Videoda en geç zontes kalkmasına rağmen birinci oluyorSYM nin mambası alayını tokatlardı.. 160 lık olmasına rağmen...
Xmax forzadan daha seridir.. Bence kullananda ya da motorda bir şey var...
Zortesi bilmem..Kullanmadım..Videoda en geç zontes kalkmasına rağmen birinci oluyor
Çocukluktan kalma o alışkanlıkla ilk defa fırsatını bulup bir uçağın pilot kabinine girğdiimde pilotlara sormuştum, pilotlar yabancıydı, Küba havayollarının kocaman bir DC10 uçağı, pilot gayet ciddi ciddi şu anda 900 knot hızda gidiyoruz falan diye anlatmaya çalıştı anlatamadım espiri olduğunu.Biz çocukken bu kadar çok otomobil, motosiklet gibi şeyler yoktu, her gelen otomobilin, motosikletin başına mahallenin çocukları toplanır sorardık, abi bu kaç yapıyor diye,
Çocukluk işte.![]()
Yaklaşık 1.666,8 km yapıyormuşÇocukluktan kalma o alışkanlıkla ilk defa fırsatını bulup bir uçağın pilot kabinine girğdiimde pilotlara sormuştum, pilotlar yabancıydı, Küba havayollarının kocaman bir DC10 uçağı, pilot gayet ciddi ciddi şu anda 900 knot hızda gidiyoruz falan diye anlatmaya çalıştı anlatamadım espiri olduğunu.![]()
Pardon yanlış yazmmışım, 600knot olcaktı. 900knot çok fazla bir yolcu uçağı için, gereksiz yere çok yakıt tüketir. 10 saat uçuştu zaten, ikram yoktu, kahve bile bir dolardı, 70'lik rom şişesi 3.5 dolar deyince kahveyi boşverelim rom alalım demiştik, uçağın arka bölümünde sigara da içiliyordu o zamanlar. Biz arka bölümde ayakta rom içip makara goygoy yaparken baktım pilotlar da geldi onların da ellerinde birer şişe rom, uçağı kim kullanıyor dedim otomatik pilot dediler.Yaklaşık 1.666,8 km yapıyormuş![]()
600 knot da çok fazla aslında. En fazla 450 knot civarında olmalı. Her uçuşta uçak 25 - 30.000ft seyir yüksekliğine çıkıp düz uçmaya başladıktan sonra GPS ile şöyle bir kontrol ediyorum (çocuğa oyun olsun diye...), hep 430 - 450 kn dolaylarında uçuyor oluyoruz...Pardon yanlış yazmmışım, 600knot olcaktı. 900knot çok fazla bir yolcu uçağı için, gereksiz yere çok yakıt tüketir. 10 saat uçuştu zaten, ikram yoktu, kahve bile bir dolardı, 70'lik rom şişesi 3.5 dolar deyince kahveyi boşverelim rom alalım demiştik, uçağın arka bölümünde sigara da içiliyordu o zamanlar. Biz arka bölümde ayakta rom içip makara goygoy yaparken baktım pilotlar da geldi onların da ellerinde birer şişe rom, uçağı kim kullanıyor dedim otomatik pilot dediler.![]()
Benim çocuk ( first oficer ) havalandıktan sonra kaptan pilot vurdu kafayı uyudu demişti.Pardon yanlış yazmmışım, 600knot olcaktı. 900knot çok fazla bir yolcu uçağı için, gereksiz yere çok yakıt tüketir. 10 saat uçuştu zaten, ikram yoktu, kahve bile bir dolardı, 70'lik rom şişesi 3.5 dolar deyince kahveyi boşverelim rom alalım demiştik, uçağın arka bölümünde sigara da içiliyordu o zamanlar. Biz arka bölümde ayakta rom içip makara goygoy yaparken baktım pilotlar da geldi onların da ellerinde birer şişe rom, uçağı kim kullanıyor dedim otomatik pilot dediler.![]()
O zaman ben yanlış hatırlamış olabilirim. neredeyse 30 sene geçmiş üzerinden.600 knot da çok fazla aslında. En fazla 450 knot civarında olmalı. Her uçuşta uçak 25 - 30.000ft seyir yüksekliğine çıkıp düz uçmaya başladıktan sonra GPS ile şöyle bir kontrol ediyorum (çocuğa oyun olsun diye...), hep 430 - 450 kn dolaylarında uçuyor oluyoruz...
Benim kuzen de first officer, kaptan sınavları için habire ders çalışıyor, kaptan olunca uyuyabilicem diyor.Benim çocuk ( first oficer ) havalandıktan sonra kaptan pilot vurdu kafayı uyudu demişti.
Normalde yarım saat kesintisiz, kesintili olarak da kırkbeş dakika uyuma hakları varmış, bazıları yol boyunca uyuyormuş, ilk duyduğum da baya şaşırmıştım.