en iyi maxi-scooter hangisi?

en iyi maxi-scooter hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    579
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tabiki Suzuki Burgman warmı başka soru ledo nun dediği gibi:p

1-honda silvering 400
2-gilera nexus

her ikiside vitesli tercih etmeseydim ,almayı düşündüğüm hatta motordelisi.com'da açtığım topicte arkadaşların fikirlerini aldığım modeller,gerçi o dönem silver 400 gelmemişti aksi halde 1.tercihim olurdu

Arkadasim Hersey Dis Gorunuse Bakmior Yani Ama Herkes Bir Solesin Fren Sistemi Ne ?
Sizce Nasil Yani Alcam Sizden Bilgi Bekliorum Nasuil Yanikac Basior Enson

Selamlar siteye yeni katıldım ve mart sonundaki motoshow a kadar karar vermek istiyorum. Yamaha Majesty 400 ya da Gilera Nexus 500 ama daha öncehiç motorsiklet kullanmadim ve açıkçası biraz korkuyorum. Şu an ehliyet işleriyle meşgulum. Sizca daha düşük cc bir motorla mı başlamak gerek? X8 200 de çok hoş :)
200 cc bir motorla köprüden karşıya geçmek sizce nekadar güvenli? ( Kozyatağı - Aksaray )
Teşekkürler :)

selam daha önce hiç motorsiklet kullanmadim ama çok geç olmadan başlamak istiyorum şu an ehliyet almaya çalışıyorum sizce küçük cc motorla mi başlayayım yoksa Majesty 400 ya da Gilera Nexus 500 kullanabilirmiyim acemi olarak ? :))

X8 200 de çok hoş .. sizce 200 cc köprüden geçmek için yeterli olur mu? Kozyatagı-Aksaray arası gitmem gerek..
Teşekkür ederim:)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Unutmayınız.. Türkiye de yasıyoruz.. :bounce:
Yani;
fiyat+kalite+servis+yedekparça+2. el satış kolaylığı = BURGMAN:wiinkk:

zuhtupasa' Alıntı:
Unutmayınız.. Türkiye de yasıyoruz.. :bounce:
Yani;
fiyat+kalite+servis+yedekparça+2. el satış kolaylığı = BURGMAN:wiinkk:
Zühtücüğüm, denklemini gördüm de sonuca nasıl vardın anlayamadım :silent:
Şu denklem bir bakalım :

fiyat : ikiside aynı seviyede

kalite : scooter ın mucidi, dünyada bugüne kadar en çok scooter üretmiş satmış, yedek parça üretmiş "piaggio" daha mı az kaliteli ? Ya da işçilik kalitesi mi zayıf? Sen hiç X9 u yakından gördünmü ?

servis: sen korlasa gidiyorsun. Eğer iyiyse onlar aynı zamanda Piaggio servisi değil mi?

Not: Ben bunu Piaggio X9 ve Burgmana göre yaptım, başka birçok marka ve model olabilir

yedekparça: Hiç Burgman yedek parçası veya Piaggio yedek parçası ihtiyacın oldumu ki biri öbüründen daha iyi olduğunu bilelim? Ama parça fiyatlarını bi araştırıver istersen!

2.el satış kolaylığı : Ben bugüne kadar , elinden çıkartamadığı için şikayet eden ne bir piaggio sahibi gördüm ne de Burgman

Tek tek incelediğim zaman bu denklem : X9 = Burgman veriyor, gerisi zevk meselesi. Sen nasıl Burgman çıkarttın bi anlat da anlayalım:cherry:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
fiyat = hem alım aşamasında hemde son madde olan 2. el satısı ile orantılayarak baktıgında en az kayıpla cıktıgını görceksin..
kalite= ben piaggio kalitesiz demedimki..sadece burgman daha kaliteli dedim:)
servis= Ne güsel piaggio demekki burgman servisine güvenmişki servis yetkisi vermiş.:)
yedekparça= Parça bulunurlulugu açısından değil zaten parçaya olan ihtiyaçsızlığı vurgulamıştım.:) Dolayısıyle fiyat önemsiz. Bu konuyu Türkiyedeki taksicilere "kardesim neden tofaş kullanıosunuz" dediğimizdeki cevapla daha ii anlarız.."abi parçası ucuz" :)) Halbuki parçaya ihtiyacın olursa parça fiyatı önemli..:))
2.el satış kolaylığı.= satabilse satacak bi sürü x9 oldugunu araştırırsak buluruz..:) ama satılıga cıkıpta satılamayan burgman asla göremeyiz..hemde 1. madde ile orantılayarak en az kayıpla...:)
Bak ne güsel açtık denklemi...
Ama mühim olan herkesin motoruna kazasız belasız ve motor kardeşliği ruhu ile binmesi öyle değilmi...
Ben tüm motorları ve motorcuları seviorum..:rendeer:

zuhtupasa' Alıntı:
ararsak buluruz; yaparsak görürüz vs vs vs

Bul da göster kardeşim, öyle ortaya karışık söylemekle olmuo bu işler :cherry:

zuhtupasa' Alıntı:
Parça bulunurlulugu açısından değil zaten parçaya olan ihtiyaçsızlığı vurgulamıştım

Neye göre vurguluyosun ? Sen hangisini uzun yıllardır kullandın da bu kadar net konuşuyosun ?
Yoksa tanıdığın biri var da, onun da bi tanıdığının amcasının halasının kuzeni mi söylemiş :silent: :cherry:

Not: ben daha didonu eğilen piagggio duymadım
:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ledo' Alıntı:
Bul da göster kardeşim, öyle ortaya karışık söylemekle olmuo bu işler :cherry:

Neye göre vurguluyosun ? Sen hangisini uzun yıllardır kullandın da bu kadar net konuşuyosun ?
Yoksa tanıdığın biri var da, onun da bi tanıdığının amcasının halasının kuzeni mi söylemiş :silent: :cherry:

Not: ben daha didonu eğilen piagggio duymadım
:rendeer:

Tabiki aynı soruları karşılıklı birbirimize yöneltebiliriz:p illa kişinin kendi kullanımyle bazı noktalara değinmesi gerekmior.. bide pazarın dinamiği ve eski kullanıcıların görüşleri ve deneyimleri var. Her ne kadar bu kişiler amca hala kuzen olmasada...:queen:

cunuvar' Alıntı:
Yamaha x-max 250 ye ne dersiniz?

bence piaggio X8 al. 1.300 ytl fark var ama fazlasıyla değer o miktara.

param yamahaya yetiyor dersen bulabilirsen temiz bir 2. el bi piaggio X8 alırsın.

yamaha x-max hakkında bi fikrim yok. bu x-max:
258.jpg

PİAGGİO X8 de bu:
Piaggio%20X8%20200_125_2.jpg

x8.jpg

piaggio-X8.jpg
x8_45.jpg

fiyatı:8.300 ytl

Son düzenleme:
Sanırım piaggio beverly 250 alacağım.Bir kampanya yapmışlar 7000 ytl ye veriyorlar.

Gençler bir de Honda Silverwing 400 var, yeni çıktı 10.8000ytl sanırım fiyatı bu da yeni bir seçenek :)
ha bu arada bence alemin kralı Burgman 400 > 9.999YTL :cat:

Son düzenleme:
nebilim geçen bi nezus 500 gördüm ışıklarda lafladık 180 kadran var görüyorum dedi ve önümde bi kalkışı var direk arka lastiğe odaklandım esniyor lanet tam benlik bi alet asla hantal değil ve gerektiğinde gerçekten güçlü bi makina

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar