En iyi 200cc Hangisi(Piaggio,Aprilla,Kymco,Sym)?

Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
15
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.
200cc bir motorsiklet almak istiyorum.Şehir içi güzel ama şehir dışı da beni yolda bırakmayacak bir model arıyorum.Birsürü model var piyasada.Piaggio carnaby 200 ile Aprilla Scarabeo 200 gidip geliyorum.Kymco ve Sym de iyidir diyorlar 4 parçaya ayrıldım :)

Bu modelleler ile ilgili Bilgilerinizi,Tecrünelerinizi,Yolda kalışlarınızı, Servis deneyimlerinizi(Kazıklanma,iyi servis kötü servis,ilgi alaka vs.) paylaşır mısınız?
 
Katılım
22 Kas 2008
Mesajlar
2,354
büyük lastik scooter düşünüyosun anladığım kadarıyla yalnız 200cc yazanların gerçek cc leri değil özellikle kymco ve sym için iyi araştır derim kendi sitelerinde özellikleri yazıyo piaggio tabiki markalar arasında öne çıkıyo paraya kıyarım sevise bakımını aksatmam no problem diyosan italyan işi diyorum. ..
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
30 Nis 2008
Mesajlar
237
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
büyük lastik ve italyandan şaşma
 
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
1,771
herkes kendi fikrini savunacaktır elbette fakat büyük tekerde 200 cc de sym hd 200 ü tek geçerim 15,5 hp güç ve yüksek torkuyla uzun yol ve kısa yolda ister tek ister 2 kişi olsun seni üzmeyecek bir motordur.
 
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
15
evet biliyorum hepsi tam 200cc olmuyor.Ben şehir dışına çıkıp 200 -300 km gezip gelmek istiyorum.Büyük teker ve italyan çok sıkı olur diye düşünüyorum.
Özellikle konu başlığındaki italyan modellere sahip arkadaşların yedek parça ve servis fiyatları konusundaki deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
 
Katılım
24 Ağu 2005
Mesajlar
373
Bende Sym HD200 ü tavsiye ederim. acun0'ın da dediği gibi seni üzmeyecek bir motor.
 
Katılım
9 Şub 2008
Mesajlar
2,858
200 değilde 250cc düşün derim ( en azından )
Yamaha X-City 250 yi bir incele.
Sym200, 170cc ve 15.5 beygir
Mesela Honda Dylan 150cc ama 16.0 beygir. Yani ha 200cc almışsın ha 150 çok fark etmeyecek.
Ben Honda Dylan ile 1600km lik gezi yaptım ve yolun hakkını verdi.
Eğer scooterımı satmayı düşünseydim 400cc den aşağı ( ör: majesty400) motor bakmazdım. Bi süre sonra tatmine etmeyecek seni

Ancak 250cc bbir motosiklet aldığında hem şehir içi hemde şehirler arası işini görecek ve kısa vadede motor değiştirmek istemeyeceksin.

Saygılar.
 
Katılım
13 Tem 2007
Mesajlar
965
ben 1000 km kadardır yani oldukça yeni piaggio x8 200 kullanmaktayım ,
sürüşü ve rahatlığı oldukça güzel ben memnun kaldım.:):cat:
 
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
15
ben tek başına gezmek de istemiyorum.arkamdaki kişinin de rahatını düşünerek bir model arıyorum.Ben rahat edicem,arkamdaki rahat edicek ve motor da bizi hem şehir içi hem şehir dışı(özellikle) bizi üzmeyecek.Bilgilerinizi bu derğerlendirmelere göre de paylaşır mısınız?
 
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
7,223
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aprillia Scarabeo 200 ,parça ve servis problemi olmuyorsa en şık ve 19 Hp ekonomik motoruyla en eğlencelisi (bana göre).
 
Katılım
10 Eyl 2008
Mesajlar
264
arkadasım acık konusmak lazım birsure sonra bide sehirler arası diyosun bu bahsettigin hd 200 olsun veya digerleri seni uzun yolda memnun etmez gercekleri konusmak lazım cunku bunlar mac
xi degil uzun yol yapcaksan en kotu ihtimalle 250 cc maxi al derim.
 
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
2,232
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Dylan 16 hp diyip işin içinden çıkan arkadaslar o motorun 16 hp üretmek icin kaç d/d çevirdiğini biliyormu acaba? gazı açar acmaz sana 16 hp vermiyor, sıkıştırma oranı fazla ve motorun ömrü digerlerine nazaran daha kısa. 200cc sınıfında piaggionun yeni modeli carnaby çok ideal bi motor jant ebatları 16 gücü ve torkuda bekleneni karşılıyacak kadar yeterli ve fiyatıda dylan 150 ile nerdeyse aynı. İtalyan motorun parca fiyatı pahalı olduğunu savunan veya düşünen arkadasar dylan ın parca fiyatından bi haberdar sanırım ? Ayrıca forumda çok yazılıp çizildiği üzere yabancı int sitelerinden artık çok rahat alısveris yapılıyor parca sıkıntısını ferco gibi esnaflıktan nasibini almamıs godoman insanlarla uğrasmadan halledebilirsiniz!
 
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
15
"TanImsIz
Dylan 16 hp diyip işin içinden çıkan arkadaslar o motorun 16 hp üretmek icin kaç d/d çevirdiğini biliyormu acaba? gazı açar acmaz sana 16 hp vermiyor, sıkıştırma oranı fazla ve motorun ömrü digerlerine nazaran daha kısa. 200cc sınıfında piaggionun yeni modeli carnaby çok ideal bi motor jant ebatları 16 gücü ve torkuda bekleneni karşılıyacak kadar yeterli ve fiyatıda dylan 150 ile nerdeyse aynı. İtalyan motorun parca fiyatı pahalı olduğunu savunan veya düşünen arkadasar dylan ın parca fiyatından bi haberdar sanırım ? Ayrıca forumda çok yazılıp çizildiği üzere yabancı int sitelerinden artık çok rahat alısveris yapılıyor parca sıkıntısını ferco gibi esnaflıktan nasibini almamıs godoman insanlarla uğrasmadan halledebilirsiniz! "

evet devir konusuna benim de kafam takıldı.dylan 16 lık beygir gücünü belli bir devirde üretiyor.Peki carnaby için 21 beygir üretiyor,bu carnaby nin ömrünü mi kısaltır??Aslında carnaby e sıcak bakmaya başladım.Karışık bir durum?
 
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
1,771
bir arkadaşın yazdıgı yazıyı alıntı yaptım hondanın parçaları ne kadar ucuz 250 lik hondanın km sayacını sorsun 1200 tl honda sh 150 honda daylan 150nin aynı motoru var üzerinde
Honda sh150 yi zorla bıraktım desem yeridir, 2 kere komple motor (silindir, üst kafa, piston sekman, subap, eksantrik zinciri...maliyeti ise 2500 ytl civaı tuttu) yeniledim ama ilkinde usta hatası yüzünden ikincisinde de krank kolu koparak bloğu kırdı, yeniden tamiri çok masraflı olduğu için moturu bırakıp başka motor almaya karar verdim o da performans bakımından sh150 ye benzediği için hd200 oldu
 
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
208
Dostum hem artçın olacak hemde şehir dışı çıkıcan hemde rahat olucan hemde 200 cc olmaz.Şehir içi için artçıyla bile 200 cc ile çok rahat edersin ama şehirler arasında en sağda 80 km ile giden kamyonu daracık emniyet şeridinden sağlayamayacağına göre (sağlama zaten çok tehlikeli kör noktada görünmezsin) rahat sollamak için bi 500 mt 110-120 km hıza çıkman lazım. 2 kişi, birde kilonuz fazla ise birde sırt çantası filan çok zorlanırsın stres olursun yolun zevki kalmaz.En az 250 cc derim naçizane.... yada sadece şehir içi....
 
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
15
ok.250 cc diyorsunuz.şöyle ki piaggio carnaby 200 21 beygirli güç üretiyor,piaggio x7 ise 250cc o da 22 beygir üretiyor ??? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :)
 
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
114
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
italyan tabiki :bounce:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst