer motosikletlerde masraf etmezsiniz.kenarda yatıyor şuanda para harcamıyorum artık o motora yakıtı bile lazım olursa eğer raiderdan çekiyorum sen hesap et o motora ne kadar kinli olduğumu (Motoru aldığım paranın yarısı kadarda gitmesi için masraf yaptım yinede sıkıntılar başladı raideri aldığımda attım kenara yatıyor satmaya çalıştım satılmadı falan.)
Karenajlarını falan söküp yakıt ayarı yaptım çok fazla kara duman atıyordu onu biraz kesti ısınınca azda olsa kara duman var geneBence orasını burasını söküp toplayın, tecrübe olur öğrenir ve bir daha diğer motosikletlerde masraf etmezsiniz.![]()
Ustaya para verene kadar malzemeye para vermek daha iyi, yavaş yavaş ekipman toplayıp her bakımı rahatlıkla kendiniz yaparsınız.Karenajlarını falan söküp yakıt ayarı yaptım çok fazla kara duman atıyordu onu biraz kesti ısınınca azda olsa kara duman var gene
elimden geldiği kadar dağıttım onu ama raidera kıyamıyorumonu sökmeye direk malzeme yetersiz kalıyor.
Orası öyle tabiikiUstaya para verene kadar malzemeye para vermek daha iyi, yavaş yavaş ekipman toplayıp her bakımı rahatlıkla kendiniz yaparsınız.
Bakımı işlenmeyen çok motosiklete denk geldim.Orası öyle tabiiki
Mesela Lüleburgaz da Yetkili servisim diye gezinen tayfa garantileri işlemiyormuş geçen onu öğrendim bu kulakçıklar için UMA'dan aradılar dediler Rodaj bakımı,2000,4000 bakımı sistemde gözükmüyor dedim imkanı yok, aldığım kişi rodaj,2000,4000 bakımını yetkili serviste garantiden yaptırdığını söyledi bende Edirneye taşınacağımdan oradaki servisin numarasını aldım garanti dışından yaptıracağım kulakçıkları sonrasında satmayı planlıyorum. Ehliyeti A2'ye yükseltip bi 250 lik yada 400 lük haftada 1 80-100 km yapabilecek bi makina bakmayı düşünüyorum, onun için ayrı bir konu açarım zaten.
yaparda hocam yolda beni yormaması lazım raiderla şuanda 30-40 kmlik yapıyorum ancak fazla rüzgar aşırı yoruyor beniBakımı işlenmeyen çok motosiklete denk geldim.
Haftada bir 80-100 kilometre her motosiklet yapar, hatta bisiklet bile yapar.![]()