En Garip Sistem...(Daha Kimse Çözemedi !)

insan beyninin %100 ünü kullanıyor boşuna iddalaşmayın daha azını kullandığını söyleyen arkadaşlara bişey diyemicem fazlasını aldırabilirler :cherry: :cherry: :rendeer:

abicim kafam gitti ya öff hiç çalışmıyo bu işlere kafam ya hepimiz ölecez bi gün işte mutlu,huzurlu,dürüst,sevgi dolu,saygılı ve gururlu bi şekilde yaşayalım yeter..
Yani bunnar fani işler boşuna uğraşmayın :queen:

Sgt_Phoenix,
abicim kafam gitti ya öff hiç çalışmıyo bu işlere kafam ya hepimiz ölecez bi gün işte mutlu,huzurlu,dürüst,sevgi dolu,saygılı ve gururlu bi şekilde yaşayalım yeter..
Yani bunnar fani işler boşuna uğraşmayın
:thumleft: :thumleft: :thumleft:

insanlar beyinlerinin %100'ünü kullanmaktadır. vücutta kullanılmayan her organ büzüşüp küçülür (atrofi). 2 ay yataktan çıkmayın, sonra bacaklarınıza bakın, anlarsınız. yazıyı bulan insanın beyni bizimkine yakındı ama mağara duvarlarına resimler yapan insanın beyniyle bizimkinin arasında çok fark var. bizim beynimiz daha ağır ve sinir hücrelerimiz arasındaki bağlantı o zamankinden kat be kat fazla. beynin kapasitesini hücrelerin çokluğu değil sinirler arasındaki bağlantılar belirler. bunu da unutmayalım.

BOZOK' Alıntı:
SEVGİLİ gaffar,YÜCE TÜRK ATATÜRK'ÜN BAŞBUĞ OLDUĞUNU ÖGRENMEK İSTİYORSAN,BİRAZ OKU...... AMA TEK TARAFTAN DEĞİL.GLOBAL OKU.MESELENİN İÇERİĞİNE GİR.DERİNLEMESİNE BİR ARAŞTIRMA YAP.HİÇKİMSEDEN ETKİLENMEMEK KAYDIYLA. :king: MESELA ATATÜRKLE İLĞİLİ SANA BELKİ HİÇ BİLMEDİĞİN BİR KAÇ HATIRLATMA YAPAYIM. :thumright: ...ATATÜRKÜN ÇIKARDIĞI İLK PARANIN ÜZERİNDE BOZKURT RESMİ OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUN. :silent: PEKİ CUMHUR BAŞKANI OLDUKTAN SONRA SELÇUKLU PAŞALARINI MEZARDAN ÇIKARTIP KAFATASLARINI İNCELETTİĞİNİ. :silent: BUNDAN 70 YIL ÖNCE "SSCB BİR GÜN DAĞILACAK BİZİM ORADAKİ TÜRK MİLLETLERİNE GİTMEMİZ LAZIM" DEDİĞİNİ BİLİYORMUYDUN. :rendeer: ZATEN ŞUANA KADAR SÖYLEDİĞİ BİRÇOK SÖZÜ CAN KULAĞIYLA DİNLERSEN GERÇEKLERİ GÖRECEKSİN..... :joker: :cat: Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Biz Türkler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve bağımsızlığa sembol olmuş bir milletiz. :joker:

Sevgili Bozok,

Ben okumayı biliyorum ya sen. Yukarıdaki söylediklerin doğru ama yanlış olan senin anlaman heralde. Bunlar Atatürk'e başbuğ ünvanı vermiyor veremez de.. Senin mantığınla gidersek herkes bir şeyler yakıştırır ve yanlış olur senin yaptığın gibi. Atatürk'ün milliyetçiliği konusunda kimsenin şüphesi yoktur. Senin yazdıklarına ek olarak TDK'yı kurması, türkçe konusunda çalışmalar yapması ve yaptırması ve hatta Sümerbankı kurması. Fakat net bir çizgi varki Atatürk asla ve asla ülkücü değil. Bana global oku demişsin. (Küresel demeliydin). Ülkücü arkadaşlarım var benim de ve ne yazıkki gördüğüm en büyük eksikleri sürekli kendi düşüncelerini savunan kitapları, yazarları okumaları. Sen de böyle misin bilemem tabii ki ama "başbuğ" yakıştırması yapman farklı bir şey düşündürtmüyor. Vatanseverlik konusunda sizinle aynı duyguları paylaşmamıza rağmen, her nasılsa dünya görüşümüz farklılaşıyor.

yahu dışarda yaprak dökümü var..... :pale: :pale: :silent: :thumright: :santa: :sunny:

ARKADAŞIM gaffar HİÇBİR ZAMAN ÜLKÜCÜ OLDUĞUMU SÖYLEMEDİM.ÜLKÜCÜ DE DEĞİLİM ZATEN.ATAMIZIN ÜLKÜCÜ OLDUĞUNUDA HİÇ SAVUNMAMIŞIMDIR.BUNLARI NEREDEN ÇIKARTIYORSUN.. :silent:FİKİRLER DOĞURUDUR-YANLIŞTIR O AYRI MESELE.ZATEN DOĞRUNUN NORMLARINA GİRERSEK İŞ HAYLİ UZAR......... ŞUNU KISACA SÖYLEMEK İSTERİM Kİ SONUNA KADAR ATATÜRK'ÇÜYÜM. :joker: VE BENİM ANLADIĞIM ATATÜRK ANLAYIŞI BUNLARI İÇERİYOR. :rendeer: SENİN ANLAYIŞIN SANA, BENİM ANLAYIŞIM BANA :thumleft: SÖZLERİME BURADA SON VERİRKEN SENİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.ÇÜNKÜ İYİ VEYA KÖTÜ FİKİRLERİMİZİ PAYLAŞTIK...HİÇ BİR FİKİR BEYAN EDEMEMEKTEN İYİDİR,HERHALDE.....SEVMEDİĞİM,SEVEMEDİĞİM,FİKRİNE İŞTİRAK EDEMEDİĞİM İNSANLARINDA BU TOPRAKLARDA YAŞAMA HAKKINA SAHİP OLDUKLARINI HEP BİLMİŞİMDİR. :rendeer: ............ :thumleft: DOSTLUĞA - SEVGİYE -SAYGIYA :thumleft: BOZOK..... :joker: Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Hakikati konuşmaktan korkmayınız.
:joker:

Süper Moderatör (BBRR)
1 . Eski Türklerde baş, başkan, komutan.
2 . Osmanlı İmparatorluğu'nda savaş zamanı başka birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birliğin veya milis güçlerinin komutanı.

burdan yola çıkarsak Atatürk'e başbuğ demek yersiz olmaz sanırım çünkü her iki tanımada uyuyor ama ben yinede Uluönderi tercih ederim :bounce:
BOZOK arkadaşımızın nick aslında ilginç çoğumuzunda bildiği gibi Salih BOZOK Atamızın yaveri sırdaşı ve çok yakını idi acaba bu aileyle bir alakası olabilirmi diye düşündüm ben

BBRR, bu kadar...o zaman bence de başbuğ denebilir, ama denmeli mi? O tartışılır, bence kim nasıl istiyorsa öyle hitap etsin, bu Atatürk'ten birşey eksiltmez...sitede politika yapılmasına tabii ki karşıyızgaffar,

Arkadaşlar mesele siyaset yapmak felan değil. Atatürk'ün "başbuğ" diye bir ünvanı yok. Gayet net ve açık. Shamyl, kim nasıl istiyorsa hitap etsin diyorsun ama bazıları "başbuğ" diyor bazıları "deccal" diyor. Her iki kesimde de ortak olan bir yan Atatürk'ün icraatlarının kendi düşünce sistemleriyle yorumlanmasıdır. Bence herkesin istediği gibi hitap etmesi çok doğru değil. Bozok arkadaşımın hitabı kötü bir hitap değil tabii ki ama doğrusu Atatürk'ün resmi sağlığında da kabul ettiği ve kullandığı ünvanları kullanarak hitap etmektir.

gaffar,cım ben hakaretlerden bahsetmiyorum, deccal hakaret anlamında bir sıfattır. Tamam canım bunu tartışmayalım, ben de başbuğ kelimesine gıcığım zaten, ama kullanana da karışmam!!!

Arkadaşlar ; konumuz , amacı dışına çıkmaya başlamıştır.

Herkesin görüşü , düşüncesi , fikri , ayrı olabilir.Ama herkes bu sitenin birer kayıtlı kullanıcısıdır.Bir arkadaşımızın yazdığı bir konu , diğer arkadaşımızın görüşüne zıtsa , bu olay büyür gider.Onun için şu andan itibaren siyaset karıştırmayalım. Herkesin düşüncesi , görüşü kendisine kalsın.

Lütfen ; en başta belirtilen konu hakkında yorum yazalım...

SÖZLERİME BURADA SON VERİRKEN SENİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.ÇÜNKÜ İYİ VEYA KÖTÜ FİKİRLERİMİZİ PAYLAŞTIK...HİÇ BİR FİKİR BEYAN EDEMEMEKTEN İYİDİR,HERHALDE.....
:flower: :flower: :thumleft: :thumleft:

Karısını şapkasıyla karıştıran adam diye bir yazı vardı. Çok saçma da gelse adam gerçekten şapkasını karısı sanıyordu. Yazar beyin hastalıkları doktoru ve sözkonusu adam da hastası. Adamın algılama merkezinde problem olduğu için nesnelerin ne olduklarını ayırt edemiyordu. Aynı adam mıydı başka bir hastamıydı bilemiyorum ama bir tanesi de ressam. Portreler falan yapıyor. Zaman içersinde resimlerinde hafif bozulmalar oluyor. İlerleyen zamanlarda artık yaptığı portrelerde gözler başka yerde, kollar bambaşka yerlerde ucubeler çıkıyor ortaya. Bu durum aslında adamın hastalık seyrinin göstergesi. İlginç olan şu ki eleştirmenler bu adam hakkında acayip methiyeler düzüyorlar. Yok efendim içsel karmaşıklığının göstergesi falanmış. Bu yazıyı üniversite yıllarında (91-95) "hayalet gemi" isimli bir dergide okumuştum. Beyin gizemli ve çok ilginç bir organımız..

beynin karmaşık olduğunu biliyorum ama bu tarz resimler belli mekanizmlar bilinerek tasarlanan şeyler.tesadüfen bulunmadığına göre beynin hangi kavrama mekanizmasına bağlı olarak böyle görüleceği bilinyor. mantığı ne?

watercolours' Alıntı:
beynin karmaşık olduğunu biliyorum ama bu tarz resimler belli mekanizmlar bilinerek tasarlanan şeyler.tesadüfen bulunmadığına göre beynin hangi kavrama mekanizmasına bağlı olarak böyle görüleceği bilinyor. mantığı ne?

Yazdığın yazıyı defalarca okumama rağmen ne demek istediğini anlayamadım. Neyin mantığı ne diye soruyosun ?

niye bu iki resmi yakından farklı, uzaktan farklı algılıyoruz? görmeyle ilgili bir illüzyon mu, yoksa beynin algılama mekanizmasıyla ilgili bir illüzyon mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar