SİZCE HONDA KAWASAKİ YAMAHA NIN CROSSLARINDAN EN İYİ HANGİSİDİR ?
en iyi cross motorlar KTM, gasgas ve husabergindir, arkadaşımda yamaha var hard cross ve enduroda hergun biyeri patlıyor. honda zaten kütük gibi 150 kilo cross motor :farao: arazide devrildiğinde düşünemiyorum.
en iyi cross motorlar KTM, gasgas ve husabergindir, arkadaşımda yamaha var hard cross ve enduroda hergun biyeri patlıyor. honda zaten kütük gibi 150 kilo cross motor :farao: arazide devrildiğinde düşünemiyorum.
@cenkito bizde yamaha xt125, honda crf250L de var grubumuzda. Yamaha güzel motor kötülemek istemiyorum ama bu iki motorda hafif arazide kullanmak için üretilmiş. Bunun içerisine yamaha wr250 ve klx 250 de giriyor.
Ben dere yataklarında gezerim, patika yoldan dışarı çıkar dağa giderim, dik tepelere tırmanma yaparım amacı ile bu tür motorları kullanınca sıkıntı çıkıyor. En baştaki sıkıntısı motor sürekli düştüğü için grenajları kırılıyor. Ağırlıkları fazla olduğu için zor şartlarda kontrolleri daha da zorlaşıyor. Ayriyetten debraj balatası dayanmıyor. Dik bir tepe gezisinde 1 günde XT125 yeni değişmiş olan debriyaj balatasını bitirdi.
Eğer ben motoru zorlamam patika yollardan abartmadan giderim diyorsanız hafif araziye uygun bu motosikletleri tercih edebilirsiniz. Fakat amacınızda patika yollar harici dere yatakları, tepe tırmanışları, yangın yolları gibi gerçek enduro yapmak varsa motorunuzun ömrünü çok çabuk bitirirsiniz. Ayriyetten 150 kglık bir motoru arazide sürmek çok fazla kondisyon gerektirecektir.